Search in my-sensasi !! upgraded

RECENT POST @ Entri Terkini

Thursday, March 31, 2011

Rahsia Cawat Tarzan akhirnya diketahui Sang Monyet

Share








Monyet : Tarzan…, kenapa engkau sorang je yang pakai
cawat? Kami semua tak pakai. Ada apa-apa rahsia ke?

Tarzan : Tak ada apalah!

Monyet : Kita kan kawan baik. Takkan nak berahsia kut?

Tarzan : Aku kata tak ada…, tak ada lah!

Monyet sungguh rasa tak puas hati dengan jawapan Tarzan. So dia
pun ajak kawan-kawan dia ke pondok Tarzan dan mengintai untuk congkel
rahsia Tarzan.

Seperti biasa, sebelum mandi Tarzan mesti buka cawat dia
(itulah satu-satunya cawat yang dia ada). Bila tengok aja keadaan
Tarzan yang berbogel tu, monyet-monyet tu pun ketawa dengan berdekah-dekah.

Monyet : Patutlah dia pakai cawat. Rupa-rupanya dia malu sebab ekor dia kat depan

Video Comel & Kelakar : Bahasa Baby

Share









Comelnyer,and kelakar tengok baby dua org nie dok besembang,mcm faham je apa yang diperkatakan..seorang memberi cadangan,atau tanya2 soalan (dengan intonasi yang makin meninggi),yg sorang tue siap geleng2 angkat tangan lagi..hahaha

comel bila baby tue gelak




Zazazazaza..tatatatata..

layann

Video: Ajar anak dengan rotan,cara terbaik ?

Share









Yea,memula sensasi tengok video nie,sensasi kesian la sgt kat budak tue,
mesti dia rasa sakit dan pedih2..sensasi pun pernah kene rotan,haa,memang dedulu parent sgtlah strict... padahal sensasi baekk je dulu...cume kdg2 sepuk towel atas katil,mak dah pesan byk kali sidai towel lepas mandi,tp slalu lupa..habis kene bedal dgn rotan..bab2 belajar nie takda masalah la,memang rajin belajar pun zaman skola..hee..


Tapi bila fikirkan anak2 nie patut jugak bagi takut buat salah dan takut kene rotan dengan mak jadi tak berani la nak ponteng sekolah betul tak...

sebab kalau budak tue dah besar,kalau tak takut lgsung dgn parent,sampai tahap stage remaja (memberontak) lagi teruk la ,susah dah nak lentur..

tapi bila anak dah stage remaja,dah mula ada akal dan memberontak time tue, parent pun kene lah respect dier punya pride,kira,saling menghormati..

siapa cakap mak bapak tak perlu hormat anak,bukan hormat cium tangan sume tue la,tapi nak bercakap,bersembang,perkataan,menasihati semua dan ayat yang digunakan mesti dijaga,sebab anak bila dah meningkat dewasa jadi sgt sensitif dan peka..kalau parent ckp mcm kureng je,suka marah sume anak pun terikut2 jugak..mcm tue la lebih kurang...

Sensasi terpikir,kalau satu hari nanti dah ada anak,sampai ke hatiku nak pukul atau rotan?siann dier..maybe daddynyer lah yg kene strict sket..hehe

Politik: Imej dalam Video Rakaman Seks akan disebarkan bagi menghilang keraguan rakyat Malaysia??

Share







Huaa...politik nie sungguh merunsingkan,begitu kotor...siapa yang kotor??wallahualam....nak tuduh salah nak percaya pun salah...Sensasi cuma mengikuti perkembangan politik,tapi malas nak percaya sangat dengan sume nie,...

malas percaya si A,dan malas juga percaya si B..pendek kata,memang takda lagi kesahihan siapa yang betul dan siapa yang salah..Video seks yang menjadi topik hangat politik kebelakangan nie sememangnya membuatkan ramai yang berspekulasi..bahkan ada yang ckp itu adalah imej si dalang,bukan si tertuduh...dan isu perut buncit dan mcm2 lagi...hakikatnya rakyat belum melihat lagi imej dlm video tue,kalau kita lihat sendiri barulajh kita dapat menilai,betul tak...

terbaru katanya,Polis Bukit Aman akan panggil Anwar utk disiasat kerana dikatakan ada kelihatan kelibat beliau dalam rakaman CCTV premis Spa yang terbabit.

Layankan je la,perkembangan,tp janganlah kita nilai dan bersyakwasangka buruk selagi belum ada bukti sahih dari kedua pihak.



Video Porno yang melibatkan Dato Seri Anwar Ibrahim di jangkakan akan bertambah lebih panas dalam minggu ini ekoran ada desas desus pihak Polis Bukit Aman akan memanggil Anwar Ibrahim untuk tampil di soal siasat.

Di khabarkan juga bahawa Imej Anwar Ibrahim di dalam Video berkenaan akan di sebarkan bagi menghilangkan keraguan rakyat Malaysia berhubung Video Porno yang Anwar Ibrahim nyatakan adalah Fitnah terhadap dirinya.

Imej yang di maksudkan tidak dapat di pastikan sama ada imej dalam lakonan Porno ataupun Imej Rakaman CCTV yang jelas kelihatan kelibat Anwar Ibrahim di Pusat SPA yang menjadi lokasi lakonan Video Porno itu di rakam.

Dalam minggu ini segala galanya pasti buat Anwar Ibrahim membersihkan dirinya dari Skandal Video Porno yang terbaru ini. Kita juga pinta agar rakyat Malaysia untuk tidak menyalahkan mana mana pihak berhubung skandal Video Porno Anwar Ibrahim ini memandangkan isu utama adalah pelakon Porno tersebut.

Kita juga minta agar satu Suruhanjaya Di Raja di Tubuhkan bagi menyiasat kesahihan Video Porno itu dan meminta agar wakil wakil pemimpin Pembangkang juga dapat hadir bagi menilai video Porno Berkenaan.

Anwar Ibrahim harus mempersetujui Suruhanjaya Siasatan DI Raja bagi membersihkan namanya sekali lagi.

Jokes:Kisah apartment 60 Tingkat dan 3 sahabat

Share








Ada tiga orang sahabat..Ali, Abu dan Mamat, yang tinggal serumah di sebuah apartment setinggi 60 tingkat. Pada suatu petang setelah tamat bertugas, mereka pulang ke rumah. Dilihatnya ramai orang sedang berkerumun di depan lif. Rupanya elektrik padam dan lif tidak berfungsi.

Ali: Macam mana ni… rumah kita atas sekali pulak tu?

Abu: Aduhhhh… bikin bingung kepala, nak panjat tangga larat ke?

Mamat: Aku rasa, baik kita panjat tangga aje… kita pun tak tahu bila agaknya elektrik ada balik.

Ali: Aku ada satu idea, kita panjat tangga sambil bercerita, tapi kita kena bercerita yang sedih saja, sebab kalau kita buat cerita lawak,kita akan terasa sesak nafas sebab kita ketawa. Biar kita serius dengar cerita.

Mereka pun bersetuju, jadi mereka mulalah melangkah kaki memanjat tangga untuk ke tingkat 60. Ali mula bercerita.

Ali: Aku masa kecil punyalah sedih dalam sejarah hidupku. Aku membesar tanpa bapa, bapaku meninggal semasa aku dalam kandungan, dari kecil aku… bla bla bla bla bla…

Punyalah sedih mereka mendengar cerita si Ali hingga meleleh-leleh air mata, sedar tak sedar mereka dah sampai kat tingkat 20. Mereka berhenti sekejap bukannya kerana penat tapi berhenti untuk lap air mata, kemudian mereka kembali memanjat sambil Abu pula bercerita.

