Search in my-sensasi !! upgraded

RECENT POST @ Entri Terkini

Friday, December 30, 2011

Elly Suriati keguguran di lokasi penggambaran "Penanggal"

Share







boleh tahan seksi jugak baju Elly,kalau Fasha ke ,Fazura,atau artis kontroversi lain pakai seksi camnie ure kene hentam..ehe


Pelakon dan pengarah filem, Elly Suriati mengalami keguguran ketika sedang sibuk mengarahkan filem sulungnya, ‘Penanggal’ di Kuala Kangsar, Perak pada Rabu (28 Disember 2011).

Seperti yang dilaporkan oleh mStar Online, kejadian tersebut berlaku kira-kira pukul 12 tengah hari, Rabu semasa Elly hendak membuang air kecil dan tiba-tiba berlaku pendarahan. Usia kandungan Elly adalah empat bulan.

Elly kini berada di Hospital Kuala Kangsar dan akan ditahan selama beberapa hari mengikut tahap kesihatannya. Isteri kepada pelakon, Azri Iskandar ini dikhabarkan masih lagi dalam keadaan trauma dan bersedih dengan keguguran itu.

Sementara itu Azri memberitahu keguguran itu berlaku mungkin disebabkan oleh kelasakkan isterinya dilokasi penggambaran namun menganggap itu adalah suratan takdir Allah SWT dan bukan rezeki mereka.

“Ia bukan salah sesiapa tetapi ketentuan Allah SWT, saya terima dengan penuh redha,”ujarnya ringkas.

Hasil perkongsian hidup Elly dan Azri, mereka dikurniakan tiga orang anak namun anak keduanya telah meninggal dunia.

Penggambaran filem ‘Penanggal’ yang diadakan di Kampong Sayong Ulu, Kuala Kangsar itu akan dihentikan buat beberapa hari sementara menunggu keadaan kesihatan Elly kembali pulih. Sementara itu, babak yang ringkas dan tidak memerlukan Elly akan diteruskan oleh penolong pengarah filem itu.

Selain Azri Iskandar, filem ‘Penanggal’ turut dibintangi oleh Zul Ariffin, Ummi Nazeera, Fasha Sandha dan Datuk Sharifah Aini.

Memey sudah Mengandung? bincang nama anak dengan suami

Share







Memey mengandung atau tidak memang tak dapat dipastikan tapi mengikut status Facebooknya,dia seolah-olah ingin memberitahu "sesuatu" kepada semua..atau mungkin hanya sembang-sembang biasa je dengan Suaminya Norman Hakim..

Menurut Memey,dia berbincang perihal nama anak dengan Norman dan bercadang untuk mengekalkan Pangkal MDH untuk bakal anak mereka...

Mesti Abby berbulu dengar kata-kata Memey nie sebab nak tiru nama anak-anak die pulak..hehe..

Engku Emran dan Erra tidak tinggal sebumbung lagi?

Share








Lumrah jadi artis semua orang sibuk nak tahu itu ini...Kalau bercerai ramai yang menyibuk,tak bercerai pun ramai jugak yang kepoh..ape pun sebagai blogger kene lah tulis jugak pasal isu Erra nie..

Terbaru selepas pengumuman perkahwinan antara Lisa Surihani dan Yusry,Erra Fazira dihubingi oleh wartawan untuk mengetahui responnye..hehe pelik jugak wartawaan busy body yg amat kan..Dan kata Erra,dia mendoakan kebahagiaan Lisa dan Yusry dan semoga cepat dapat anak comel-comel..

Rumah tangga Erra juga diintai,sumber kononnya teman rapat Erra mengatakan yang rumah tangga Erra dilanda badai,tidak stabil dan sering bergaduh.

Bahkan Engku Emran dikatakan tinggal di rumah ibu bapanya sudah beberapa ketika kerana kelihatan kereta Engku Emran sering ada kat perkarangan rumah ibu bapanya.
Macam kisah Erra dan Yusry sebelum berpisah,mereka tinggal berasingan untuk memulihkan keadaan namun akhirnya memilih jalan untuk berpisah.

Engku Emran kini sedang mencari pekerjaan baru selepas kontrak bersama Bernama TV tamat Oktober 2011 yang lalu dan ini juga mungkin salah satu punca Engku Emran enggan kelihatan di’mata umum.

Ada teman rapat Erra kononnya memberitahu sumber bahawa Erra sering mengadu peihal rumahtangga kepadanya.Kalau betul lah begitu sensasi cuma nak ckp kat teman rapat Erra tue.."shame on you woman sebab jadi seorang yg mulut kepoh dan bercerita hal kwn sendiri.."

