Search in my-sensasi !! upgraded

RECENT POST @ Entri Terkini

Monday, September 19, 2011

Zizan Minta Maaf berkenaan isu Menghina Rasullullah

ShareSedar tak sedar, dalam Filem Hantu Bonceng terdapat beberapa kontroversi yang dikaitkan dengan keagamaan.

Kes kali ini,Zizan dikatakan menghina Rasullulah apabila mengucap kalimah syahadah secara tidak lengkap dan menyambung dengan perkataan "SYAITAN"..

Dalam Video youtube dibawah ,kita boleh mendengar Zizan meracau lalu tersebut kalimah "Ashaduanna Muhammadar Syaitan" yang membawa maksud "Aku naik saksi bahawa Muhammad itu Syaitan"Zizan mohon Maaf melalui laman Twitter nya


"Saya faham, apa yang salah... salah jugak. Tapi pasal hina Islam memang jauh dari otak fikiran saya la.. takde lagsung terniat. Ini adalah Agama dan Rasul saya.. Maaf sekiranya saya silap," demikian tulis Zizan dalam Twitternya berhubung kontroversi yang mendakwa dia menghina Rasullullah di dalam satu adegan filem Hantu Bonceng.


Bagi Sensasi mungkin Zizan tak sengaja sebab masa tengah meracau-racau tentu zizan cuba memikirkan apa perkataan lawak untuk diselitkan bersama secara tak sengaja tersebut mcm tue..Biasalah,sensitiviti keagaamaan nie memang kita tak boleh pandang ringan...
Agama Islam tak mcm agama lain kerana agama Islam amat mementingkan maruah agama dan tak boleh diperkotak katikkan dengan sengaja.

Dalam hal nie,zizan telahpun menjelaskan bahawa memang dia tiada niat nak menghina.
Patut pihak penyunting filem ,dan badan penapis lebih peka terhadap masalah ini .Mungkin semua tak perasan hal tersebut..

Harap2 lepas nie lebih berhati-hati dalam menggunakan isu keagaamaan dalam sesebuah filem

No comments:

Related Posts with Thumbnails

Anda Pelawat yang ke-