Search in my-sensasi !! upgraded

RECENT POST @ Entri Terkini

Monday, October 11, 2010

Misteri Gadis hilang waktu maghrib,9 jin berjaya ditangkap

ShareSensasi: Ada yang mempertikaikan betul ke manusia boleh tangkap Jin??.Dan tak kurang juga yang cakap,sedangkan jin boleh ghaib dan bergerak pantas ,mcm mana manusia boleh tangkap..

Dalam agama Islam kita harus percaya akan benda ghaib,jin dan syaitan tetap antara makhluk Allah..

Walaupun mahkluk itu seolah2 berkuasa,namun manusia dijadikan sebagai khalifah dimuka bumi.Khalifah nie bermaksud Ketua dibumi..

Bagaimana manusia boleh mengalahkan makhluk2 ghaib ini,hanya dengan izin Allah sekiranya berpandukan dengan Al-quran memang lengkap untuk panduan muslimin dan muslimat.Sebab tue kita dibekalkan dengan ayat2 yang menjadi pertahanan seperti ayat Al-Kursi,Surah Yassin,3 Qul...Al-mulk,dan banyak lagi....juga dipanggil sebagai ayat-ayat pendinding..Apa yang penting,harus yakin apabila membaca surah2 ini,yakinlah bahawa tiada kuasa yang lebih kuat selain kuasa Maha pencipta...

Sebelum nie pun,kita dengar Ustaz Harun Din tangkap Jin kat KLIA,masa tue KLIA baru lagi dan "keras" becos my uncle pun join jugak dalam group tue..
Rumah gadis misteri di Kampung Gong Nangka, Apal, dekat sini, yang kerap ghaib menjelang senja dan tengah malam diserbu ratusan penduduk apabila dua bomoh yang merawat gadis itu mendakwa berjaya menangkap sembilan jin dan makhluk halus, malam tadi.


TERTARIK... orang ramai berebut-rebut mengambil gambar jin dan makhluk halus yang dimasukkan ke dalam tabung khas sebelum ia dihanyutkan ke laut oleh bomoh malam tadi.
TERTARIK... orang ramai berebut-rebut mengambil gambar jin dan makhluk halus yang dimasukkan ke dalam tabung khas sebelum ia dihanyutkan ke laut oleh bomoh malam tadi.


Dua bomoh itu yang datang untuk menawarkan khidmat percuma selepas mengetahui kisah gadis itu menerusi akhbar sejak Selasa lalu, berpecah ketika sesi merawat, dengan seorang mengerjakan solat di dalam rumah dan seorang lagi menggunakan jampi di luar rumah.

Selepas 15 minit kedua-dua bomoh itu merawatnya, rakan bomoh di luar rumah ternampak satu lembaga dan terus mengejar lalu berjaya menangkap makhluk berkenaan.


Kerja menangkap berkenaan berlangsung satu demi satu sebelum sembilan jin atau makhluk halus berjaya ditangkap, menyebabkan beratus-ratus penduduk setempat menyerbu rumah gadis itu dan melihat usaha bomoh menangkap makhluk itu.

Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Jabi, Ramlan Ali serta isteri turut hadir untuk melihat peristiwa yang menggemparkan penduduk daerah ini.

Ramlan berkata, selepas menangkap sembilan jin dan makhluk itu, bomoh terbabit memasukkannya ke dalam bekas khas yang bertutup bagi mengelak ia keluar.

Orang ramai yang menyaksikannya tidak melepaskan peluang mengambil gambar dan video, kebanyakannya menggunakan telefon bimbit, untuk dijadikan kenangan dan bahan bukti kejayaan bomoh berkenaan.

Ibu gadis itu, Norizan Said, 47, ketika ditemui berkata, sejak kisah anaknya disiarkan media ini, Selasa lalu, seramai 17 bomoh datang menawarkan diri untuk merawat Siti Balqis secara percuma, tetapi kejadian malam tadi paling kemuncak apabila bomoh berkenaan menunjukkan kepakaran berjaya menangkap makhluk yang sebelum ini didakwa menjadi punca anaknya ghaib.

Usaha wartawan Berita Minggu untuk mendapatkan komen dan mengambil gambar dua bomoh itu gagal kerana mereka tidak mahu menonjolkan diri, sebaliknya memberitahu makhluk halus yang ditangkap akan dihanyutkan ke laut

No comments:

Related Posts with Thumbnails

Anda Pelawat yang ke-