Search in my-sensasi !! upgraded

Loading...

RECENT POST @ Entri Terkini

Tuesday, November 23, 2010

Perkara-perkara yang anda TIDAK harus katakan pada Teman Wanita anda!

Share







1.Jangan tiba-tiba nak ckp I Love you,semasa tengah bergaduh...perempuan akan jadi lebih emosi dan rasa nak merajuk dengan lebih lagi....errr..betul kew?sensasi pun tak pasti la..haha

2.Jangan asyik tak nak buat apa2 keputusan asyik asyik ckp "Its up to you!" ...Borink ok...tanya nak makan kat mana,up to you,nak tgk cita apa,up to you,nak lepak mana,up to you,..semua segala galanya up to you...nie dinamakan pemalas nak fikir....mcm tak kisah and tanak amik peduli,....sebenarnya sikap begini amat membosankan,.,,

Sepatutnya lelaki mesti tunjukkan minat dalam apa2 yang ingin dilakukan bersama kekasih..jangan asyik ckp up to you saja...sama-sama fikirkan,berikan idea dan pendapat..janganla bg idea tangkap muat saja...

perempuan amat menghargai pendapat kekasihnya dalam memilih sesuatu..

3.Bila bergaduh ke atau perempuan dalam keadaan tension,jangan tetiba nak suruh pompuan tue "Relax,you nie menggelabah sgt"..atau ckp "relaks la,hal kecik je"...seboleh bolehnyer dengar dulu perempuan tue meluahkan atau cerita papa..and ckp im owes here for you syg...or kalau bergaduh cuba ckp " Im sorry,we'll try to fix this problem i promise.."kan manis gitu...kekeke

4.Bila dengan teman wanita asyik nak diam je...tanak cakap.takde benda nak stori,atau time bergaduh buat pekak dan bisu..memang tension dibuatnyer....huhuhu...

5. Jangan komplen penampilan wanita tue straight forward,atau kutuk atau tegur tanpa berlapik,wanita akan berasa moody,nak merajuk atau terasa hati...cuba tegur dengan cara yang berlapik,kalau x suka rambut dia ckp la,"syg nanti try buat fashion rambut nie,sesuai dengan u.."..jangan cakap, "apsal rambut you nie buruk/kusut/kusam/byk split end.?",,hehe...atau kalau tak suka pompuan tue nyer bau x wangi...gi la kedai ckp "sayang ,i suka bau nie,nanti u pakai ye"..tak payah la terus cakap "apsal bau you nie masam sgt"..haha...confirm dat gerl rasa down and xhepi....yang ganas sikit,confirm kene lempang la korang..

6.Jangan cakap,ala takda masalah,atau hal kecik je...contohnyer bila pompuan tue risau dengan pelajaran korang sebab korang asyik main game HON atau RO,so pompuan tue risau la ,then korang ckp,ala taula i ...padahal korang memang x stadi pun..
atau korang kuat merokok,pompuan tue nasihat ckp merokok tue bahaya la..si lelaki plak ckp ala i boleh berenti la nanti...

Padahal dah sah sah rokok tue menyebabkan org ketagih,nak berenti rokok bukannya mudah..jangan la asyik ckp,semua under control..cuba la tunjuk perubahan sikit..



7.Jangan nak memuji muji perempuan lain,atau terpesona dengan kecantikan perempuan lain..memang tak berhati perut lah laki yang buat mcm nie dengan teman wanita..korang memang lelaki yang tak peka dan sensitif dengan perasaan perempuan...Jangan buat kekasih anda terasa mcm tak disukai,tak menarik etc2.

8.Jangan nak komplen kata perempuan tue emosional time die tengah meluahkan atau cuba membincangkan sesuatu..kadang kadang cuba dengar dan fahami apa maunya kekasih hati tue..apa yang kurang,apa yang tak puas hati....lelaki patutnya mempunyai keinginan untuk membahagiakan kekasih bukan untuk meng"ignore je..mcm nie pompuan pun boleh lari...
Bila dia tengah emosional cuba la dengar dan cuba pujuk..jangan nak terus suruh dia berhenti emo...memang perempuan akan rasa give up ngan korang,sebab bad communication...

Slalu org membincangkan pasal isu komunikasi menyebabkan kurang sefahaman,,sebab nie la..sebab laki malas nak dengar luahan hati si perempuan...

9.Jangan nak compare atau kutuk teman wanita korang,pastu ckp mcm tue "perangai awak dengan mak awak sama jer.." huh..memang memanaskan telinga sungguh...atau compare dengan girlfren org lain ckp "kenapa girlfren si A lembut je,awak nie mcm kasar je" (contoh)
memang sux la laki yang compare mcm tu.tengok perangai korang dulu la sebelum nak compare ur gf ngan org lain kan...

10.Jangan kutuk pompuan tue buncit...korang memang mencarik nahas....

No comments:

Related Posts with Thumbnails

Anda Pelawat yang ke-