Abu: Sejarah hidup aku lagi sedih, semasa umur aku 5 tahun kedua ibubapaku meninggal dalam kemalangan jalan raya. Aku dibesarkan oleh abang sulung ku saja yang pada masa tu berumur 15 tahun. Abang sulung ku tak bersekolah dan dia bekerja untuk menyara aku adik beradik seramai 4orang… bla bla bla bla…

Sekali lagi mereka bertiga meleleh sedih… punyalah lama si Abu bercerita,sedar tak sedar mereka dah sampai ke tingkat 55. Hanya 5 tingkat sajalagi. Sambil melangkah memanjat tangga ke tingkat 56, Mamat mula menyampuk. Mamat: Alaaaaaa… korang punya cerita tak sedih lagi. Cerita aku lagi sedihhhh punya.

Ali: Kau ada sejarah hidup sedih juga ke?

Mamat: Emmmm… mungkin hari ini dalam sejarah…

Abu: Cerita aje le… kita dah tinggal 4 tingkat je lagi.

Mamat: Aku sedih kerana… KUNCI RUMAH KITA, AKU TERTINGGAL DALAM KERETA…. UWAAAAAA…

Jokes:Gadis rambut Perang nak beli TV

Share








Seorang gadis berambut perang telah pergi ke sebuah kedai elektronik..

Gadis : Saya ingin menbeli TV ini..

Penjual : Sorry, barang ini tidak di jual untuk orang berambut perang..

Gadis berambut perang itu segera bergegas pulang dan terus menyembur
rambutnya. Lalu dia pergi semula ke kedai tadi dan berkata kepada
penjualnya..

Gadis : Saya ingin membeli TV ini..

Penjual : Sorry, tidak dijual untuk orang berambut perang..

Gadis itu berfikir..
“Oh, dia masih mengenaliku’..lalu gadis itu melakukan perubahan
100% kepada dirinya. Dia memotong rambutnya dan mewarnakannya
dengan warna baru, memakai pakaian baru dan kaca mata besar.
Gadis itu menunggu beberapa hari, lalu dia pergi semula ke kedai itu..
Dia pergi ke penjual itu dan berkata,

Gadis : Aku ingin membeli TV ini..
Penjual : Sorry, tidak dijual untuk orang berambut perang..

Kerana kecewa gadis itu bertanya..

Gadis : Bagaimana kamu tahu aku yang berambut perang..

Penjual : Kerana ini bukan TV tapi Microwave..

**blond girl selalu dikaitkan dengan dumb = kurang bijak :P

Wednesday, March 30, 2011

Tarian Poco-poco haram bagi orang Islam?

Share







Tarian poco-poco sangat terkenal dan makin digemari rakyat malaysia,tak begitu berat tapi menghiburkan dan dapat mengeluarkan peluh.

pendek kata kalau ada je apa-apa kursus,seminar,camping,dan mcm -mcm lagi aktiviti pasti terselit satu part utk tarian poco-poco,nak bagi refresh badan dan minda.ramai org dah try dah,sensasi je tak pernah try lagi..

Tapi rupanya sebenarnya tarian ini asalnya dari Jamaica dan mengandungi unsur agama kristian dan juga pemujaan roh...ish ish ish..part mana yang ada unsur unsur mcm nie,sensasi kurang pasti..

kat perak tarian poco-poco dah diharamkan oleh mufti Perak..

Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria berkata, tarian tersebut diharamkan kerana ia mempunyai unsur kepercayaan agama lain iaitu Kristian selain pemujaan roh.

Katanya, keputusan sebulat suara itu dicapai pada Mesyuarat Jawatankuasa Fatwa Negeri Perak kali ke-186 yang bersidang dari 24 hingga 26 Januari lalu.

“Kajian mendapati tarian yang sering diamalkan di Jamaica itu bercirikan agama Kristian. Oleh itu haram bagi orang Islam mengamalkannya,” katanya

Intan Ladyana dan Kamal Adli pula dikatakan tinggal bersama

Share







Jarang sebenarnya sensasi dengar gossip paal Intan mahupun Kamal,umum dah tahu mereka berdua bercinta Cinta yg bermula dengan cinta lokasi,sensasi dah lupa derang berlakon drama apa masa tue..bionik kot?

tup tup rupanya mereka nie dikatakan bersekedudukan..menurut jiran-jiran di Kondo (Ampang) kelibat Kamal Adli sering kelihatan,kdg2 waktu pagi2 pun dah ada keluar rumah.Dan kononnya memang penduduk kat situ dah sedar dengan hal nie..maklumla,pelakon dua-dua dikenali ramai,byk drama dan filem yang dilakonkan mereka nie..tambah plak semua tahu mereka bercinta,makin org pasang mata nak spy...
tapi nie semua cakap-cakap org je,kene lah tanya sendiri pada tuan punya badan ...

menurut Intan,dakwaan yang mengatakannya tinggal serumah dengan Kamal adalah tidak betul sama sekali. Kamal tinggal bersama keluarganya.

"Memang tidak betul sangatlah kalau ada yang mendakwa kami tinggal bersama macam pasangan suami isteri," katanya

Mengakui Kamal kerap berkunjung ke rumahnya untuk berjumpa atau keluar bersama, Intan bagaimanapun berkata, aktor itu hanya menunggu di bawah dan jarang masuk ke rumah kecuali atas hal-hal tertentu atau kecemasan.

"Saya tidak menafikan Kamal selalu datang tetapi tidaklah sampai masuk ke rumah, apatah lagi untuk tidur bersama pula.

"Kebiasaannya dia akan tunggu di bawah sahaja. Kalau pun keadaan memaksa dia untuk masuk ke rumah, kami tidak akan berdua-duaan. Pasti ada pembantu peribadi saya atau rakan-rakan lain juga," katanya.

Dato Siti Nurhaliza hamil? nampak baby bump

Share







Masuk kali nie dah kerap bebenar kita dengar gossip yang kata Dato Siti mengandung.
Setiap kali Siti kelihatan makin berisi ke,nak berehat kembuat itu ini,semua org syak Siti mengandung...maklumlah semoa org teruja nak tggu Penyanyi nombor satu negara utk mendapatkan baby yang tentunya secomel siti jugak..

Terbaru bila gambar semasa membuat persembahan utk majlis Tranformasi bersama rakyat,
nampak seolah-olah baby bump je kat perut siti..

nak kata lemak...tapi nampak memang mcm baby bump..sebab apa ,tak nampak mcm buncit biasa tp nampak mcm mengandung je nie...tp Dato siti sendiri dh menafikan didalam twitternya,.

katanya kene diet,baby bump tue cumalah lemak shaja...









Sunday, March 27, 2011

Gambar comel Scha Al-yahya semasa kanak-kanak

Share








alalala syomelnyerr scha masa kanak-kanak kan...kiut sgt..erm..sekali imbas mcm anak sedara sensasi la plak..aha

Paris Hilton seorang yang racist

Share







gambar nie terlebih sun tanned..dah 1% black dah nie

Seorang wartawan/Jurnalist hiburan Hollywood isitu Neil Strauss yang menulis buku bertajuk "everyone Loves you when You're Dead" ,telah meng-interview ramai selebriti untuk majalah Rolling Stone dan The New Yorks Time .

Antara selebriti yang pernah me-revealkan perkara yang menarik adalah seperti Lady Gaga yang menangis meraung kerana ditinggalkan ex-boyfriend ,Courtney Love pula pernah terpikir untuk menyedut abu mayat mendiang Kurt Cobain, Christina Aguilera tentang kisah dia didera semasa zaman kanak-kanak...dan yang juga tentang Paris Hilton yang mengaku dia seorang yang racist dan memanipulasikan wang bapanya sebelum dia menjadi terkenal.huhu..

Paris: I went out with that guy last night. We were making out but then we went somewhere where it was bright and I saw that he was black and made an excuse and left. I can't stand black guys. I would never touch one. It's gross (pauses). Does that guy look black to you?

Neil: How black does a guy have to be?

