Search in my-sensasi !! upgraded

RECENT POST @ Entri Terkini

Monday, April 23, 2012

Rita bakal tuntut ratusan ribu ringgit wang nafkah tertunggak dari Aidil

ShareJodoh dan pertemuan ditangan tuhan,namun tanggungjawab janganlah diabaikan walaupun sudah berpisah..

Rumahtangga akan aman dan bahagia kalau suami dan isteri saling menjalankan tanggungjawab yang diamanahkan oleh Allah .Inilah masalahnya,menurut Rita sudah empat tahun berumatangga Aidil tidak memberikan nafkah wang kepadanya.Itukan tanggungjawab seorang suami menyediakan tempat tinggal,makan ,duit nafkah kepada isteri dan memberikan kasih sayang ,bimbingan dan perlindungan kepada isteri.Dan Isteri pula harus mentaati suami dan menghormati suami.

Mestilah ada sebab tuhan berikan tanggungjawab nie kan..kalau suami dah abaikan tanggungjawab mcm mana nak isteri jadi isteri yang sempurna,solehah semua..huhuhu..Dan Sensasi sokong sangat Rita menuntut wang nafkah tertunggak selama empat tahun .Semoga lelaki dan wanita luar sana tahu hak masing-masing dan jangan lah ambil mudah tanggungjawab kepada isteri dan anak..

Pelakon Rita Rudaini tuntut tunggakan nafkah


Pelakon Rita Rudaini, 36, yang sedang berhadapan dengan tuntutan perceraian oleh suaminya, Aidil Zafuan Abdul Radzak, 25, akan menuntut tunggakan nafkah yang dianggarkan berjumlah ratusan ribu ringgit.
Dalam sebutan kes perceraiannya di Mahkamah Syariah Petaling Jaya yang akan berlangsung pada 30 April ini, pelakon itu dikatakan bakal membuat tuntutan balas tersebut terhadap pemain bolasepak kebangsaan itu.
Utusan Malaysia difahamkan, dramatis popular itu akan membuat tuntutan untuk kesemua nafkah tertunggak selama empat tahun yang sebelum ini telah diabaikan oleh Aidil.
Ini termasuklah tuntutan nafkah sara hidup bagi dua anak lelakinya, Airit Rayyan Rizqin, 3, dan Airit Qaqa Arjuna , 1.
"Sepanjang pernikahan, Rita lebih banyak menanggung keluarga, Aidil hanya sekali sekala sahaja mengeluarkan belanja buat anak-anak dan isteri.
"Malah, selama ini, Rita tidak pernah tahu mengenai jumlah pendapatan suaminya walaupun sudah empat tahun mereka bernikah," jelas sumber kepada Utusan Malaysia.
Sementara itu, peguam Rita, Datuk Mohd. Zaidi Mohd. Zain mengesahkan sebutan kes tuntutan perceraian oleh Aidil itu akan disebut di Mahkamah Syariah Petaling Jaya pada tarikh tersebut.
"Perintah saman terhadap Rita supaya hadir ke mahkamah juga telah dihantar oleh peguam Aidil melalui saya pada Rabu lalu.
"Pihak kami juga telah menerima arahan daripada anak guam (Rita) untuk mengemukakan beberapa cadangan tentang hal-hal yang berkaitan selepas perceraian, bagaimanapun saya tidak boleh mengulas mengenainya kerana ia masih di peringkat draf.
"Tuntutan balas Rita akan dihantar kepada peguam Aidil sebelum tarikh sebutan," katanya.
Rita dan Aidil bernikah di Thailand pada 2008 setelah tidak mendapat persetujuan daripada keluarga pihak lelaki.

Meskipun diawal pernikahan pasangan ini sangat bahagia, bagaimanapun campur tangan pihak ketiga menyebabkan masalah semakin berlarutan sehinggalah Aidil membuat permohonan bagi menceraikan pelakon berkenaan baru-baru ini.

1 comment:

Anonymous said...

itu la rita.. yg hang pi menikah dgn budak baru baligh tu pasai pa.. itu la akibatnyer.. tahu buat anak jer tapi bab bela anak, hampehhhhhh...

Related Posts with Thumbnails

Anda Pelawat yang ke-