Search in my-sensasi !! upgraded

Loading...

RECENT POST @ Entri Terkini

Friday, January 13, 2012

Fasha Sandha dan Jejai sudah bernikah di Thailand?

Share







Mungkin ada betulnya cerita nie,tapi Sensasi tak dapat nak pastikan kesahihannya,Sumber dari seorang bekas wartawan hiburan iaitu Kak Jee.

Anggap je khabar angin sehinggalah empunya badan dah mengesahkannya ye.
Sebelum nie kisah cinta Fasha dan Jejai memang rumit.Kejap putus kejap sambung,masalah sebenar hubungan mereka nie dikatakan kerana keluarga Jejai tidak sukakan Fasha.

Fasha kerap kali makan hati dan rasa insecure dengan perhubungan yang dihalangi keluarga,mungkin kerana itu Jejai mengahwini Fasha di Thailand untuk mendapatkan ikatan sah supaya mereka berdua tidak terpisah lagi,

Walaubagaimanapun pernikahan mereka dirahsiakan kerana menjaga hati pihak keluarga,dan sedang mencuba memujuk keluarga agar memberi restu supaya mereka dapat berkahwin.dengarnya mereka sudah berkahwin beberapa bulan yang lepas.

Kalau betul lah berita pernikahan Fasha nie,Sensasi nak ucapkan tahniah dan selamat pengantin baru kepada mereka berdua.

Nak salahkan mereka pun tak boleh kan,sebab keluarga menghalang,daripada terus hidup tanpa ikatan lebih baik dirikan masjid.Apepun kene tunggu komen dari Fasha pulak lepas nie..


Dari blog Kjee:

Kenapalah Kjee tak terfikir selama ini? Baru2 ini Kjee ada tengok drama Cinta Elysya (macam tu ke eja). Tengok badan Fasha Sanda semacam jer. Dah macam bukan badan anak dara. Oppsss Kjee taklah kata badan dia dah gedebuk tetapi Kjee orang tua kan. So dapatlah detect sikit2

Semalam, Kjee ada post entry suruh dia cepat nikah dengan kekasihnya Jejai sebab dah boring sangat asyik baca story dia dan Jejai, kejap cinta kejap putus. Pastu cinta balik. Dan tetiba ada cerita pulak nak nikah.

And then, Kjee dapatlah citer seorang rakan FB kata mereka sudan kahwin. Kahwin? Kjee garu kepala. Kahwin? Kahwin ke nikah?

Hehehe ketawa dia. Dah nikahlah Kjee, kata teman tu. Isyhhh walaupun wartawan pencen tetapi hati naluri ni masih ada perasaan ingin tahu. Kemudian Kjee dapatlah citer tetapi taklah banyak sebab fren FB tu kata nanti dia tanya lagi mereka yang lebih tahu mengenai pernikahan itu. Depa nikah dah banyak bulan tapi tak ingat tarikh, katanya.

Jeng jeng jeng dia confirm yang FASHA DAN JEJAI SUDAH NIKAH di Thailand beberapa bulan yang lalu!! Nikah senyap2 sebab ada masalah. Kjee kata masalah keluarga ker sebab setahu Kjee, ibu Jejai tak suka Fasha! Opppsss maaf lah yer.

Fren FB tu kata sikit lebih kurang macam tu lah. Kononnya pasangan pengantin baru tu sedang berusaha mencari jalan mengatasi masalah keluarga itu. Itu menyebabkan Fasha susah sangat nak buat pengumuman. Maklumlah, bab2 keluarga ni amat sensitif.

Dan yang syoknya Kjee quote and unquote apa fren tu tulis semalam kat wall FB Kjee. Jangan korang nak cari sebab Kjee dah padam atas sebab2 tertentu.

Katanya sikit lebih kurang begini: “Kalau Jejai ada kat rumah Fasha, kereta Jejai akan ditudung (dengan cover kereta kot). So kalau nak tahu Jejai ada, intai2lah kereta2 kat dalam kawasan rumah Fasha..”

Oppsss kalau dah sah nikah (walaupun di Thailand, nikah tu sah kalau ada surat nikah), kenapa sampai nak sorok2 lagi kan? Biarlah kan? Tak payah sorok2. Buatnya ada yang nampak dan report kat pencegah maksiat, kan jadi hal pulak. Tapi kalau geng pencegah maksiat datang, pasti terkejut beruk muka mereka apabila Fasha dan Jejai keluarkan surat nikah.

Kepada Fasha dan Jejai, Selamat Pengantin Baru seandainya benar berita yang Kjee terima itu. Kami semua mendoakan agar Allah swt permudahkan usaha kalian untuk menjernihkan hubungan kekeluargaan selepas sah menjadi suami isteri. Restu keluarga terutama sekali ibu terlalu penting dalam sesebuah perkahwinan.

No comments:

Related Posts with Thumbnails

Anda Pelawat yang ke-