Paris: One percent is enough for me.

ada yang membuat spekulasi lelaki yang dimaksudkan sebagai hitam oleh Paris Hilton adalah Vin Diesel,kerana paris mengatakan yang dia berlakon dalam filem Saving Private Ryan.

interview diteruskan dengan cerita-cerita menarik Paris Hilton:

Paris: I had a breast job when I was 14, but my mother made me take them out.

Neil: How old are you now?

Paris: I'm 18.

Neil: Are you working?

Paris: I'm thinking about posing for Playboy. They love famous people's kids... And the only reason I'd do it is because when my father finds out, he'll pay me double the money not to do it.

ahha...memang senang je dia manipulasikan bapak dier kan..kalau bapak sensasi dgr mcm tue dah lama kene rejam kot..huhu

David Teo suruh pergi interview MIG kalau nak bonus rumah semi-D

Share







Isu bonus kepada kakitangan dan artis yang berlakon dalam filem terbitan MIG tak habis-habis orang masih bercakap lagi.
Sebelum nie pernah timbul Shaheizy Sam nak keluar dari MIG kerana rasa tertipu,tapi lepas dah slow talk dengan David,dah settle kot rasa ssensasi...kemudia Azad Jasmin pulak menarik diri dari MIG..

Rupanya mcm2 jugak isu yang kedengaran tentang syarikat David Teoh nie..ada yang ckp David Teo kedekut??


Apa komen David?

Saya anggap isu bonus dah habis. Kenapa? Ada orang bercakap lagikah?.

Masih lagi berbunyi kerana ada yang kata bonus yang MIG bagi tak ikhlas. Betulkah?

Saya tidak tahu siapa yang cakap tu. Semua ni tak ada kena mengena dengan orang luar kerana yang dapat bonus orang dalam syarikat saya. Orang luar jangan masuk campur. Yang penting mereka yang dapat bonus berterima kasih dan bersyukur. Cara pembahagian bonus tu ikut suka hati saya. Shaheizy Sam pun dah buat penjelasan. Yang pelik, tuan badan tak bising orang luar yang bising.

Maksud David orang luar yang cemburu terlebih dengan pembahagian bonus oleh MIG?

Memang orang luar yang cemburu. Sepatutnya mereka datang jumpa saya untuk interviu kerja dengan MIG. Nanti saya akan bagi bonus juga kepada mereka. Hal bonus ni memang tak ada isu pun. Saya memang hairan. Orang yang tak dapat bonus cemburu mungkin kerana Shaheizy Sam dapat lebih atau sesiapa yang tak dapat dia untuk berlakon dalam filem mereka.

Jadi, dakwaan mengatakan bonus rumah semi-D dua tingkat tu tak ikhlas kerana Shaheizy sudah beli rumah tu sebenarnya dan MIG hanya langsai baki bayaran bulanan adalah tidak betul?

Itu saya tak pasti. Saya punya hal syarikat, orang luar jangan masuk campur. Cara pembayaran bonus, orang luar tak ada hak nak tanya. Ini yang saya tak faham kerana ia satu gosip aneh dan tak betul langsung.

Satu lagi, dakwaan bonus pemberian kereta rupa-rupanya MIG hanya bayar wang pendahuluan sahaja, macam mana pula?

Saya tak boleh buat apa kalau orang cakap macam tu. Selagi ada manusia di muka bumi, selagi tu fitnah tidak akan pupus. Saya beri bonus ikhlas, orang yang terima pun ikhlas cuma orang luar yang tak ikhlas. Yang penting saya ikhlas dengan Tuhan.

Memang tak betullah semua dakwaan tu?

Betul tak betul, tak penting. Polisi syarikat saya tak boleh dedah kepada orang ramai, pihak wartawan dan termasuk rakan-rakan saya. Saya pun tak akan tanya bonus awak dapat berapa? Malah saya tahu awak pun tak akan bagi tahu berapa gaji awak? Semua benda tu privasi dan saya tak boleh kongsi dengan orang ramai.

Ada juga yang kata David Teo ni kedekut di tahap gaban. Betulkah?

Awak gilakah? Saya tak boleh cakap saya bagus dan pemurah. Orang luar yang menilai saya. Saya kedekut tak penting. Saya tahu apa yang saya buat dengan syarikat saya dan tak perlu nak heboh dan menunjuk-nunjuk.

Ni berkaitan isu anak syarikat, MIG Talent yang menguruskan ramai artis sangat. Sampai 52 artis. Perlukah jumlah ramai macam tu?

Saya pegang prinsip bintang dicipta dan bukan dilahirkan. Ada yang datang dengan ibu bapa penuh ikhlas ke pejabat, saya tidak boleh menolak harapan mereka untuk jadi bintang. Saya bagi peluang setahun lebih kepada mereka, kalau gagal popular juga saya boleh lepaskan mereka.

Tapi ada yang merungut dan sudah menyesal pasal MIG ambil komisyen tinggi sangat iaitu 30: 70. Ada yang kata MIG nak buat duit dengan menjaga artis?

Sebelum sign kontrak dengan MIG Talent, kita dah briefing artis bersama ibu bapa dan peguam. Kita bagi mereka fikir masak-masak sebelum sign kontrak. Ini kerana mereka akan akan jadi rakan kongsi saya dan saya bagi pecahan saham sangat besar kepada mereka. Kalau mereka tak puas hati dengan kandungan kontrak, kita tak akan ambil mereka. Satu lagi saya nak ingat, saya buat duit dengan filem dan drama terbitan saya dan bukannya dengan menjaga artis. Saya hanya bagi peluang sahaja kepada mereka.

Dengar ramai nak keluar?

Bila-bila masa sahaja mereka boleh minta dilepaskan. Saya seorang yang terbuka dan boleh datang ke pejabat saya untuk berbincang. Cuma kalau yang pegang watak hero atau heroin kena tunggu sampai filem keluar di pawagam dulu. Yang pegang watak kecil, saya boleh lepaskan mereka. Tak payah cakap belakang, jumpa wartawan mengadu tak puas hati.

Dengarnya salah seorang yang dah keluar, Azad Jasmin? Ada bergaduhkah atau ada benda tak puas hati dengan MIG?

Kes Azad, dia sendiri yang minta dilepaskan apabila habis tanggung jawab dengan MIG. Saya tak boleh halang dia. Tapi dia belum ambil surat pelepasan lagi. Kita sudah telefon suruh datang ambil surat itu. Kalau dia ada benda yang tak puas hati, saya tak tahulah.

Macam mana dengan hubungan Ahmad Idham? Dengar macam ada masalah juga?

MIG dengan Ahmad Idham bekerjasama by project basis dan dia baru habis penggambaran dengan MIG menerusi filem, 8 Jam. Setakat ini, hati saya very open dengan semua orang dan selesa dengan siapa sahaja.

Soalan akhir, apa nasihat David kepada orang luar yang sibuk ambil tahu hal syarikat David?

Apa yang berlaku baru-baru ini bukan isu besar. Kepada semua orang luar termasuk wartawan boleh datang kerja dengan saya kalau nak bonus. Tak payahlah bersubahat dengan mereka yang tak puas hati dengan saya. Lagi baik bantu saya memajukan industri. Apa pun, saya sentiasa memaafkan orang yang fitnah saya dan datanglah interviu dan kerja di MIG kalau nak bonus.

Hari Jadi Erma Fatimah diraikan dengan tarian lucah?

Share







Baru-baru nie harijadi Erma Fatima telah dianjurkan oleh seorang sahabat.Surprise party jugaklah.

dan jemputan termasuklah orang orang kenamaan seperti Ketua Pengarah Istana Budaya, Mohamed Juhari Shaarani, bekas Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Rangkaian Televisyen Media Prima Berhad, Datuk Seri Farid Ridzuan dan produser drama bercorak Islam di TV AlHijrah, Kala Terbit Cinta, Zaiton Mohd Jiwa

apa yang menjadi isu,majlis sambutan hari jadi Erma Fatima dikatakan berunsur lucah..

