Search in my-sensasi !! upgraded

RECENT POST @ Entri Terkini

Wednesday, October 27, 2010

Saida (Kakak Siti Nurhaliza) failkan cerai,kerana wujudnya org ketiga?

ShareSensasi: Sebelum ini sudah kedengaran yang wujudnya org ketiga dalam rumahtangga Saida ,kakak kepada penyanyi No.1 negara iaitu Siti Nurhaliza.Saida mula dikenali selepas menyertai program realiti Akedemi Fantasia.

Tentang wujudnya org ketiga yang dikatakan merosakkan rumah tangga Saida dan suaminya,tak tahu la pulak kesahihan cerita ini...Saida cuma menerangkan bahawa perkahwinan mereka nie dah lama tidak sefahaman,dan akhirnya dia merasakan matlamat perkahwinan mereka tidak mungkin dpt dicapai lagi,jadi perpisahan adalah jalan terbaik buat mereka mengambil haluan dan cara hidup masing-masing..

Jadi Saida memfailkan cerai dan terpulang pada suaminya utk bersetuju menceraikannya atau pun tak..
Setelah 14 tahun melayari hidup bersama dan dikurniakan empat orang anak, penyanyi Saida memfailkan permohonan untuk bercerai secara baik daripada suaminya, Mohd Ghazali Yahya Zikri.

Saida yang merupakan kakak kepada penyanyi tersohor, Datuk Siti Nurhaliza memfailkan permohonan itu pada 6 Oktober lalu di Mahkamah Rendah Syariah di sini, dengan menamakan Mohd Ghazali sebagai defendan. Permohonan itu difailkan mengikut Seksyen 47, Akta Undang-Undang Keluarga Islam Wilayah-Wilayah Perekutuan 1984 dan kes disebut di hadapan Hakim Syarie, Mohd Suhaily Rosdi pada Selasa.

Bagaimanapun, prosiding tersebut hanya dihadiri oleh peguam syarie, Noor Azlina Che Hasan sebagai wakil kepada bekas peserta Akademi Fantasia Musim Keenam itu manakala Mohd Ghazali tidak diwakili peguam.

Mohd Suhaily menetapkan 20 Disember depan sebagai sebutan semula kes bagi membolehkan pasangan tersebut berbincang bagi mengetahui sekiranya ikatan perkahwinan masih boleh diselamatkan ataupun mereka masih mengekalkan keputusan mahu berpisah.

Berdasarkan pernyataan tuntutan, Saida, 34, dan Mohd Ghazali, 40, mendirikan rumah tangga di kampung halaman penyanyi itu, Kuala Lipis, Pahang pada 14 Disember 1996 dengan berwalikan bapa kandung.

Hasil perkahwinan, mereka dikurniakan cahaya mata, Siti Nurunnyssa, 13, Anas, 11, Khalid, 7, dan Siti Nurul Mashitah, 4 tahun.

Saida atau nama sebenarnnya Siti Norsaida Tarudin mendakwa dia dan suami sudah lama tidak bersefahaman dan sehaluan serta perkahwinan itu telah mengalami masalah yang berpanjangan dan tidak boleh didamaikan lagi.

Dia yang bernaung di bawah syarikat milik Siti Nurhaliza juga yakin bahawa matlamat perkahwinan tidak akan tercapai.

No comments:

Related Posts with Thumbnails

Anda Pelawat yang ke-