Search in my-sensasi !! upgraded

RECENT POST @ Entri Terkini

Friday, May 27, 2011

Kebusy-an sehingga June 2011

Share







lately sangat busy,letih dan memenatkan..eh mcm sama je ayat..
Okey sensasi nie bukan apa,tak lama lagi nak exam nie..hu takut je...
Doakan saya berjaya ye.. :) lepas exam which is on middle june,i'll be active blogging again...

Semasa dalam kesibukan dengan kerja dan belajar dan kehidupan seharian yang penuh pancaroba,me and my sweetheart break off la,biasala kan sedangkan lidah lagi tergeget...bila break off memang rasa sakit la,..music dapat mententeramkan jiwa jugak,dgr lagu2 yang buat u all rasa tak pedulikan si dia..



tapi skrg ktrg dah okey,.hepi je..luv strong..maaf dan memaafkan ,adalah penting dlm sesebuah hubungan..kene rendahkan ego demi sayang..so thats what we did..and again the world is ours...i love you AI..its been 2 years and my heart is still jumping when im thinking of you.. you drive me crazy..

Wednesday, May 25, 2011

Gambar-gambar hantu yang menyeramkan dalam Filem Karak

Share







Membawakan konsep genre seram hardcore, "Karak" adalah cubaan pertama filem seram buat penerbit KRU Studios.


Berdasarkan kisah lagenda dan mitos tentang lebuhraya Karak, filem ini merupakan filem keempat arahan Yusry Abdul Halim.

Diterajui oleh barisan pelakon baru seperti Shahir AF8, Shera Ayoub, Along Eyzendy dan Kilafairy, "Karak" mengisahkan empat pelajar koleh yang ingin pulang ke Kuantan selepas bermalam di Kuala Lumpur telah terperangkap dalam kesesakan yang teruk sepanjang lebuhraya Karak. Oleh kerana perlu menghadiri kuliah penting keesokkan harinya, mereka membuat keputusan untuk menggunakan jalan lama tanpa menyedari keputusan tersebut bakal memberikan pengalaman yang tidak dapat dilupakan.

Apa kata kita tengok gambar koleksi hantu-hantu yang ditampilkan dalam filem "Karak". Jangan lupa saksikan "Karak" di pawagam bermula 26 Mei 2011!








Sunday, May 22, 2011

Jokes: Rezeki makan nasik dengan ayam

Share







ahahaha....sadis je nasib mereka berdua nie...klik gambar utk baca komik

Thursday, May 19, 2011

Chaz Bono ,anak perempuan Cher tukar jantina jadi lelaki

Share







Cher and Chastity
Cher and Chastity


Presenting... Chaz
Presenting... Chaz




Iniah anak perempuan Cher dengan bekas suaminya Sonny bono,iaitu Chastity..Kini Chastity dah fully transform jadi lelaki setelah membbuat pembedahan menukar jantina menjadi Lelaki...ewww..sebelum nie kita pernah dengar Lelaki banyak tukar jantina jadi perempuan,kali nie Perempuan pulak jadi lelaki.


Chastity kini menggunakan nama Chaz Bono,dan bakal berkahwin dengan kekasihnya Elia yang telah bercinta 6 tahun bersama,


Elia mengaku dia seorang Biseks dan lebih tertawan dengan Chasity sekiranya Chastity adalah seorang lelaki.Jadi chatsity pun pegi la wat pembedahan now dah jadi Chaz Bono..huhu


Pada mulanya Cher susah menerima hakikat anak perempuannya kini dah tak wujud sebab kini dah jadi lelaki.Namun Cher kini dah okey dan menerima hakikat itu dan gembira melihat kebahagiaan anaknya,

Isk2 tak sakit ke buat pembedahan nie semua dan tak menyesal ke?hmmm...Mat salleh memang mcm2 hal.

Gurauan Pak Nil ,suruh kebumikannya?

Share







Baru 2 hari lepas,Sensasi bergegas ke Subang Jaya kerana Mak Lang meninggal dunia ,(Al-Fatihah buat arwah Mak Lang)
Sensasi siap amik MC lagi sebab malas ambik emergency leave..bgtau doctor kene food poisoning :P tetiba doc nak cucuk sbb katanya kalau food poisoning,makan ubat nanti muntah balik so x berkesan.tapi of cos i refuse to be injected.Tp dpt la MC :P

Pagi Isnin pegi ke subang Jaya dari Penang,Selasa Sensasi balik penang semula.Hari rabu pagi nie,Mak sensasi call menangis2.Rupanya tok (nenek) sensasi pula pulang ke rahmatullah. Al-Fatihah buat arwah tok.Bergegas lagi ke Subang Jaya.Sedih tetapi dua hari lepas masa di subang Jaya,masa tue tok hidup lagi..Badan tok sejuk sangat dari paras kaki ke tangan,dada dan kepala masih panas.Mak sensasi mcm dah syak,sebab kita tahu nyawa manusia ditarik slowly dari kaki,naik ke pinggang naik ke dada dan ke rongga hidung.Tak sangka rupanya memang nyawa Tok dah hampir ke penghujung. :'(

Berbalik kepada gossip asal Pak Nil baru-baru nie membuat satu statement yang kontroversi.maklumlah main2 ckp tentang ajal dan maut nie,kadang-kadang seolah satu petanda.Ada org berpendapat org yang nak meninggal kdg2 dapat merasakan sesuatu.Gelisah Resah tapi tak tahu bagaimana nak sampaikan keresahan yang dirasakan lalu akan mula la bercakap ,"aku nie mcm dah tak lama hidup kot" terpacul dari mulut sebab kegelisahan yang amat.tup2 memanng berlaku..