Ada tarian berunsur lucah dari golongan mak nyah disajikan kepada penonton dimana nyah2 tersebut dikatakan beebikini,bahkan ada yang pakai g-string,berpaakaian jarang dan aksi menonggeng punggung ke arah jemputan dikatakan sgt biadap .

Oleh kerana hal ini wartawan utusan menegur dengan mempersoalkan pendirian Erma Fatima yang berimej muslim tetapi boleh mengenepikan prinsipnya demi menjaga hati penganjur.

komen wartawan itu

Barangkali ada masih menyokong persembahan lucah itu dengan berpendapat diadakan di lokasi tertutup dan dianggap “majlis persendirian”. Namun dengan kehadiran ramai tetamu yang pelbagai umur dan status, apakah persembahan itu perlu “dihalalkan”?

Adakah Erma tidak berani membuat keputusan yang mengguris

kan hati penganjur dan mengorbankan prinsip seperti dalam karya-karyanya? Adakah Erma sanggup meletakkan dirinya setaraf dengan majlis berunsur lucah itu? Rasanya biarlah hati penganjur terguris asalkan masyarakat percaya bahawa Erma benar-benar mengajak orang menuju kebaikan. Erma kena berdakwah terlebih


dulu kepada orang-o

rang yang dekat dengannya seperti penganjur majlis ini sebelum berdakwah kepada masyarakat.


Erma meluahkan rasa di dalam twitter,menurut Erma Fatima apa sahaja pemberian sahabatnya dia terima ,bahkan baginya tidak adil bagi org ramai menghina penari 2 tersebut yang mencari makan dengan cara begitu kerana mereka bukan palacur..

Bagi sensasi,sensaasi tak faham mcm mana penganju tue boleh nak anjurkan parti hari jadi mcm nie??pelik betul...









Lisa Surihani bukan seorang belia lagi..

Share







Pada 23 March 2011 Lisa telah menyambut hari lahirnya yang ke -25 tahun..
Dah suku abad dah lisa nampaknya...

Lisa pada mulanya diberitahu yang dia akan menyambut hari jadi dengan family jer..tapi surprise..dia diraikan beramai-ramai dengan rakan artis,David Teoh ,kawan-kawan lisa dan keluarga..

Lisa terkejut dengan suprise besday pasty tue,sampai ada knnya yang ckp,lisa nie setiap tahun time birthday msti ada surprise party tapi tak faham2 jugak yang tahun nie pun akan ada surprise party utknya jugak...




kenapa sensasi ckp Lisa dah tak belia lagi..not a youth anymore...WHAT??!! sebab baru-baru nie menteri belia dan sukan ckp nak selaraskan had umur bagi belia adalah 15-25 jer..
habis kalau dah lepas 25 dikira apa ek?org tua ke?eehee....

ok fine nasib baik baru cadangan ini bermakna kami masih belia lagi.. :)

Menteri Belia dan Sukan, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek mencadangkan takrifan had umur belia yang berumur di bawah 40 tahun diganti dengan umur 25 tahun.

Menurut beliau, perubahan takrifan itu perlu dilakukan selaras dengan hasrat Malaysia untuk mencapai status negara maju menjelang tahun 2020.

"Berdasarkan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu, definisi umur bagi belia ditetapkan sebagai individu yang berusia antara 15 hingga 25 tahun saja.

"Di Malaysia umur 40 tahun masih dianggap sebagai belia. Semasa saya ke Australia, orang di sana terkejut dengan takrifan ini," katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang akhbar selepas merasmikan pelancaran Tabung Kemanusiaan Tsunami Majlis Belia Malaysia (MBM) di lobi Dewan Negara di sini semalam.

Studio Milik Linda Jasmine dikatakan Muflis

Share







Linda Jasmine nie terkenal sebagai seorang guru tari dan koreographer,dan juga menjadi guru tari dalam rancangan Akademi Fantasia.Kemudia selepas berkahwin dengan Que Haidar,Que dah tak aktif berlakon mcm dulu tetapi membuat bengkel lakonan untuk mereka yang mahu meningkatkan mutu lakonan dan penghayatan.Que pun pernah jadi tenaga pengajar utk AF,tak silap sensasi tahun lepas kot,ajar penghayatan lagu.

Linda juga memiliki sebuah studio tarian yang ditubuhkan semenjak 7 tahun lepas,namun perkaara tak elok mula kedengaran seperti Linda tak bayar gaji pekerja,studio dah nak bungkus dan mcm-macam lagi..

komen Linda:

“Kadangkala pelanggan saya membayar lambat, jadi kami perlu menunggu sehingga wang tersebut diberikan kepada kami. Ada juga sehingga setahun kami terpaksa menunggu bayaran tersebut dilunaskan.

“Tetapi lambat bagaimanapun, kami tetap akan mendahulukan pembayaran gaji kepada pekerja. Lagipun, kebanyakan pekerja saya di situ merupakan pekerja sambilan dan tidak mengikat apa-apa kontrak dengan kami,” kata Linda
Linda akui memang perniagaannya mempunyai pendapatan turun dan naik dan musim-musim tertentu mereka mendapat keuntungan yang lebih dan kadangkala agak kurang.

“Cerita tentang saya tidak membayar gaji pekerja itu tidak betul. Saya agak terkejut apabila membaca cerita seperti itu kerana saya tidak pernah mempunyai musuh sepanjang bekerja lebih 20 tahun dalam industri ini.

“Mungkin ada orang dengki dengan saya sehingga sanggup mereka cerita seperti ini tetapi saya enggan menuduh sesiapa,” tambahnya lagi yang sedang sibuk mengendalikan dua projek besar dengan Astro.

Lagu nyanyian Kim Kardashian setaraf nyanyian Rabecca Black

Share









Kim Kardashian pun dah record lagu...bila sensasi dengar lagu nie,adoi..hancuss...
sgt tak best...

kalau sebelum nie ramai yang mengutuk Rabecca Black,tp sensasi dgr lagu Rabecca Black ok jer..haha..mcm lagu utk kanak2.much better la drpd lagu Kim Kardashian nie..huu

Thursday, March 24, 2011

Cerita Seram Di Kuantan

Share







Selamat berhibur semua...terlebih dulu biar hamba perkenalkan diri hamba ni...hamba ni merupakan seorang yg berasal dari kuantan,mahasiswa 1st sem kat U ni...believe it or not hamba ni berbangsa cina,dan hamba bertutur dlm BM bersama ibu hamba... ok ni merupakan citer2 hantu BENAR dari kuantan yg pernah dialami oleh sahabat handai hamba ni sendiri...terpulang la pada kalian nak percaya ke tidak...



