Search in my-sensasi !! upgraded

Loading...

RECENT POST @ Entri Terkini

Thursday, May 19, 2011

Gurauan Pak Nil ,suruh kebumikannya?

Share







Baru 2 hari lepas,Sensasi bergegas ke Subang Jaya kerana Mak Lang meninggal dunia ,(Al-Fatihah buat arwah Mak Lang)
Sensasi siap amik MC lagi sebab malas ambik emergency leave..bgtau doctor kene food poisoning :P tetiba doc nak cucuk sbb katanya kalau food poisoning,makan ubat nanti muntah balik so x berkesan.tapi of cos i refuse to be injected.Tp dpt la MC :P

Pagi Isnin pegi ke subang Jaya dari Penang,Selasa Sensasi balik penang semula.Hari rabu pagi nie,Mak sensasi call menangis2.Rupanya tok (nenek) sensasi pula pulang ke rahmatullah. Al-Fatihah buat arwah tok.Bergegas lagi ke Subang Jaya.Sedih tetapi dua hari lepas masa di subang Jaya,masa tue tok hidup lagi..Badan tok sejuk sangat dari paras kaki ke tangan,dada dan kepala masih panas.Mak sensasi mcm dah syak,sebab kita tahu nyawa manusia ditarik slowly dari kaki,naik ke pinggang naik ke dada dan ke rongga hidung.Tak sangka rupanya memang nyawa Tok dah hampir ke penghujung. :'(

Berbalik kepada gossip asal Pak Nil baru-baru nie membuat satu statement yang kontroversi.maklumlah main2 ckp tentang ajal dan maut nie,kadang-kadang seolah satu petanda.Ada org berpendapat org yang nak meninggal kdg2 dapat merasakan sesuatu.Gelisah Resah tapi tak tahu bagaimana nak sampaikan keresahan yang dirasakan lalu akan mula la bercakap ,"aku nie mcm dah tak lama hidup kot" terpacul dari mulut sebab kegelisahan yang amat.tup2 memanng berlaku..

Tapi tak semestinya la berlaku,kdg2 org yang putus cinta la,kecewa pun suka ckp,aku rasa aku nie hidup tak lama lagi..tp padahal hidup sampai ke anak cucu cicit.hee.

Apapun janganla bergurau mcm nie Pak Nil,sebab ramai yang sayangkan Pak Nil dah sedih mendengar twitter Pak Nil yang minta dikebumikan sekiranya tak bangun esok..






No comments:

Related Posts with Thumbnails

Anda Pelawat yang ke-