Tapi tak semestinya la berlaku,kdg2 org yang putus cinta la,kecewa pun suka ckp,aku rasa aku nie hidup tak lama lagi..tp padahal hidup sampai ke anak cucu cicit.hee.

Apapun janganla bergurau mcm nie Pak Nil,sebab ramai yang sayangkan Pak Nil dah sedih mendengar twitter Pak Nil yang minta dikebumikan sekiranya tak bangun esok..






Wednesday, May 18, 2011

Kaki Jasmin Hamid Melecur

Share







Kaki kanan dan kiri pelakon Jasmin Hamid melecur teruk gara-gara terkena air panas ketika berada di set penggambaran drama Buaian Kasih di Kuang, Sungai Buloh, Sabtu lalu.

Menurut Jasmin, kedua-dua kakinya itu melecur di bahagian peha (kanan) dan betis (kiri) dimana kejadian tersebut berlaku ketika dia sedang duduk berehat di tepi meja yang mempunyai sebaldi air panas bersama beberapa pelakon lain.

"Sebenarnya kami memang duduk di situ untuk berehat dan makan. Tiba-tiba air panas tersebut diletakkan di atas meja yang berdekatan dengan kami.

"Sudahlah meja tak stabil, tiba-tiba tong air panas tersebut terjatuh dan air panas itu terkena pada kami. Sayalah yang paling teruk sekali terkena.
Kesan lecuran di bahagian peha kaki kanan Jasmin.

Mujurlah budak kecil tiada ketika itu," katanya yang dihubungi di sini, Isnin.

Tambah Jasmin, lecuran pada kedua-dua belah kakinya itu membuatkan dia terpaksa berulang-alik ke klinik untuk membersihkan luka tersebut.

Malah katanya, dia turut mengalami kesukaran untuk tidur kerana rasa tidak selesa dan sakit pada paha dan betis yang melecur itu.

"Bayangkan, doktor terpaksa menyiat kulit di bahagian lecuran itu keran takut jika ia menggelembung.

"Saya percaya kerana lecuran ini juga, ia akan meninggalkan kesan parut. Itu pun saya tak tahu bila kaki saya boleh pulih sepenuhnya.

Kesan lecuran di bahagian betis kaki kiri Jasmin.

Sheera Iskandar dipukul dan dibelasah Kekasih

Share







apa nak jadi,lelaki zaman skrg dah 'ramai' yang mula pandai dan berani naik kaki tangan kat kekasih...itu belum bergelar isteri dah buat mcm2...masih lagi ke nak kawen dgn lelaki yang mcm nieeee?

Cerita nie cuma khabar angin yang kedengaran dikalangan wartawan.Mungkin betul,mungkin tidak..jom baca cerita si Raja tentang kes pukul Sheera Iskandar


Raja terkedu mendengar cerita kurang enak mengenai Sheera dan kekasihnya, baru-baru ini. Kalau daripada mulut orang lain, mungkin Raja tidak percaya dan menganggapnya fitnah yang mahu mengucar kacirkan hubungan mereka tetapi apabila Sheera sendiri membuka mulut meluahkan keluh kesah hatinya yang sering dibelasah oleh buat hatinya itu, Raja memang terkedu.

Bagaimanapun, Raja tidak mahu percaya seratus peratus selagi tidak mendengar daripada mulut empunya diri.

Khabarnya, teruk juga Sheera dibelasah, dia ditendang, ditampar dan dipukul bertalu-talu, tetapi mujurlah tidak cedera teruk. Mukanya lebam dan perutnya sakit, betul ke Sheera? Ini khabar yang Raja dengar. Kejadian berlaku di sebuah tempat letak kereta di ibu kota hinggakan Sheera terpaksa dikejarkan ke sebuah klinik berdekatan.

Raja dengar kejadian pukul memukul bukanlah perkara baru, malah Sheera kerap kali kena bantai hingga kaki naik ke muka. Iye ke, takkan sampai macam tu... kalau cerita ini betul, Raja berharap Sheera mahupun kekasihnya tidak berkecil hati dengan pendedahan ini.

Malah, Sheera boleh buat laporan polis kerana diri dicederakan secara fizikal. Raja bukannya mahu memalukan mereka, sebaliknya Raja mahu mereka sedar bergaduh di khalayak ramai hingga ada mata yang memerhati mengundang pandangan tidak manis, apatah lagi membabitkan Sheera, seorang pelakon yang sedang meningkat naik.

Pasangan kekasih mana yang tidak bergaduh, malah suami isteri pun tidak terlepas daripada pergaduhan besar tetapi janganlah sampai naik kaki tangan dan mencederakan. Kalau pun cemburu menjadi penyebab, tahanlah api kemarahan. Sheera dan kekasihnya dah lama berkawan, dah tentu kenal hati budi.

Raja dengar mereka juga merancang mahu mendirikan rumah tangga, jadi jangan sampai angan-angan tak jadi kenyataan

Monday, May 16, 2011

Wajah Penyimbah Asid

Share







Lakaran wajah suspek psycho yang menyimbah asid kepada ramai wanita di KL yang disiarkan dalam Buletin Utama.

Bangsa : India

No Plat Motosikal: WPV 4963 (Honda EX5)

Mangsa: Perempuan Melayu Bertudung juga perempuan India

Tips : Jika terkena asid jangan sapu, siram dengan air yang banyak.Tapi kalau ada sabun,basuh skali dengan air sabun untuk meneutralkan asid.


Memang bodoh dan kurang ajar sungguh lagi tak bertamadun,sanggup mencederakan org lain..apa punya psiko lah...hadoi...semoga suspek cepat2 ditangkap..



Related Posts with Thumbnails

Anda Pelawat yang ke-