Telok Chempedak (TC)

- Pada bulan mac yg lepas,kawan2 hamba baru sahaja selesai mendapat keputusan stpm... dipendekan cerita kawan2 hamba ni pun berbincang di mana tempat yg boleh mereka raikan pada malam itu, Akhirnya TC menjadi pilihan mereka...
Selesai sahaja meraikan kejayaan mereka dalam STPM di TC pada malam tersebut, mereka berlima (kelima-lima nya perempuan pula tu) pun memulakan perjalanan balik dari TC menuju ke Air Putih. Mereka memandu kereta Kelisa dan memecut laju menerusi jalan Bkt. Pelindung, Pada masa tersebut mereka berborak dengan gembira sekali (maklumlah baru lepas berseronok di TC)dan tanpa disedari tiba2 hari pun hujan. Kawan hamba(si driver) pun menumpukan sepenuh perhatiannya di jalan disebabkan penglihatan pada malam itu kurang jelas. Waktu itu dashboard sudah menunjukan pukul 2am. Penumpang2 di belakang kereta pula ada yg dah tertidur sebab letih sangat dengan aktiviti pada hari itu.
Tiba2 salah sorang penumpang di belakang kereta, CY terlihat sesuatu kelibat samar2 di tepi jalan itu. Pada mulanya CY buat tak tahu sahaja disebabkan dia fikir itu mungkin hanya imaginasi dia. Lagipun manusia berakal mana yg sanggup berdiri dlm hujan, pukul 2am pula tu... tetapi semasa jarak kereta semakin dekat dengan jelmaan tersebut CY mula naik takut sebab bayangan tu jelas kelihatan menyerupai tubuh seorang wanita. CY dgn cemasnya pun menggerakan kawan di sebelahnya yg dah hampir tetidur,lalu bertanya kpd kawannya bahawa adakah dia juga terlihat jelmaan di depan jalan itu? Kawannya pun membuka mata besar2 dan ternyata bahawa bukan CY seorang sahaja yg terlihat "benda" itu. Mereka yg sudahpun badan bermandikan peluh sejuk berhasrat untuk mendiamkan diri dan tidak memberitahu si driver apa2 pun, takut2 nanti terjadi kemalangan pula... tetapi yg peliknya si driver memandu kereta dengan bersahaja seperti tiada apa2 pun di depan jalan tersebut...Akhirnya jelmaan perempuan berbaju putih di dlm gelap tadi hilang terus dari pandangan mereka...
Sesampainya sahaja di kaw. perumahan, CY pun bertanya kepada si driver bahawa adakah dia terlihat "benda" di depan tadi... si driver dgn pantas nya pun menjawab yg dia tidak ternampak apa2 pun... Apakah kelibat sebenar makluk yg mereka lihat tadi? Hamba pun tidak dapat menjawab persoalan ini...



Banglo Usang di depan Taman Seri Mahkota, dekat sini

- Kepada kawan2 sekalian yg selalu menaiki bas UMP pergi ke Kuantan pada hujung minggu, pertengahan jalan dari Gambang ke Kuantan (highway), sila pandang ke sebelah kanan kalian betul2. Kepada kalian yg bermata tajam kalian akan sedar berdekatan dgn ladang kelapa sawit (lebih kurang berhadapan dgn Taman Seri Mahkota) tersergam sebuah banglo dua tingkat beratap biru, yg dimana tingkapnya sudah pun disimenkan utk tujuan tertentu. Rumah tersebut cukup senang dikenalpasti kerana ia merupakan satu-satunya rumah yg berada di tapak berkenaan. Tiada lagi rumah lain di sekeliling rumah tersebut.
Mesti kalian terfikir2 manusia mana yg akan tinggal di banglo tersebut? apa yg hamba boleh katakan disini ialah rumah tersebut telah ditinggalkan lama oleh insan2 yg telah mendiami nya. Ini adalah ekoran daripada gangguan demi gangguan yg timbul semasa si pemilik rumah mendiami rumah tersebut. Pemilik rumah tersebut silih berganti tangan namun tiada seorang pun yg sanggup menetap panjang di rumah tersebut. Jika hamba tidak silap rumah tersebut telah pun dijadikan sebagai sarang penternakan burung layang2 dan sebab itulah tingkap rumah tersebut disimen dari luar.



Jalan Beserah (Kuantan)

(Hamba mendapat kisah ini daripada cikgu yg pernah mengajar hamba semasa hamba berada di tingkatan 5. Raut wajah cikgu hamba jelas menunjukan yg beliau ketakutan sms menceritakan cerita ini kpd hamba dan juga rakan2 hamba yg lain.Cerita ini bukanlah REKAAN)

- Cik Nora(bukan nama sebenar) semakin gelisah. Jam tangannya telah pun menunjukan tepat pada pukul 1030pm namun beliau masih lagi berada di dalam pejabat ekoran tugasannya yg perlu diselesaikan pada hari tersebut juga. Semasa Cik Nora sedang meneliti fail2 tugasannya tiba2 beliau tersedar bahawa terdapat kekurangan pada fail2 tersebut. Lalu barulah beliau sedar bahawa beliau tertinggal salah satu daripada fail tersebut di rumahnya.
Maka tanpa berlengah lagi Cik Nora pun memecut laju ke rumah kediamannya. Selesai sahaja mendapatkan kembali fail yg tertinggal di rumah beliau Cik Nora memecut kembali ke pejabatnya. Hujan turun lebat pada malam itu. Sesampai nya kenderaan Cik Nora di sebuah selekoh berdekatan dengan jalan Beserah Cik Nora tiba-tiba tergamam setelah melihat satu kelibat yg menggoyangkan tangannya dgn laju sekali seolah-olah mahu menumpang kenderaan yg dibawa oleh Cik Nora.
Pada mulanya Cik Nora bersimpati kepada "insan" tersebut kerana terpaksa bermandikan hujan dingin dalam kegelapan malam itu. Tetapi setelah melihat gerak-geri "insan" tersebut kaku seperti robot dan juga pakaiannya yg serba putih Cik Nora menjadi takut. Hayunan tangan "insan" tersebut laju sekali dan hanya tangannya sahaja yg bergerak dan badannya seperti kaku di tanah memperlihatkan seolah-olah "insan" tersebut tidak terusik akan kesejukan malam dan hujan dingin yg membasahi tubuhnya. Tambahan pula tiada kenderaan di sekitar jalan itu pada waktu tersebut. Lalu Cik Nora pun memecut laju meninggalkan "insan" tersebut di tengah2 kegelapan itu... Pada keesokan paginya barulah Cik Nora dapat melihat sendiri bahawa tempat "insan" itu berdiri pd malam tersebut sebenarnya merupakan satu lurah yg dalam...



SMKAP (Kuantan)
(Ini merupakan sekolah hamba dahulu.Sudah banyak pelajar dan guru yg terlihat kelibat seorang pelajar perempuan cina yg seringkali muncul dgn berpakaian seragam lama yg dikatakan pernah membunuh diri di tandas tingkat 3 di sekolah ini)

Kes1
- Puan Ina(bukan nama sebenar) baru sahaja memulakan tugasan paginya sebagai seorang "cleaner" di sekolah tersebut. Waktu masih lagi awal pagi dan hari tersebut bukan merupakan hari persekolahan.
Lalu Puan Ina memikul segala alatan cucian ke pejabat pengetua yg terletak berhampiran dgn tempat parkir kereta. Puan Ina mengelap pintu cermin bilik pejabat pengetua tanpa menduga akan apa yg akan berlaku seterusnya. Sedang Puan Ina khusyuk mengelap pintu cermin tersebut tiba2 seorang pelajar mendekati Puan Ina. Puan Ina berpaling ke arah pelajar tersebut. Rupa2nya pelajar tersebut merupakan seorang pelajar perempuan yg berbangsa cina. Raut wajah pelajar tersebut begitu berseri sekali. Tetapi apa yg pelik tentang pelajar tersebut ialah pakaian sukannya yg menyerupai pakaian ala 80s'. Pelajar tersebut dgn penuh sopannya meminta utk lalu dari Puan Ina. Seingat Puan Ina sepanjangan kerjayanya di sekolah tersebut tidak pernah pula dia terlihat pelajar perempuan tersebut. Lalu dgn penuh tanda tanya Puan Ina berpaling semula ke arah pelajar tadi tapi apa yg dilihatnya adalah ruang legar yg kosong. Adalah amat mustahil utk seseorang hilang sekelip mata di ruang yg sebegitu luas sekali. Puan Ina tercari2 akan kelibat perempuan tadi namun tiada apa yg dapat dilihatnya.
(utk pengetahuan kalian mak cik cleaner dlm cerita ini telah pun meninggal dunia atas penyakit kanser yg dihidapinya beberapa tahun yg lepas)


