Search in my-sensasi !! upgraded

Loading...

RECENT POST @ Entri Terkini

Tuesday, January 3, 2012

Pelajar Cemerlang SPM 2004,Nur Amalina Che Bakri melalui fasa kejutan budaya?

Share







Suatu ketika dahulu,gadis ini berjaya merangkul anugerah pelajar pintar Malaysia tahun 2004 kerana berjaya mendapat 17 A1.

Berjaya melanjutkan pelajaran ke Luar Negara,Amalina kini dilihat sudah seperti orang negro /barat...dengan rambut kuning ala-ala warna rambut Beyonce.

Amalina kelihatan memakai seluar legging yang "see through" dekat coraknya.
ia dikatakan sudah hilang jati diri seorang melayu .

Sensasi rasa mungkin ini adalah satu fasa dimana Amalina mengalami kejutan budaya untuk menyesuaikan diri disana..nak nampak barat,glemer,nak rasa modern..huhuh

Seenarnya kalau nak nampak modern atau nak fit-in boleh je,tapi berpada-pada lah jangan sampai nampak terlalu pelik,sebab sebelum nie dia dikenali sebagai pelajar muslimah bertudung...Ramai je kenalan sensasi yang belajar oversea,berpakaian fashionable tetapi tetap sopan ,modern dan nampak elegant..

Tapi tak dinafikan ada jugak yang mcm berubah jadi lebih "sosial' gitu..

Amalina budak bijak,pasti dia tahu kenapa ramai terkejut,kerana dia merupakan pelajar contoh.














2 comments:

wan said...

what is wrong with u guys?i dont see anything wrong with all those pics..

come on...this 2012..this is normal nowadays..if u don act like like this u will left behind

keep it up amalina..just disregard ur hater..go go!!

Anonymous said...

I don't agree with you and I never hate her either. May Allah show her the right way. Who are we to blame her for what she did... Pray for her success here and after. Insyaallah...
I prefer the old Amalina even she looks a lot like Kampung girl. I prefer her that way.

Related Posts with Thumbnails

Anda Pelawat yang ke-