Tp Erra menafikan rumahtangga nya bermasalah..Ape pun yang terjadi di antara Erra dan suaminya itu adalah hak mereka,kita sama-sama doakan agar rumah tangga mereka kekal dan utuh sehingga akhir hayat.

Komen Erra tentang isu Engku Emran yang jarang menemaninya di majlis dan event

"Ada orang selesa jika kita kerap membawa pasangan ke acara hiburan dan ada kalanya pula mereka tidak suka. Jadi saya tidak boleh nak ikut kehendak semua. Bagi pihak saya pula, terpulang kepada Emran untuk mengikut saya atau tidak. Mengenai perhubungan kami pula, tidak perlulah saya hendak hebohkan kepada umum. Biarlah rahsia. Lebih-lebih lagi untuk azam 2012 saya ingin memberi fokus lebih kepada kerjaya. "


Aleesya yang comel sungguh persis wajah ibunya kan..

Afdlin Shauki tegur cara Chef Wan menjadi Juri MLM ,dan dijawab oleh Chef Wan melalui Facebook

Share







Nampaknya Afdlin Shauki perserta Maharaja Lawak Mega yang bakal bereentap di Final MLM untuk membawa pulang hadiah RM350,000 juga tidak bersetuju dengan cara Chef Wan menjadi Juri dalam Maharaja Lawak..

Betul jugak cakap Afdlin ,peserta MLM di jemput untuk menyertai pertandingan ini,jadi juri seharusnya mengkritik dengan cara yang lebih "respect"terhadap peserta.
Lagipun peserta memang dah lama dalam bidang "lawak" dan mempunyai identiti masing-masing..ada yang jenis lawak kasar,ada yang lawak bijak,ada yang lawak bodoh..masing-masing punya cara tersendiri...

Tapi sebagai Juri mereka memang dibayar untuk memberi pendapat mereka,mestilah kene elaborate(terangkan) supaya pelawak tahu dimana silap mereka dimata juri..

arghh pening kepala den memikirkannya..Apepun,sepatutnya Maharaja Lawak Mega adalah rancangan untuk berhibur,janganlah terlalu emosi sgt..juri pun jangan lah serious sgt dan peserta pun just beri persembahan terbaik...

Buat keje masing-masing dengan baik..

Apepun Sensasi memang sukaaa bangat dengan BOBOI....harap-harap kumpulan BOBOI berjaya meraih gelaran Juara MLM..you go Afdlin Shauki and Harun Salim Bachik...!!



Thursday, December 29, 2011

Fida akui sudah ada kekasih baru

Share








Selepas putus cinta dengan pelawak Mamat (Sepah), pelakon Rafidah Ibrahim, 25, (Fida) mengakui sudah menemui pengganti dan kini sedang menjalin hubungan dengan seorang usahawan yang dikenali sebagai ‘S’.

“Kalau diikutkan saya sudah mengenali ‘S’ sebelum berkawan dengan Mamat lagi. Namun, hubungan kami sebelum ini terjalin atas dasar rakan niaga sahaja.

‘S’ muncul dan kami menjadi rapat selepas hubungan saya berakhir dengan Mamat,” katanya yang ditemui baru-baru ini.

Fida berkata dia tertarik kepada ‘S’ kerana kematangan dan cara pemikirannya yang banyak memberikan dorongan tentang dunia perniagaan dan kehidupan pada masa hadapan.

“Apa yang menarik tentang ‘S’ adalah kematangannya dalam membuat keputusan dan dia banyak mengajar saya untuk memikirkan tentang perancangan masa depan dan dunia perniagaan.

“Namun hubungan kami masih terlalu baru, tidak sampai enam bulan pun, jadi berilah ruang dan masa untuk kami lebih saling mengenali,” katanya.

Diusik tentang harapan yang pernah disuarakannya sebelum ini untuk mendirikan rumah tangga pada tahun depan, Fida berkata perkara itu memang menjadi impiannya namun dia hanya mampu berserah kepada Tuhan bagi menentukan jodoh yang terbaik.

“Memang saya pernah bercakap mengenai harapan untuk melangkah ke alam perkahwinan jika bertemu dengan jodoh yang terbaik.

“Pada tahun depan, usia saya pun akan mencecah 26 tahun tapi soal jodoh adalah ketentuan Allah, saya hanya mampu berserah,” katanya.

Ditanya adakah dia masih berkawan dengan Mamat, Fida berkata dia tidak mahu lagi menoleh ke belakang atau mengenangkan semula insiden yang mencalarkan nama baik dan maruahnya.

