Search in my-sensasi !! upgraded

RECENT POST @ Entri Terkini

Monday, March 5, 2012

Leeya Hot FM dan suami bercerai talak satu

ShareTanpa sebarang kontroversi atau khabar tentang keretakan rumah tangga mereka, penyampai radio stesen popular Hot FM, Sharifah Aleya Syed Zainal Rashid atau lebih dikenali dengan panggilan Leya sah bercerai talak satu dengan suaminya, Muhammad Ashraf Aasimudin.


Enggan mengulas lebih mendalam mengenai penceraiannya bersama suami, Muhammad Ashraf Aasimudin,32 penyampai radio Hot FM, Sharifah Aleya Syed Zainal Rashid,29 atau Sharifah Aleya bagaimanapun berkata hubungannya bersama bekas suaminya itu masih berada dalam keadaan baik.

"Semuanya baik-baik saja, sama seperti sebelum ini. Hubungan kami masih baik. Dia masih baik dengan keluarga saya, begitu juga dengan keluarganya," katanya ringkas apabila ditanya mengenai perkembangan kehidupannya selepas bercerai.

Sharifah Aleya dan Ashraf dilaporkan telah menjalani proses bercerai secara baik dan atas persetujuan kedua-dua belah pihak dalam satu proses tertutup pada 29 Februari lalu di Mahkamah Rendah Syariah Subang Bestari.

Mengulas mengenai perasaannya ketika ini, Sharifah Aleya berkata sebagai seorang perempuan pastinya dia bersedih namun kehidupan perlu diteruskan.

"Saya ok saja, masih lagi waras. Semuanya ok," seloroh Sharifah Aleya sambil ketawa.

"Saya masih buat kerja seperti biasa dan bertugas secara profesional di Hot FM.

"Anak-anak juga baik-baik saja dan kalau mahu bertanyakan berkenaan hak penjagaan ke atas mereka, rasanya lebih baik tanyakanlah saja kepada Ashraf.

"Kerana rasanya, saya tidak sepatutnya memberi kenyataan yang lebih. Mungkin lebih baik bertanyakan kepada Ashraf saja," katanya.

Sharifah Aleya dan Ashraf telah berkahwin pada 10 Disember 2007 dan telah dikurniakan sepasang kembar Aza Ameena dan Asha Ameena, yang kini berusia dua tahun setengah.

1 comment:

Charissa Angela said...

tak faham orang2 melayu zaman skarang...trutama artis... senang sanagt berkahwin, senang juga bercerai.. agama tak ajar ke kepentingan sebuah rumah tangga di jaga? both parents are so selfish and tak bertanggungjawab..tak fikir masa depan anak2...kalau tak reti nak bina hubungan/keluarga, baik tak payah fikir pun nak kahwin.. semua ni pasal nafsu la ni. haish...Islam mmg tak emmbantu langsung. hampir emua artis melayu di amalysia ni pernah bercerai..

Related Posts with Thumbnails

Anda Pelawat yang ke-