Search in my-sensasi !! upgraded

RECENT POST @ Entri Terkini

Thursday, November 4, 2010

Kronologi Kes Pembunuhan Along Spoon,Hukuman Mati dijatuhkan selepas 11 tahun

Share


Seorang anggota polis tetap akan menjalani hukuman mati selepas gagal dalam rayuan terakhirnya di Mahkamah Persekutuan bagi mengetepikan sabitan dan hukuman mati kerana membunuh penyanyi kumpulan Spoon 11 tahun lalu.

Ketua Hakim Negara, Tun Zaki Azmi yang mengetuai panel tiga hakim sebulat suara mengekalkan keputusan Mahkamah Tinggi Seremban yang dibuat selepas mendapati Lans Koperal Mohamed Ya'cob Demyati bersalah terhadap tuduhan membunuh Sabi'ul Malik Shafiee atau lebih dikenali sebagai Along (gambar kecil) dan menjatuhkan hukuman mati terhadapnya pada 10 April 2002.

Dua lagi hakim dalam panel tersebut ialah Hakim Mahkamah Persekutuan, Datuk Seri Md. Raus Sharif dan Datuk Abdull Hamid Embong.

Sewaktu keputusan itu diumumkan, Mohamed Ya'cob, 44, dari cawangan pengawal pengiring Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kuala Lumpur, kelihatan tenang.

Sensasi:Along Spoon dibunuh ketika zaman popularnya,jadi memang sgt menggemparkan org ramai,walaupun rangka dijumpai dan dipercayai Along dan di sahkan DNA bahawa itu memang Along Spoon namun pada awalnya keluarga Along tidak percaya hakikat itu dan terus berharap yang Along akan pulang,namun setelah lama akhirnya mereka akur dengan kematian Along Spoon.. Kisah sadis pembunuhan ini berlaku kerana dikatakan Along bercinta dengan isteri kepada Lans Korporal tersebut,dan akhirnya membawa kepada pembunuhan tersebut,Lans korporal tersebut yang menyerah diri selepas membunuhnya dan menunjukkan tempat dimana dia membuang mayat Along...

4 comments:

Anonymous said...

padan muka ko kene hukum gantung polis sial..aku jumpa kubur ko, aku kencingkan.

Anonymous said...

kalau jd aq,aq bunuh bininy.,istri curang..memg patot dibunh along tu.

Wawa Shark said...

ini baru balasan di dunia...
blom lg azab dlm kubor,phitungan di pdg masyar dan azab pedihnya neraka jahanam... nauzubillah.... taat & setialah pd suami atau isteri kita.

Wawa Shark said...

ini baru balasan di dunia...
blom lg azab dlm kubor,phitungan di pdg masyar dan azab pedihnya neraka jahanam... nauzubillah.... taat & setialah pd suami atau isteri kita.

Related Posts with Thumbnails

Anda Pelawat yang ke-