“Bagi saya perkara yang lepas, biarlah berlalu. Kami tidak lagi berhubung, lagi pun ketika kami berdepan konflik tersebut, saya tidak melihat kesungguhannya untuk meleraikan kekusutan yang berlaku.

“Biarlah saya jalani hidup hari ini dengan pengalaman baru. Saya doakan yang terbaik untuk apa sahaja perkara yang dilakukannya,” katanya.

Gambar Dato Siti Nurhaliza bersukaneka dengan suami bersama SitiZoner

Share







Walaupun sibuk dengan aktiviti seni, namun Dato’ Siti Nurhaliza sempat meluangkan masa untuk melakukan aktiviti bersama peminatnya, SitiZoners.

Bersempena dengan cuti panjang minggu lalu, Siti bersama suami, Datuk Khalid Mohd Jiwa telah menyertai aktiviti riadah bersama SitiZoners di Sungai Congkak, Hulu Langat, Selangor.

Program tersebut diadakan sempena ulangtahun ke-8 SitiZoners. Pelbagai aktiviti menarik dilakukan sepanjang hari Isnin itu. Antaranya pertandingan karaoke, treasure hunt, makan tengahari, sukaneka dan banyak lagi

Wednesday, December 28, 2011

Abby masih sayangkan Zul, Berpisah kerana Ego

Share







Sebelum ini,Zul ada membuat kenyataan kepada Media yang dia masih menyayangi Abby setelah 3 tahun bersama. Mungkin setelah membaca kenyataan Zul ,Abby pula akhirnya bersuara apabila turut meluahkan perasaan rindu dan masih sayang kepada Zul melalui media..

Org ketiga bukanlah punca perpisahan mereka tapi dek kerana keegoan,kasih yang utuh pun mampu retak...Kalau sayang cubalah mengalah..Lebih lagi lelaki,janganlah Ego...Lumrah lah wanita merajuk dan lelaki memujuk...Lelaki takut memujuk kerana tak nak nampak dirinya yang merayu dan tercalar ego,konon nanti si awek pijak kepala..tapi sebenarnya lagi lelaki pujuk aweknya,lagilah awek sayang dan menghargai usaha si lelaki tue...

Hati wanita lembut dan sering mengenang sesuatu tue..so berilah kenangan manis kepada si dia..pasti akan dikenang sampai bila-bila..


"Saya tak boleh tipu diri saya. Hati saya masih pada dia. Saya masih sayang dia. Cuma apa yang boleh saya katakan, kami masing-masing ego. Saya rasa ego dia yang lebih tinggi sebab selama ini saya sudah banyak mengalah dan berterus terang", ujar Abby.

Janda anak tiga ini juga memberitahu bahawa beliau dan Zul cuba berusaha untuk memulihkan keadaan tetapi semuanya tidak berhasil. Disebabkan itu perhubungan mereka semakin renggang dan akhirnya membawa kepada perpisahan. Sementara itu, Abby yang merupakan bekas ahli kumpulan Elite ini, mengakui bahawa dirinya masih mengikuti perkembangan bekas kekasihnya itu melalui laman social Facebook dan Twitter.

Farid Kamil dan Diana Danielle bakal berkahwin?

Share







Apa?Diana Danielle pun dikatakan nak berkahwin jugak dah ker?

Wahhh nampaknya tahun 2012 nie byk khabar perkahwinan para selebriti cun melecun semuanya ye..

Antaranya Lisa Surihani dengan Yusry KRU nie memang dah sahih.

Scha Al-Yahya dan Awal khabarnya akan berkahwin around March -June ikut availability PICC.(tmpt nak kawen)

Fasha Sandha dan Jejai,Fasha dikatakan dah mula membuat persiapan kahwin dengan mencuba baju di butik perkahwinan gitew

Diana Danielle dan Farid Kamil ??

Diana Danielle dan Farid Kamil nie dah bercinta 3 tahun...pada hujung tahun 2010 mereka sempat putus cinta..Farid menyifatkan Diana sebagai kurang matang dan kuat cemburu..

Namun mereka bersama semula,dan dgr cerita mereka memang bercadang dan dah berbincang nak kahwin. Mereka dikatakan nak kahwin pada bulan December...tahun tak tahu..huhu (lame joke)

Jom baca penjelasan Diana Danielle mengenai isu perkahwinan ini..



“Kami menunggu seru ke arah kebaikan. InsyaAllah, kita tunggu dan lihat saja. Ada juga perbincangan yang terperinci tentang perkara itu, tapi bila tarikhnya, tak diketahui lagi.”ujarnya.

Pada masa sama, Diana tidak menafikan bahawa mereka ada berbincang untuk membawa hubungan mereka ke peringkat seterusnya.

