Search in my-sensasi !! upgraded

RECENT POST @ Entri Terkini

Thursday, December 22, 2011

"SAYA AKAN BERJUANG HAK LELAKI GAY DI MALAYSIA!!" - ARIFF

ShareSemoga Allah memberikan hidayah dan petunjuk kepada Ariff...janganlah duk jadi seperti kaum nabi Luth.huhu..kita hidup di dunia bukan semata-mata nak memnuhi kemahuan dan keseronokan dunia...
Ini kali pertama Ariff Alfian Rosli, bekas pelajar Malaysia di Dublin, Ireland yang tersebar gambar tunjuk dia ' kahwin' dengan sejenis lelaki Mat Saleh bersuara. Itupun bukan kepada wartawan Malaysia tetapi pada akhbar Irish Times.

Dia enggan ulas isu gambar 'kahwin' itu tetapi mendakwa dia tetap beragama Islam akan terus dengan agama Islam sampai ke akhir hayatnya.

Dalam pada itu dia menafikan ' tidak dapat dihubungi'. Katanya sekalipun sudah tidak berkomunikasi dengan bapanya tetapi masih berhubung dengan saudara mara lain.

Isu Ariff, 28, dipercayai 'kahwin' sejenis dengan gambar berpakaian lengkap baju Melayu pada majlis itu telah mencetuskan gempar di Malaysia.

Bapanya seorang pesara TLDM mendakwa mereka sudah lapan kali ke Dublin tetapi tidak dapat menemui Ariff yang merupakan bekas pelajar perubatan tajaan Petronas.

Ariff mengaku dia berseliseh faham dengan bapanya pada tahun 2009 dan selepas itu tidak berhubung dengannya lagi.

Sebelum ini, Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Jamil Khir Baharom berkata siasatan akan dibuat berhubung penyebaran gambar di Internet yang mendakwa seorang lelaki Melayu 'berkahwin' dengan lelaki warga asing di luar negara.


1 comment:

Anonymous said...

Sengal ko ni..ko jgn malukan org islam buat kenyataan mangkok mcm tue.

Related Posts with Thumbnails

Anda Pelawat yang ke-