Search in my-sensasi !! upgraded

Loading...

RECENT POST @ Entri Terkini

Friday, October 15, 2010

Cara Kenal pasti PC atau Laptop korang Jantan atau betina

Share







ini cuma suka-suka je...walaupun ada jantan betinanya,tak boleh la korang nak bagi laptop atau PC korang buat anak..

begini cara-caranya...



1. Buka notepad dan paste ayat ini dalam notepad:--->>

CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"

2. Selepas itu tekan save. Ubah save as type kepada All Files (pastikan korang save di desktop supaya senang nak cari/buka nanti).
Save as =

love u.vbs

3. Close notepad apabila habis save. Then double click file td (love u.vbs) dan akan dengar suara "i love u."

Kalau suara perempuan maka,Komputer atau laptop korang tue betina..Kalau keluar suara lelaki,so laptop korang tue jantan...ehehe..

Sensasi dah try...PC sensasi nie jantan rupenyer...grrr

4 comments:

Anonymous said...

Rasanya ni berkaitan dengan software apa yg di"install" dalam PC. Suara ni boleh dapat kat Control Panel->Speech.Ada sesetengah PC install dua suara (laki n perempuan). tapi mostly PC ada Microsoft Sam(suara laki). So if ada dua2 n if kita set suara perempuan as default,memang yang cakap tu I love You tu perempuan dan sebaliknya...

sensasi said...

ahaha..thanks anonymous..
nie saje je suka2..tp kebanyakan laptop bersuara perempuan ...PC bersuara lelaki...tapi nie semua tak penting pun saje je suka-suka..
apa yang penting? kerjasama..

Anonymous said...

pc sy pn lelaki macho.... =)

Anonymous said...

saya punya ltop pun baby boii hahaha.. seronok2...

Related Posts with Thumbnails

Anda Pelawat yang ke-