“Setakat ini hubungan kami berdua okay. Tidak dinafikan kami ada bercakap mengenai perkahwinan tetapi bercakap tak sama dan berbeza sekali dengan merealisasikannya. Lagipun, saya baru 20 tahun, untuk pikul tanggungjawab isteri itu, saya kena pastikan yang saya sudah betul-betul bersedia. Malah, salah satu sebab perkara ini agak lambat sikit sebab saya merancang untuk menyambung pelajaran dulu.”

Yusry -Lisa adalah yang terbaik dan penyayang

Share








Perkenalan diantara Lisa dan Yusry sememangnya dilihat agak moden dimana mereka menggunakan medan sosial BBM (Blackberry messenger) sebagai tempat untuk mereka mengenali antara satu sama lain. Perhubugan mereka sebagai kawan berlanjutan di bbm lebih kurang setahun. Selepas itu barulah Lisa akui mula mengenali sikap Yusry yang sebenarnya seorang yang rendah diri dan senang didekati.
Ditanya mengena nilai hantaran dan tema untuk perkahwinan yang bakal berlangsung tidak sampai 2 bulan ini Lisa menjawab dia sebetulnya masih tidak memikirkan mengenai itu “ Saya tidak mempunyai perancangan mengenai tema atau apa yang akan saya pakai untuk perkahwinan ini, apa yang saya pentingkan adalah kehidupan selepas bergelar suami isteri kelak”.

Disogok soalan mengapa Lisa yang menjadi pilihan Yusry, beliau menjawab dengan penuh yakin bahawa “ Saya mengenali dia setahun dan pada masa tersebut saya sedang sibuk dengan penggambaran Vikingdom, saya tiada masa untuk keluar ke sana ke mari seperti pasangan lain tapi itu tidak menjadi masalah kepada Lisa, dia tidak pernah lupa untuk pergi ke set penggambaran untuk berjumpa saya, dari situ saya dapat rasakan bahawa dia adalah yang terbaik dan seorang yang penyayang. Saya mengambil masa yang agak lama untuk membawa Lisa berjumpa keluarga dan setelah merasakan dia sesuai saya bawa dan dari situ dapat lihat, Lisa senang bercampur dan cepat mesra”.

Lisa surihani yang telah dirisik oleh keluarga Yusry semalam (23 Disember 2011) kelihatan memakai cincin pemberian Yusry menambah bahawa kalau boleh mereka tidak mahu perkahwinan yang terlampau dicanang sebagai “Wedding of the year” cukuplah sekadar “Simple But elegan”.

Seperti kebiasaan artis, pasti akan ada pihak yang ingin menaja perkahwinan selebriti, ini juga yang terjadi di antara Lisa Surihani Dan Yusry dan apabila dikatakan pihak Astro akan menaja sepenuhnya perkahwinan mereka. Ditanya Yusry mengatakan bahawa itu semua tiada kaitan antara dia mahupun Lisa. “itu semua tiada kaitan di antara saya, itu harus ditanya kepada orang yang bertanggungjawab menguruskan Lisa,Metrowealth, saya tiada hak untuk menjawab dan tidak tahu mengenai perkara tersebut. Tapi jika ditawarkan kami tiada masalah”.

Lisa surihani ditanya mengenai adakah dia akan berhenti berlakon dan fokus sepenuhnya kepada kehidupan bersuami isteri. Lisa menjawab “ saya tidak akan berhenti berlakon, insyaallah kalau ada rezeki saya masih berlakon. Perkara ini pernah saya bincangkan kepada Yusry dan dia tidak ada masalah tentang itu”. Mereka mengakhiri perbualan.

Video Pengumuman :Yusry dan Lisa bakal bernikah 23 February 2012

Share







Walaupun agak terlambat untuk sensasi update post nie..namun haruzz di masukkan jugak...


Sidang media yang berlangsung pada Sabtu lepas sememangnya telah dijangka oleh semua orang yang mereka berdua akan berkahwin tahun hadapan.Ini kerana Astro awal-awal dah booking nak jadi penyiar rasmi perkahwinan gilang gemilang Lisa Surihani dan Yusry Abdul Halim..

Nama Lisa mula melonjak naik selepas membintangi filem Im Not Single..Lisa sememangnya cun melecun sekaligus menarik minat semua orang tak kira lelaki mahupun perempuan..

Tak sangka akhirnya Lisa bertemu jodoh juga dengan Yusry..hehe...

sebelum ini Uncle Seekerz ada membuat ramalan kononnya pasangan ini akan berpisah dan tak akan berkahwin...booo sama dia..

Tahniah diucapkan kepada Lisa dan Yusry..tak sabar nak tengok wedding of the year..