Kes2
- Ah Meng(bukan nama sebenar) sedang mengikuti sesi pembelajaran dalam kelas bersama-sama rakan2nya. Sedang cikgunya sedang mengajar di hadapan kelas, Ah Meng tiba2 terlihat kelibat seorang pelajar perempuan cina yg berjalan menyusuri koridor di luar kelasnya.
Ah Meng yg sedang leka mendengar kata2 cikgu2nya tiba2 terganggu akan pandangan pelajar perempuan tersebut. Mana tidaknya pelajar perempuan tersebut kelihatan begitu cantik sekali, belum pernah lagi Ah Meng terserempak dgn pelajar perempuan itu sebelumnya. Tetapi ada sesuatu yg amat pelik mengenai perempuan tersebut. Baju uniform sekolah yg dipakainya seperti uniform sekolah dulu kala. Jarak pelajar perempuan tersebut dgn Ah Meng adalah begitu dekat sekali dan pelajar tersebut seolah2 tidak mengendahkan akan Ah Meng yg khusyuk melihatnya dari tadi.
Ah Meng berasa amat pelik kerana pelajar perempuan tersebut terus berjalan ke arah hujung koridor di luar kelasnya yg merupakan tembok batu konkrit. Tiada sebarang pintu atau jalan pun di situ. Mata Ah Meng terus sahaja tertumpu ke arah pelajar perempuan tersebut dan tanpa dijangka-jangka...pelajar itu berjalan menerusi dinding tersebut. Ah Meng menjadi hilang akal tiba2. Dia tidak percaya akan apa yg dilihatnya. Lalu dengan segera Ah Meng melaporkan akan apa yg dilihatnya kpd cikgunya. Apa yg hamba tahu selepas itu terdapat ura2 yg mengatakan pengetua sekolah tersebut cuba merahsiakan perkara itu drpd pengetahuan org ramai namun akhirnya rahsia tersebut pecah juga.


Kes3
(Cerita ini merupakan cerita yg paling hangat di sekolah tersebut kerana melibatkan ramai pelajar dan guru)

- Ah Mei dan Ah Chu(bukan nama sebenar) merupakan adik-beradik kembar seiras. Mereka merupakan pengawas di sekolah ini dan mempunyai sifat serta karakteristik yg seakan-akan sama.
Pada suatu hari (petang) ketika Ah Mei sedang berjalan di koridor tingkat 3, tiba2 dia terdengar akan bunyi titisan air dari tandas yg terletak di hujung koridor tingkat tersebut (mahulah diberitahu disini bahawa tandas tersebut pernah terjadinya kes bunuh diri oleh seorang pelajar perempuan,sejak terjadinya kejadian tersebut tandas itu telah dikunci oleh pihak pentadbiran sekolah dan tidak digunakan sehingga ke hari ini). Dengan penuh rasa curiga Ah Mei pun mendekati tandas tersebut. Perasaan ingin tahu yg membuak-buak dlm hati Ah Mei menyebabkannya memanjat dinding tandas tersebut utk melihat dari arah manakah datangnya bunyi air dari dalam tandas tersebut.
Ah Chu yg sedang belajar di dalam kelas berdekatan dgn tandas tersebut tiba2 berasa tidak sedap hati.Namun dia sendiri tidak tahu akan apa yg tidak kena. Tiba2 kedengaran bunyi seseorang menjerit dari arah tandas tersebut. Jeritan yg kuat itu didengari hingga ke berapa kelas berdekatan. Cikgu serta pelajar tergamam setelah terdengar bunyi jeritan itu. Lalu Ah Chu segera keluar dari kelas dan berlari ke arah tandas itu dan mendapati adiknya Ah Mei telah pun jatuh pengsan di koridor tandas tersebut. Pelajar diikuti guru bergegas munyusuri koridor tersebut dan mereka kemudiannya mendapati bahawa kedua-dua adik-beradik kembar tersebut telah pun jatuh pengsan. Guru dgn segera memimpin Ah Mei dan Ah Chu dan meletakan mereka di kaw yg lapang. Ah Chu dan Ah Mei akhirnya sedar beberapa minit kemudian.
Kemudiannya apabila ditanya kpd rakan hamba, yg juga merupakan teman rapat kpd adik beradik kembar tersebut tentang apa yg telah berlaku, rakan hamba memberitahu hamba bahawa sedang Ah Mei menjenguk ke dlm tandas tersebut dari luar,apa yg telah dilihatnya adalah sesuatu yg amat menakutkan. Digambarkan bahawa makhluk yg dilihatnya di dalam tandas tersebut berupa perempuan yg bermuka amat hodoh, lidahnya terjelir keluar serta matanya berwarna merah saga.


-itu sahajalah kisah2 yg dapat hamba ceritakan. Hamba terlebih dahulu memohon maaf jika cerita hamba ini telah melukakan hati & menyebabkan ketidak-puasan kpd sesetengah pihak. sekian.

4 Fakta yang anda tak tahu!

Share








Fakta 1 :

Anda tidak boleh menyentuh semua gigi anda dengan lidah anda…




Fakta 2 :
Setelah membaca Fakta 1 kamu terus mempraktikkannya tanpa berpikir panjang


Fakta 3 :
Setelah baca Fakta ke 2 anda tersenyum pahit ….
dan berkata dalam hati “Hampeh..! aku dah terkena nih!”



Dan…

Fakta 4 :
Setelah anda membaca Fakta 3 anda berniat untuk copy lawak bodoh ni kepada geng korang yang lain untuk kenakan diaorang seperti korang yang telah terkena ………!!!

pembetulan fakta....

tajuk nie sebenarnya 4 Auta yang anda tak tahu

Lisa Surihani masuk UITM ,ambik jurusan Eletrical Engineering??

Share








Lisa Surihani telah digembar gemburkan bakal melanjutkan pelajaran dalam jurusan Eletrical Engineering di UITM.

Sehelai borang penilaian UITM,telah di siarkan,,,dimana nampak ssangat lah gambar yang digunakan tue gambar posing yang dah lama wujud dlm alam maya nie...mana mungkin borang permohonan atau penilaian sume pakai gambar posing tepi...semua mesti passport size laa..hadoi..

yang kelakarnyer ada jugak yg percaya gosip kambeng ini...

paling tak masuk akal dalam borang nie kat Modul atau ijazah ,ada tertera nama Farid Kamil..hihi...lecturer ke apa...lawak je..

EE210 adalah jurusan Ijazah Eletrical Engineering kat UITM.


Trailer Filem Karak,sangat menyeramkan,,

Share









Kalau nak feel seram try la tengok video nie tengah malam mcm skrg nie..,huaaa..
filem nie bakal ditayangkan pada 26 May 2011..

Rahim Tamby Chik & Dato Eskay dikatakan sebagai dalang video Seks Dato Seri Anwar Ibrahim

Share









Sekali lagi Dato Seri Anwar Ibrahim dikaitkan dengan skandal yang mengaibkan maruah dirinya.Akhirnya DSAI membuat laporan polis menafikan org di dalam Video rakaman seks dengan pelacur bukan dirinya.

Cuba korang try tengok Video kat atas nie,tentang dalang yang membuat rakaman Video ini.
Ada disebutkan mengapa org yang di dalam Video tue memang mirip DSAI,tetapi ada perbezaan nya. panasss~ mcm2 hal la..politik nie...

Anwar lapor polis nafi dirinya dalam video seks
Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Dang Wangi berhubung rakaman video aksi seks yang ditayangkan kepada wartawan di Carcosa Seri Negara semalam.

Beliau tiba di IPD Dang Wangi pada pukul 10.35 pagi dengan ditemani isterinya Datuk Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail dan keluar pada pukul 12.05 tengah hari.

Dalam laporan yang salinannya diedarkan kepada media itu, Anwar menafikan bahawa dirinya adalah lelaki dalam video itu.

