Search in my-sensasi !! upgraded

Loading...

RECENT POST @ Entri Terkini

Monday, February 28, 2011

Kisah Benar Seram : Rumah Sewa RM50 di Seksyen 2 Shah Alam depan Wet World

Share







Skrg nie pukul 2.30 pagi...yup pagi2 buta Sensasi nak update cerita seram pulak dah.Sensasi terbaca masa tengah surfing2 di pagi buta.

Sensasi sendiri baca halfway je,sebab takut nanti malam mengigau pulak ..ehe ..essok sambung baca sampai habis.

Cerita ini adalah kisah benar pelajar UITM Shah Alam. Ada khabar angin yang mengatakan bahawa kisah benar nie bakal difilemkan..ye ke? Tapi kalau kisah benar difilemkan mesti lebih seram kan.


Gambar rumah kat bawah nie dipercayai rumah yang dimaksudkan di Seksyen 2 Shah Alam,depan Wet World.

takkan lah sewa Rm50 mereka nie tak terpikir semacam ada misteri disitu untuk sebuah rumah dua tingkat?hmm...mungkin sbb student dan mereka ramai ada 8 org semuanya jadi mereka pun beranikan diri je..


okeylah sensasi malas cerita panjang-panjang,korang try lah baca sendiri kisah seram ini.




9 tahun lepas aku dpt smbung bljar kt uitm shah alam. So,perkara pertama yg kna fikir ialah aku nk duk mn sbb ak xdpt hostel. Oleh sbb kerajinan & keperihatinan yg ada kt aku n kwn2,maka dpt le aku ngn kwn2 aku umah sewa.....dekat2 area seksyen 2. Berhampiran ngan wet world [kalo korang tau la].

Uma tu bunglow 2 tingkat ngan 4 bilik. 3 bilik kt atas n 1 bilik kt bwh. Kitorg semua berlapan,kiranya 2 org utk 1 blk la. Aku ringkaskan je la,kitorg msuk umah tu ngan perasaan berbelah bahagi. best, suke, pelik, rimas, takut semua ada. Pertama,tuan umah hanya amik rm50 je sbg deposit n sewa prtama hanya byr bile msuk bln kedua kami duduk uma tu. Kiranya bln prtama ni free la....Kedua,tuan umah x bg kitorg bwk brg bnyk2 sbb nnt pnat nk angkat blk katanya...Ketiga,pokok ara tepi umah tu bsr sgt smpai dahan dia bleh msuk kt tingkap blk atas.


Mlm pertama duk uma tu kitorg xtido sbb sibuk punggah n kemas brg+lyan dvd korea. Citer seramnya start ms hari kedua. xpayah nk tunggu mlm,siang2 pon kitorg dah kna kacau. Azmi "dagu" org first kena. Ms tu br kol 10.30pg [anggaran aku la], si Azmi ni bgun nk memerut. So dia g la toilet bwh tu tp dlm toilet ada org [sbb pintu tutup]. Toilet atas plak rosak, tuan umah kta nnt dia btulkan. Tunggu punye tunggu, xkuar-kuar org dlm tandas ni. Jd Azmi ni memekik la soh cpt sket kuar sbb dia xtahan. Akibat jeritan c azmi ni, abis satu umah bgun gi tengok peehal. Yg peliknya, kitorg berlapan smua ada, abih tu sape yg kt dlm tandas ni?



Klik sini utk baca sampai habis ..

8 comments:

nurulatiqahismail said...

meremang bulu roma baca n3 ni...
pokok ara tu memang keras...org ckp ar.... kalau kita potong pokok ara tu...boleh gila lah gamak nye si pemotong tu...

Areliff said...

mcm berantu je rumah :p

syafeeqa said...

serammmm.

ejat_laranista said...

giler bapak seram cter nie..memang hantu thap maxima jhat smpai wat org mati..ikt kte org busut jgn diusik coz nnt bala mnimpa..soo igt2 lah klo nmpk busut..humm

ejat_laranista said...

seram giler....humm

Anonymous said...

ntah btol ke x cite..selang 2-3 umah je kot ngn umah aku..nk ckp xpcaye kang tkot btl..tp kantoi sket cite ni dlm bab jiran tuh..kiri kanan mane ade umh cine area tuh..mlainkan umh yg blkg2 yg besar2..

happygirl said...

betul ke gambar rumah tu? skrg rumah tu ada di jual dgn harga RM66 000 dekat mudah.com...

happygirl said...

nak tambah lg... pastu owner tu wat biliknya ada 3 je...cite ni bilik ada 4.. ni linknya http://www.mudah.my/Double+Storey+House+SS+2+Shah+Alam-13076699.htm

Related Posts with Thumbnails

Anda Pelawat yang ke-