Search in my-sensasi !! upgraded

Loading...

RECENT POST @ Entri Terkini

Tuesday, August 16, 2011

Komik Kelakar: Pentingnya Bahasa Inggeris

Share







Bahasa Inggeris / English Language nie penting,sebab ianya merupakan bahasa yang digunakan seluruh dunia.
Kalau tak kuasai bahasa Inggeris ,kita boleh jadi ketinggalan ,maklumlah byk maklumat,teknologi,komputer dan informasi yang penting wujud dlm bahasa Inggeris.

Sensasi rasa kerajaan kene buat penilaian bahasa Inggeris untuk budak sekolah rendah supaya menguasai "Grammar" dan "vocabulary'..kalau tak lepas stage 1,kene ulang sampai la dpt baru pergi ke stage seterusnya...
Darjah satu,belajar Vocabulary ,kenal perkataan-perkataan bahasa Inggeris..Sensasi dulu ada kamus bergambar yang sgt menarik masa kecik-kecik membuatkan sensasi slalu la nak belek buku tue sekaligus byk belajar perkataan baru..

lepaas dah belajar basic vocab,blajar noun, pastu countable and uncountable noun,pastu blaja verbs,adjective,pressent tense,past tense,continuos tense,gerund and etc2. sebenarnya tak susah pun grammar nie..cume kene kuasai yang asas dulu.

Kebanyakkan org Malaysia yang tak berjaya menguasai grammar mengalami kesukaran untuk "speak in english' sebab takut kedengaran broken english..Tapi tak kisahlah kalau broken pun sikit2 kita kene lah selalu practise...barulah fasih dan yakin..











No comments:

Related Posts with Thumbnails

Anda Pelawat yang ke-