"Ini adalah serangan mengaibkan, melampau dan bermotif politik ke atas karaktor serta reputasi saya dan keluarga saya,” kata Anawar dalam laporan polis itu. - Bernama

Seram: Kejadian pelik berlaku semasa penggambaran Kum Kum The Series

Share







Pengarah Kum-Kum The Series, Michael Ang mengakui terpaksa berhadapan dengan beberapa peristiwa seram dan pelik sepanjang melakukan penggambaran drama Kum-Kum The Series.

Walau pun begitu, ia tidak pernah mematahkan semangat dia dan pelakon-pelakon lain untuk meneruskan penggambaran drama tersebut.

"Kami lakukan penggambaran di tempat-tempat yang sememangnya menyeramkan iaitu di sebuah rumah yang dimiliki oleh kerabat diraja Kedah.

"Saya sendiri ternampak sebuah lembaga di dalam skrin dan ketika saya lihat di keluar skrin memang makhluk itu berada di atas pokok," katanya.

Kata Michael, bukan dia sahaja yang menerima kejadian aneh tersebut, kru produksi turut menerima gangguan apabila barang-barang yang sudah dimasukan dalam beg ditemui berselerak di sebuah bilik yang sememantgnya tidak digunakan mereka.

"Selepas penggambaran kami siap kemaskan barang tapi bila ingin bergerak, seorang daripada kru produksi memberitahu ada barang yang belum dikemas lagi.

"Baju dan barang tersebut berselerak di sebuah bilik yang langsung tidak digunakan," katanya.

Sementara itu, pelakon Didie Alias turut berkongsi pengalaman apabila adegan jampi yang dilakukan di sebuah tanah perkuburan akhirnya terpaksa dibatalkan akibat hujan petir secara tiba-tiba.

"Walaupun ia bukan jampi yang betul tetapi ayat-ayat tersebut seperti memuja mungkin secara tidak langsung mempunyai kesan kepada makhluk lain. Ditambah dengan penggambaran tersebut dilakukan di sebuah tanah perkuburan lama.

"Saya melakonkan watak memuja mayat yang mana mayat tersebut hanyalah patung, tetapi bila mulakan babak tersebut tiba-tiba hujan, kilat, petir turun tanpa sebarang tanda awal," katanya Didie.

Tambah Didie, babak tersebut akhirnya dilakukan pada hari lain.

Pengalaman Marsha pula berbeza apabila dia tidak dapat melelapkan mata semalaman kerana terbau bunga Harum Sundal Malam sepanjang malam.

"Saya memang seorang penakut, satu hari selepas penggambaran saya balik kerumah dan ingin melelapkan mata.

"Tapi saya rasa ada sesuatu bau yang lain bukan dari pewangi rumah. Ia seperti bau Bunga Harum Sundal Malam," katanya.

Drama 13 episod ini merupakan kesinambungan telefilem Kum-Kum yang disiarkan pada tahun lalu.

Menurut Micheal, skrip adalah berdasarkan cerita-cerita yang pernah menjadi buah mulut masyarakat.

"Cerita tentang hantu Kum Kum pernah menjadi topik hangat pada tahun 80-an. Dari sumber rujukan yang saya dapat, saya olah menjadi sebuah cerita yang menarik.

"Bagaimanapun ia tetap mengekal jalan cerita asal yang diceritakan oleh masyarakat," katanya.

Drama ini mengisahkan Mawar (Marsha Londoh) seorang gadis yang kurang keyakinan diri dan percaya dengan ilmu hitam untuk kelihatan cantik.

Disebabkan keghairahan untuk menjadi cantik dan mendapatkan lelaki yang dicintai dia terpaksa membunuh 21 perawan dalam masa 41 hari.

Drama ini dibintangi oleh Marsha Milan Londoh, Didie Alias, Elfira Loy, Shahanaz dan Sharifah Shahora.

Bakal disiarkan bermula pada 12 April, setiap Selasa, pukul 9.30 malam di saluran Astro Ria.

Wednesday, March 23, 2011

Video Lawak : Bukan semua cantik subjektif

Share









hahahaha lawak la video nie..u all mesti tgk mcm mana si Lutfi nie berubah menjadi seorang yang tampan dan sasa dan macam2 lagi la.. sumpah lawak. congratz brader .

Bills bills bills oleh Darren Glee Comel

Share









Siapa kah lelaki ini? lebih dikenali sebagai Blaine Anderson di dalam siri popular masa kini iaitu Glee atau nama sebenarnya Darren Criss,anak kelahiran San Fransisco,California. Comel kan? lagu Bills bills bills ini yang di popular kan oleh kumpulan Destiny Child.

Tuesday, March 22, 2011

Panas... Video Seks dengan pelacur oleh Pemimpin Tertinggi Parti pembangkang ditemui dan dipertontonkan kepada media

Share







Ahh,sudah..biar betul..kalau sebelum nie,skandal seks dan liwat hanya menjadi satu tanda tanya bahkan dianggap satu cara politik kotor,kerana tiada bukti kukuh..

Namun kali ini seorang pemimpin tertinggi parti pembangkang ,kantoi apabila,Video seks nya dengan seorang pelacur luar negara ditemui di dalam bilik hotel.

Difahamkan Video ini ditemui oleh Datuk T,yang ketika itu disuruh oleh ketua pembangkang itu utk mengambil jam tangannya dibilik berkenaan.tetapi lain yang dijumpai...Dia menemui pita rakaman 4 CCTV yang dipasang di tempat yang betul betul tersembunyi.

Datuk T nie terus panggil media untuk menonton Video tersebut namun enggan memberi salinan kepada sesiapa kerana dikhuatiri tersebar.

Video tersebut dikatakan mempunyai kualiti dan jelas.

Namun apabila perkara ini dibangkitkan kepada pengarah komunikasi PKR iaitu Nik Nazmi,dia cakap nie suma adalah palsu dan video tersebut telah diubah.

Perkara ini dikatakan telah dirakam pada 21 February 2011.baru lagi..
Pelik,takkan la lepas dah berprojek boleh pulak suruh org lain tlg ambilkan jam tangan kat bilik tersebut?Entahla mungkin pemimpin itu sendiri tak sedar dirinya dirakam? atau mungkin rakaman aadalah palsu?atau mungkin akhirnya sepandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah??

Well,benda nie kene lah wait and see..panasss panaas....

pemimpin dan isterinya yang juga ahli politik digesa meletakkan jawatan oleh Datuk T berikutan penemuan Video tersebut.

Kat bawah nie adalah berita dari The Star:


A video showing a man, resembling a top Opposition leader having sex with a woman, believed to be a foreign prostitute, has emerged.

The 30-minute video, which showed the supposedly high profile Member of Parliament in various compromising positions, is set to rock the Malaysian political arena.

The video recorded on Feb 21 was found in a hotel room in Kuala Lumpur.

Press representatives were taken to a hotel room individually to view the video footage by a group of unknown people led by a person, who only wanted to be known as Datuk T.

Datuk T said he wanted the media to watch the footage showing the politician before sending the copy to him and his wife “to identify the person in the video” a week from now.

He said if the individual in the video was the politician he had identified to the media, "then he and his wife must step down from politics.”

Datuk T said he was not “the pious person with high moral values and integrity as portrayed, and therefore is not fit to be leader.”

Datuk T said if the two did not quit politics, “I will call on several NGOs (non-government organisations) to set up an independent panel to investigate and seek professional forensic services to study the authenticity of the recordings.”

Datuk T claimed he had stumbled upon the video after he was asked by the politician to search for his watch in the room where the sexual encounter had taken place.

“As I could not find the watch on the table, I searched for it behind the dresser. I was shocked to find many strands of wires behind the dresser.

“On close inspection, I found four well-hidden CCTV cameras, I tried to open the two dresser drawers and found one was locked.