Dari awal dah jangka mesti ada jodoh derang nie tengok mata dengan mulut pun dah nak sama..hehe



"Seperti yang sering saya katakan sebelum ini bila keluarga telah mengetahui mengenai perkara ini baru akan diberitahu kepada media tentang tarikh perkahwinan kami. Bukan ingin menyorok daripada media tetapi menghormati keluarga kedua-dua belah pihak," ujarnya.
Yusry dan Lisa membuat pengumuman itu dalam satu sidang media khas di Hotel Marriot Putrajaya, Sabtu. Dalam pada itu, Yusry memberitahu pihak keluargannya juga telah pun merisik Lisa dalam satu majlis ringkas yang diadakan pada Jumaat malam.

Ujarnya, majlis tersebut diadakan secara ringkas dengan kehadiran keluarga terdekat kedua-dua belah pihak dan telah memberikan sebentuk cincin sebagai tanda.

Sementara itu, Lisa berkata, majlis akad nikah akan dilangsungkan di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin di Putrajaya selepas solat Asar manakala resepsi perkahwinan dijadualkan pada 26 Februari di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC).

Lisa berkata, dia dan Yusry sepakat untuk mengadakan sebuah majlis perkahwinan yang sederhana dan tidak terlalu mewah untuk hari bahagia mereka nanti.

Tuesday, December 27, 2011

Beraksi seperti Pelacur, Liena Hangat jelaskan hanya jalankan tanggungjawab sebagai Penghibur

Share







Beberapa hari balik kampung menjenguk mak dan adik-adik ,pergi berjalan-jalan sampai rasa nak demam..Kat kampung plak takde internet huhu,tak dapatlah nak meng-update blog..

Terus demam lepas melihat aksi mejelikkan dari penyanyi dangdut Liena Hangat yang sungguh "murahan" .

Menurut seorang kakitangan syarikat yang turut menyaksikan persembahan pada malam itu

"Saya faham dia penghibur, tapi persoalannya apa perlu berkelakuan ghairah sebegitu? Kawan kawan yg bukan muslim yang hadir ke majlis ini majoritinya mempersendakan kami dek kerana perlakuan si penyanyi ini. Sungguh memalukan. Sudahlah pakaiannya sebegitu rupa ditambah pulak dengan adegan menggesel bontot pada kemaluan lelaki lain berpelukan rapat tak kira siapa melagakan buah dada dibadan lelaki aksi split di atas pentas dgn skirt yg amat mini
sampai ke tahap itu kesanggupannya atas lesen menghibur? Keji! Memualkan!
"

Namun menurut Liena hangat dia hanya menjalankan tanggungjawab sebagai penghibur..perlukah menghiburkan org dengan cara "menjual maruah diri"lebih lagi apabila dia merupakan seorang yang beragama Islam,dan bersuami pula...

Suami tak marah ker?bergesel-geselan dengan lelaki lain....huuhu


Photobucket

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Hanya kerana gambar tersebar luas di internet, penyanyi dangdut, Leina hangat dituduh sebagai artis yang sanggup menjual diri. Berdasarkan laporan akhbar Metro Ahad, penyanyi yang agak menyepi dari pena media ini terkejut apabila dirinya didakwa sanggup berkelakuan seperti pelacur.

Bagaimanapun, dengan rendah hati Leina atau nama sebenarnya, Nor Azlina Abdul Rahman, 39, mengakui dirinya memang berpakaian seksi dan menjelaskan situasi yang berlaku tatkala foto berkenaan diambil. Lebih berani lagi, penyanyi ini turut memohon jasa baik masyarakat supaya tidak menghentam dirinya yang mencari rezeki sebagai penghibur.

"Dengan rendah diri, saya hanya melengkapkan tugasan saya dengan menghiburkan tetamu, bukan menjual diri dengan adengan mengiurkan. Memang saya berpakain seksi tetapi itu keselesaan saya.

"Saya masih tahu batasnya dan saya tahu apa yang boleh buat, apa yang tidak boleh. Saya tidak begitu bodoh melakukan perkara tidak elok, tambahan pula dikhalayak ramai. Mungkin ada orang salah tafsir persembahan saya malam itu.

"Kenapa hanya lihat keburukan saya, sedangkan itu tanggungjawab saya sebagai penghibur? Kenapa perlu menjatuhkan saya sedangkan itu sumber pencarian saya? Saya hanya mahu jadi penghibur profesional," katanya.

Menerusi laporan itu juga, Leina mengatakan gambar tersebut diambil sewaktu dia membuat persembahan makan malam tahunan anjuran sebuah syarikat. Malam itu, Leina ditugaskan menghiburkan tetamu yang kebanyakan bukan Islam.

