Search in my-sensasi !! upgraded

RECENT POST @ Entri Terkini

Friday, September 27, 2013

Ulasan Filem Bencinta

Share
Pernah Menonton filem Enough yang dibintangi oleh Jennifer Lopez?
Cerita Bencinta mempunyai persamaan jalan cerita.Bagi Sensasi Filem "Enough" memang menarik.

Bagi sesiapa yang belum pernah menonton filem tersebut apa kata korang try layan filem Bencinta.


Bintang
Keseluruhan: 3.5 bintang 
Pelakon: 4 bintang
Plot: 3 bintang 
Efek: 3 bintang 
Sinematografi: 4 bintang

Tonton filem ini jika anda suka filem: "Enough"


Filem "Bencinta" ini mengisahkan Fathia lakonan Nora Danish yang jatuh cinta dengan Faizal seorang lelaki kaya lakonan Farid Kamil. Mereka berkahwin dan dikurniakan seorang anak perempuan bernama Tiara lakonan Adrianna. Selepas itu, perkahwinan yang dibina mereka berdepan konflik apabila suami yang disayangi mempunyai skandal dengan wanita lain.

Sebuah filem yang agak menarik dengan lokasi pengambaran yang sempurna dan penggunaan kamera yang baik, namun begitu, audio filem sedikit menganggu apabila ia kelihatan tidak selari dengan suara pelakon.


Filem yang diarahkan oleh Eyra Rahman ini mendapat kritikan kerana mempunyai persamaan dengan filem "Enough" lakonan Jennifer Lopez ,i ternyata plot dan aksi ada sedikit sama tetapi pujian harus diberikan kepada Nora Danish kerana aksi pertarungannya dengan Farid Kamil dilakukan oleh beliau sendiri.

Pemilihan pelakon yang mantap menyerlah lagi filem seperti Nora Danish dan Farid Kamil yang dilihat mempunyai keserasian kerana sudah dua kali diganding bersama. Pemilihan Qi Razali juga tidak mengecewakan kerana pelakon itu berjaya menjiwai wataknya dengan cemerlang.


Selain Farid Kamil, Nora Danish dan Qi Razaki, "Bencinta" turut dibintangi oleh Fezrul Khan, Zalif Sidek, Uqasha Senrose, Angeline Tan serta pelakon kanak-kanak, Adrianna.

Secara keseluruhan yang penulis boleh simpulkan di sini adalah filem terbitan Metrowealth ini adalah sebuah filem drama-aksi yang patut anda semua tonton kerana ia bukan sahaja padat dengan aksi, malah turut mempunyai pengajaran untuk semua. Syabas diucapkan kepada pengarah Eyra Rahman kerana berjaya menghasilkan sebuah filem yang berkualiti.

Tarikh tayangan 26 September 2013

No comments:

Related Posts with Thumbnails

Anda Pelawat yang ke-