“I prised open the locked drawer using a sharp object. I found an active CCTV recorder. I disconnected the wiring and took the recorder out of the hotel,’’ he said, adding that no one had the recording except him.

“I will not hand over copies to any quarters for fear of reproduction and distribution,’’ he said.

Members of the media including The Star viewed the video clip on a computer at the hotel room, where Datuk T was heavily guarded. The Star journalist was searched and had his mobile phone taken away before being allowed to view the video. The other members of the media included those from Bernama, New Straits Times, Utusan Malaysia, China Press, the Internet portals, foreign news agencies and at least one opposition organ.

The video clip had sharp images and the woman appeared to be a fair-skinned foreigner, possibly an East Asian.

Meanwhile, with talk of the video having surfaced, PKR communications director Nik Nazmi Nik Ahmad tweeted, saying the video was doctored.

Monday, March 21, 2011

Selamat Bertunang Danny X-Factor dan Leen

Share







t
Akhirnya Danny X-Factor sudah bertunang dengan kekasih hatinya Leen yang juga merupakan seorang pramugari Air Asia.Maklumlah sebelum nie kan Danny pernah bekerja sebagai pramugara Air Asia selepas tak aktif dalam dunia nyanyian.Mungkin perkenalan pasangan nie aalah sewaktu bertugas bersama...

Tahniah Sensasi ucapkan kepada Danny dan Leen,semoga jodoh mereka berpanjangan sehingga ke jinjang pelamin...

Tapi Majlis pertunangan Danny nie dah mcm majlis kahwin dah,aha bukan apa,pasangan bertunang nie pakai pakaian pengantin,selalunya kalau bertunang,lelaki tak pakai sedondon kot dgn wanita,bahkan selalunya si lelaki tak dibenarkan hadir sekali waktu bertunang,..

Tapi sume tue adat je,adat nie bila-bila pun boleh berubah ikut peredaran masa asalkan tak membatasi agama.

Mungkin Danny kena hadir sama sebab jemputan majlis tunang nak tengok la artis kan..hehe...apa pun semoga mereka berbahagia...








Saturday, March 19, 2011

Gambar terbaru Collin Farrel ,Gemuk,Kepala hampir botak,dan bercinta dengan Rihanna

Share







Siapa yang tak kenal dengan Collin Farrel,lelaki yang sering kelihatan berjambang ,dan mempunyai bulu kening,bulu tangan yang lebat...kira dlm kategori hairy man jugaklah.
Not to forget,a good actor as well.

Terbaru Collin Farrel dah jadi boroi?tak caye tengok lah gambar nie...rambut pun dah nipis...Dengar cerita Collin farrel sering keluar dating dengan Rihanna senyap2,siap balik berasingan utk mengelak drpd dilihat paparazzi..tapi sensasi rasa mcm tak cun je collin dengan Rihanna..mungkin nie sume rumours je..




Kecewa dengan penampilan baru Collin Farrel nie...haha,sensasi yakin ramai yang dah agak,nie sbnrnye adalah watak terbaru filem yang dilakonkan oleh Collin Farrel,tajuk filem komedi nie ialah Horrible Bosses...memang horrible betul lah...sampai bulu tangan dier kat dlm gambar nie dah rupe bulu beruang..hehe

Collin Farrel mengikut jejak langkah Tom Cruise yang berlakon jd hodoh apabila namanya hampir tenggelam,dalam Filem yang bertajuk Tropic Thunder..

Kat bwh nie gambar rihanna yang sempat dirakam ketika cuba balik berasingan dengan collin Farrel di sebuah restoran luar bandar...Tp Rihanna kelihatan kureng menarik kat sini..

Video Comel:Baby ketakutan tengok mommynya hembus hidung

Share









hahaha..comelnye baby nie bila gelak...
dia takut sangat bila temgok mak dia hembus hidung,bila mak dia berhenti baru dia lega and gelak terkekek kekek...haha..apa la yang dia nampak bila mak dia hembus hidung..nampak hantu ke...eheh

slang mak dia ckp mcm slang org europe jer...

best nyer ada baby!!so cute....nak geget2 dier

kalau korang ada baby lehla try eksperimen hembus hidung...tgk apa reaksi derang :)

Man ditabalkan sebagai Juara Raja Lawak 5

Share







Tahniah diucapkan kepada Man Raja Lawak,kerana akhirnya dia berjaya meraih gelaran juara dengan habuan yang lumayan iaitu wang tunai RM100,000, barangan elektrik serta trofi Raja Lawak tajaan Astro. Kumpulan R2, yang diiktiraf sebagai naib juara pula membawa pulang wang tunai RM50,000 bersama barangan elektrik dan trofi Raja Lawak manakala Balas ditempat ketiga pula membawa pulang wang tunai RM30,000 bersama barangan elektrik dan trofi Raja Lawak.

Hadiah disampaikan oleh pelawak lagenda, Mat Sentul yang diiringi Encik Nizam Sani, Pengurus Saluran Astro Prima dan Warna.

Gelanggang Akhir RL dihoskan oleh Johan dan Zizan dan para finalis ditugaskan untuk membuat dua persembahan bertemakan stail bebas dan muzikal komedi. Turut ditampilkan ialah tiga pengkritik utama iaitu Afdlin Shauki, Sathiya dan David Teo.

Sensasi sebenarnya skrg nie sgt lah jarang menonton TV,jadi sebab tue tak berapa tahu perkembangan rancangan realiti TV. Tapi lawak Man memang sempoi.

Sempat sensasi tengok masa episod 'cinta' dulu..kelakar jer...

Layan episod Cinta:

Friday, March 18, 2011

'Mummy i want this" Suri Cruise pilih guna-gula berbentuk penis lelaki

Share








Apa tue penis lelaki?kalau tak tahu sila rujuk kamus...

Menuut media hollywood,Katie Holmes sememangnya tak akan memenagi anugerah ibu terbaik,bukan sebab dia mendera anak tetapi sebab dia terlalu membiarkan anak dia nak buat apa saja tanpa halangan.Bahkan Suri Cruisse sering kelihatan dibawa keluar bersama Katie holmes sampai lewat tengah malam dan pepagi buta.

Suri juga bersikap Diva kecil dan tidak ditegur ibu bapanya sekira dia berkelakuan nakal.Mungkin Katie dan Tom Cruise bercadang nak membiarkan Suri mendapat pengalaman melakukan atau memilih jalannya sendiri?...Malangnya Suri adalah kanak-kanak yang perlukan bimbingan ibu bapa..

terbaru kelihatan Suri Cruise memilih candy yang berbentuk penis lelaki.paparazzi sempat mengambil gambar suri yang sedang memerhati dan membelek gula-gula tersebut.


Katie Holmes sebenarnya keluar sampai lewat malam untuk membincangkan promosi fesyen pakaian terbaru nya bersama rakan kongsi yaang diberi nama Holmes & Yang .





Thursday, March 17, 2011

Justin Bieber teruja jumpa Justin Bieber,mengalami sendiri Bieber Fever

Share







Justin Bieber baru2 nie mengambil masa untuk melawat replika lilin dirinya yang dipamerkan di Madamme Tussauds Museum di London.

Justin nampak sangat excited dan menyifatkan patung yang menyerupainya sungguh Cool..

Heee,mcm mana la perasaan sensasi kalau ada patung yang dibuat sebijik mcm mukaku...ahahaha..mesti creepy plus suka..jatuh cinta kepada diri sendiri..kekeke..

Masa patung nie dibuat Justin Bieber masih lagi pendek...Kata Justin,"As you can see, you know, I'm at least six feet taller than this guy."..."It's pretty incredible to see"

Menurut jurucakap Museum itu,part yang paaling susah untuk dibuat adalah rambut patung tersebut,sebab ramai org memberi perhatian kepada rambut Justin Bieber...


Related Posts with Thumbnails

Anda Pelawat yang ke-