Leina turut menegaskan penyebaran gambar terbabit berkemungkinan dilakukan peminat yang cemburu dengan layanannya terhadap tetamu lain. Malah, penyanyi ini memberitahu hanya menyanyi dan bergelek saja pada malam persembahan itu.

Friday, December 23, 2011

Petronas Motorsport Youtube Channel Minggu Kedua

Share







Hola a todos!!

Maksudnya,Hi semua!! Dalam bahasa Spanish..

Episode minggu ini untuk program Motorsports@PETRONAS ,kita akan ke BARCELONA,Spain dan mendekati dan menemubual seorang daripada Yamaha Factory Racing team rider siapa lagi kalau bukan Juara MotoGP tahun 2010 iaitu Jorge Lorenzo

Jom tengok Video Up-Close dengan Champion ini..Beliau ada menceritakan tentang jadual menjaga pemakanan,seorang yang aktif social networking ,bagaimana beliau menghadapi cabaran dan persaingan..Banyak Info yang sangat menarik tentang Jorge Lorenzo




Check This out!!



Jangan lupa untuk subscribe youtube channel PETRONAS Motorsports untuk terus mengikuti Video-video yang bakal dipaparkan dan Like Facebook fan page Petronas Motorsports untuk lebih banyak info menarik

Thursday, December 22, 2011

Jokes: Couple Test

Share









hahaha..pass the test? padahal....hampehh nyerrrr..
hopefully my partner taklah mcm nie..hehe

Video:Syair Yang Membuatkan Imam Ahmad Menangis

Share








Imam Ahmad Bin Hanbal (rahimahullah) telah ditanya muridnya Abu Hamid al-Khulqani tentang pendapat beliau terhadap syair-syair yg berkaitan syurga dan neraka. lalu beliau bertanya :" Seperti apa? contohnya?". lalu muridnya mendendangkan syair ini, selesai 2 rangkap pertama Imam Ahmad terus menangis teresak-esak dan meluru masuk ke dalam rumahnya. Tangisan beliau begitu kuat sambil mngulang-ulang 2 rangkap pertama itu. Muridnya meriwayatkan: Kami mendengar tangisan Imam seolah-olah beliau akan mati.

Semoga setiap dari kita mendapat hidayah dari Allah S.W.T...amin..

"SAYA AKAN BERJUANG HAK LELAKI GAY DI MALAYSIA!!" - ARIFF

Share







Semoga Allah memberikan hidayah dan petunjuk kepada Ariff...janganlah duk jadi seperti kaum nabi Luth.huhu..kita hidup di dunia bukan semata-mata nak memnuhi kemahuan dan keseronokan dunia...




Ini kali pertama Ariff Alfian Rosli, bekas pelajar Malaysia di Dublin, Ireland yang tersebar gambar tunjuk dia ' kahwin' dengan sejenis lelaki Mat Saleh bersuara. Itupun bukan kepada wartawan Malaysia tetapi pada akhbar Irish Times.

Dia enggan ulas isu gambar 'kahwin' itu tetapi mendakwa dia tetap beragama Islam akan terus dengan agama Islam sampai ke akhir hayatnya.

Dalam pada itu dia menafikan ' tidak dapat dihubungi'. Katanya sekalipun sudah tidak berkomunikasi dengan bapanya tetapi masih berhubung dengan saudara mara lain.

Isu Ariff, 28, dipercayai 'kahwin' sejenis dengan gambar berpakaian lengkap baju Melayu pada majlis itu telah mencetuskan gempar di Malaysia.

Bapanya seorang pesara TLDM mendakwa mereka sudah lapan kali ke Dublin tetapi tidak dapat menemui Ariff yang merupakan bekas pelajar perubatan tajaan Petronas.

Ariff mengaku dia berseliseh faham dengan bapanya pada tahun 2009 dan selepas itu tidak berhubung dengannya lagi.

Sebelum ini, Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Jamil Khir Baharom berkata siasatan akan dibuat berhubung penyebaran gambar di Internet yang mendakwa seorang lelaki Melayu 'berkahwin' dengan lelaki warga asing di luar negara.


AC Mizal dan Eizlan Yusof menerima gelaran Datuk hari ini

Share







Sebelum ini,pernah kecoh bahawa AC Mizal bakal menerima gelaran Datuk,kemudian ada khabar angin yang mengatakan penganugerahan tersebut dibatalkan gara-gara isu gelang Magnet Ac yang dikatakan menipu pengguna dengan harga yang berlipat kali ganda dari harga sebenar.


