Search in my-sensasi !! upgraded

Loading...

RECENT POST @ Entri Terkini

Thursday, March 31, 2011

Video: Ajar anak dengan rotan,cara terbaik ?

Share









Yea,memula sensasi tengok video nie,sensasi kesian la sgt kat budak tue,
mesti dia rasa sakit dan pedih2..sensasi pun pernah kene rotan,haa,memang dedulu parent sgtlah strict... padahal sensasi baekk je dulu...cume kdg2 sepuk towel atas katil,mak dah pesan byk kali sidai towel lepas mandi,tp slalu lupa..habis kene bedal dgn rotan..bab2 belajar nie takda masalah la,memang rajin belajar pun zaman skola..hee..


Tapi bila fikirkan anak2 nie patut jugak bagi takut buat salah dan takut kene rotan dengan mak jadi tak berani la nak ponteng sekolah betul tak...

sebab kalau budak tue dah besar,kalau tak takut lgsung dgn parent,sampai tahap stage remaja (memberontak) lagi teruk la ,susah dah nak lentur..

tapi bila anak dah stage remaja,dah mula ada akal dan memberontak time tue, parent pun kene lah respect dier punya pride,kira,saling menghormati..

siapa cakap mak bapak tak perlu hormat anak,bukan hormat cium tangan sume tue la,tapi nak bercakap,bersembang,perkataan,menasihati semua dan ayat yang digunakan mesti dijaga,sebab anak bila dah meningkat dewasa jadi sgt sensitif dan peka..kalau parent ckp mcm kureng je,suka marah sume anak pun terikut2 jugak..mcm tue la lebih kurang...

Sensasi terpikir,kalau satu hari nanti dah ada anak,sampai ke hatiku nak pukul atau rotan?siann dier..maybe daddynyer lah yg kene strict sket..hehe

No comments:

Related Posts with Thumbnails

Anda Pelawat yang ke-