Tapi Akhirnya terjawab jugak persoalan gelaran Datuk apabila pada hari Rabu AC dan Eizlan Yusof menghairi sesi latihan penganugerahan tersebut.

Menurut AC, pengurniaan berkenaan sebenarnya sudah diterimanya sejak sambutan ulang tahun keputeraan baginda yang ke-79 lagi.

Bagaimanapun, upacara pengurniaan kepadanya itu tertangguh kerana dia perlu mengikut giliran senarai penerima darjah kebesaran itu sebelum ini sehingga mencetuskan pertikaian di kalangan orang ramai.

"Pada hari ini (Rabu) saya baru sahaja terlibat dengan sesi latihan untuk upacara penganugerahan Datuk bersempena ulang tahun keputeraan baginda Sultan Pahang yang ke-81.

"Saya berharap dengan pengurniaan Datuk pada esok (Khamis) akan menjawab segala kekeliruan yang tercetus sebelum ini," katanya.

AC Mizal ditemui pada sidang media majlis pelancaran laman sosial pertama Malaysia, mface di Hotel Doubletree by Hilton, di sini, malam Rabu.


Video temuramah :Neelofa didakwa mengamalkan ayat tertentu dan mandi bunga untuk kekal Jelita

Share









Pelakon yang sedang meningkat naik, Neelofa begitu dikenali dengan raut wajah jelita. Berkesempatan bertemu dengannya, MH TV mendapatkan komen berhubung dakwaan sesetengah pihak yang mengatakan Neelofa mengamalkan mandi bunga untuk kekal jelita. Dengarkan juga komen Neelofa berkenaan hubungannya bersama Hans Isaac.

Komen Chef Wan tentang Status FB Adlin "Kenapa Nak Marah?"

Share







Sensasi pun kurang bersetuju dengan sikap Adlin yang agak kebudak budakan apabila tidak menghormati juri,dan mempersoal kenapa Juri(Chef Wan) tak boleh menerima lawaknya.

Adlin sebagai peserta seharusnya akur,yang laak nya pada malam itu tidak sehebat mana,dan menjengkelkan bagi Juri.Agak tak semenggah disitu..

Setelah Adlin mengisytihar perang FB terhadap Chef Wan,Chef Wan memberi Komen kepada wartawan mengenai isu ini..


Hip: Chef Wan ada baca status Adlin dalam FB yang mahu melancarkan ‘perang’ di laman siber?
Chef Wan: Saya memang tak baca dan saya dapat tahu pun daripada rakan-rakan dan peminat. Terus terang saya memang tak berminat untuk ambil tahu atau pun melayan sebarang kenyataan yang dikeluarkannya yang saya sifatkan sebagai tidak profesional dan penuh dengan emosional. Saya sendiri tak faham mengapa dia begitu marahkan saya walhal markah markah peserta bukanlah terletak di tangan saya seorang saja. Kalau lihat balik komen saya malam itu pun, rasanya tak adalah mengeluarkan perkataan melampau ataupun menggunakan bahasa yang kurang sopan.

Hip: Mungkin kalau bukan kerana Chef Wan membuat komen panjang lebar di status perkara itu tidak akan melarat seperti ini?

Chef Wan: Komentar itu ditulis itu bukanlah kerana saya suka-suka menulisnya. Pihak Astro sendiri yang meminta saya menulis ulasan saya mengenai persembahan keseluruhan setiap peserta untuk sesuatu minggu itu dan mahu saya membuat sebuah blog khas untuk menyalurkan pandangan saya. Saya buat semua itu adalah atas keizinan Astro dan perkara itu tidak perlu dipertikaikan. Bagaimanapun disebabkan saya tidak mempunyai masa untuk menulis blog, jadi apa salahnya rangkuman komentar saya itu diletakkan di laman FB saya. Kebetulan peminat sendiri bertanyakan pandangan saya mengenai program itu saban minggu. Jadi saya rasa itu adalah cara untuk berkomunikasi dengan mereka yang menggemari program itu sambil bertukar-tukar pandangan.

Hip: Berdasarkan luahannya, Adlin mengatakan Chef Wan tidak layak untuk menjadi juri program itu hanya kerana tidak mempunyai latar belakang sebagai seorang pelawak.

Chef Wan: Pihak Astro mempunyai alasan apabila memilih mereka yang bukan dari latar belakang pelawak untuk menjadi juri atau pengkritik program itu. Mereka mahu kami mewakili penonton biasa. Bezanya kami dari kelompok profil tertinggi dalam bidang masing-masing. Sebagai orang biasa, jadi kami pun kena memainkan peranan sebagai penonton biasa. Formulanya mudah saja, kalau lawak yang ditonjolkan tak lucu, maka tak luculah. Kalau lawak mereka bagus, secara automatik kita ketawa. Dan siapa kata tiada unsur lawak dalam diri saya. Sewaktu mengacarakan program memasak pun, saya tetap berjenaka dengan penonton. Terus terang, lawak Adlin malam itu memang tidak menjadi. Ditambah dengan aksinya yang mempersendakan bapanya sendiri dan tidak peka dengan isu sensitif, jadi dia adalah calon yang memang layak untuk disingkir malam itu selepas berminggu-minggu berada di kedudukan terkebawah.

Hip: Ada yang menganggap, situasi ini berlaku ada kaitan dengan serangan peribadi.

Chef Wan: Mengapa perlu mengaitkan perkara ini dengan serangan peribadi? Siapa dia untuk saya berbuat begitu? Mengapa perlu mengeluarkan kenyataan yang bukan-bukan apabila disingkir? Seperti yang saya katakan tadi, kalau lawak dia bagus, saya puji. Sebelum ini sewaktu dia membawakan watak Sangeetha dan Paramjadu, saya puji persembahannya walaupun ada peminat marahkan saya dan mengatakan pujian saya tidak ikhlas. Kalau saya terhibur dengan persembahan mereka, saya puji. Begitulah sebaliknya. Bagi saya, tak perlulah nak peningkan kepala mencari idea lawak sehingga merumitkan situasi. Apa yang penting, kita berikan apa yang penonton mahukan seperti yang dilakukan kumpulan Boboi dan Osbon yang sentiasa mendapat pujian juri.

Hip: Rasa menyesal tak menerima tanggungjawab sebagai juri apabila berlaku kontroversi ini?

Chef Wan: Saya adalah seorang yang dikurniakan dengan hati yang keras. Datanglah halangan apapun, saya tetap menempuhinya. Sebelum ini pun banyak perkara kontroversi yang saya lalui dan ia sedikit pun tidak mematahkan semangat saya. Cuma pihak Astro ada juga menawarkan saya untuk menjadi juri program ini untuk musim hadapan tetapi saya tidak memberi kata putus. Bukan mudah menjalankan tugas juri, asyik disumpah orang saja seperti yang berlaku sekarang in

Fasha tak percaya Jejai bercinta dengan Neelofa

Share









Haha ,adakah Sensasi yang ketinggalan?
Sejak bila pulak ada gossip Jejai bercinta dengan Neelofa nie.

Dalam Video nie kita boleh tengok Fasha memang yakin dan tak percaya langsung Jejai bercinta dengan Neelofa.

Video nie sbnrnya lama dah masa Fasha baru sebulan dua berpisah dengan Jejai selepas Jejai pulang dari Jepun (bercuti dengan keluarga and Nora Danish)

Bila soalan adakah Fasha bercinta kembali dnegan Jejai ,Fasha just ckp No Comment.

I like Fasha,She's soooo prettyyyy and elegant..

Sensasi suka tengok Video kat bawah nie,Fasha is so pretty

Agnes Monica berkulit gelap dengan Fesyen Kebaya nampak Seluar Dalam?

Share









Ape punye Fesyen nie pakai kebaya sampai nampak Seluar Dalam? pelik je Sensasi tengok.
Pakaian yang direka oleh pereka fesyen Indonesia iaitu Anne Avanti,direka untuk Agnes pakai semasa pembukaan suka SEA di Palembang.

Agnes kini suka menggelapkan kulit (tanning) kerana menurutnya berkulit gelap kelihatan lebih exotic.

Cantik jugak kan dia berkulit gelap,dah mcm melayu pulak..sebelum nie Agnes berkulit putih melepak.

Menurut Agnes kalau dia nak memutihkan balik kulitnya senang je,dia cuma perlu berhenti berjemur..









Azizah Mahzan, Abby abadi dan Akma Af3 kini sudah bertudung?

Share








Baru-baru ini kedengaran gossip Azizah Mahzan kini sudah bertudung.Kalau betul,alhamdulillah.Dalam rancangan Wanita Hari Ini baru-baru ini,Azizah telah tampil dengan imej baru bertudung.

Abby Fana juga sudah berimej tudung selepas menunaikan ibadah Haji .






Gambar Abby abadi bertudung ,bukanlah kerana abby dah bertukar imej,tetapi Abby menghadiri Majlis ceramah agama oleh Ustaz Azzahar.Kata Abby dia juga akan bertudung nanti,sekarang sedang cuba memperbaiki lagi diri .




Rupanya akma Af3 juga kini sduah bertudung.Wah semakin ramai selebriti yang bertudung.

Related Posts with Thumbnails

Anda Pelawat yang ke-