Search in my-sensasi !! upgraded

RECENT POST @ Entri Terkini

Friday, October 29, 2010

AC Mizal terlepas hukuman penjara 25 hari

ShareSensasi:Sebelum ini Ac Mizal menegaskan yang beliau sudah membayar nafkah anaknya,manakala Shafnie pula sanggup memberikan bukti yang kata-kata AC Mizal adalah dusta,kerana Shafnie tidak menerima sebarang wang nafkah yg tertunggak itu...

Rupa-rupanya AC memang ada masukkan wang sejumlah RM8,200 tetapi dimasukkan ke dalam akaun AC sendiri ..iaitu akaun bersama AC dan anak kedua...So maknanya,Shafnie tak boleh withdraw duit tue la,kiranya anak dier umur 18 baru boleh kuarkan duit tue..hahaha...bodoh giler AC nie..tue bukan nafkah anak namanya..habis ko nak bagi anak kebulur sampai umur 18..

Jadi mahkamah menegaskan cara bayaran AC tue salah,dan menjatuhkan hukuman 25 hari penjara kepada AC sekiranya beliau degil dan tidak membayar RM9,800 kepada Shafnie pada hari tersebut..

Tp memandangkan AC nie memang kaya,So dia pun membayar RM9,800 kepada Shafnie dan terlepaslah hukuman penjara 25 hari...dan dia juga dikenakan denda RM1500 kerana gagal memberi penyata pendapatan syarikat kepada Shafnie...Takut nak tunjuk harta yang berkepuk tue la..kedekut la katakan,takut shafnie mintak lebih lagi...

Nyata disini AC sungguh dengki dan cemburu dan tak snaggup duitnya dibelanjakan bekas isterinya..tak bertanggungjawab betul...kalau tak suka pun,ingatla anak-anak..

Bekas anggota kumpulan 4U2C dan pengacara terkenal, AC Mizal hampir dipenjarakan selama 25 hari akibat ingkar perintah mahkamah perintah untuk membayar tunggakan nafkah anaknya berjumlah RM9,800.

AC atau nama sebenarnya, Mizal Zaini, 39, terlepas dari hukuman setelah dia berjaya menjelaskan tunggakan nafkah itu seperti yang diarahkan oleh Hakim Syarie Abdul Halim Abdullah di Mahkamah Rendah Syariah Hulu Langat, semalam.

Hakim memerintahkan AC dipenjarakan 25 hari bermula semalam melainkan jika pengacara itu menjelaskan bayaran nafkah sebanyak RM200 sebulan yang tertunggak sejak Januari 2005 hingga 19 Februari tahun lalu.

AC sebelum ini memasukkan wang berjumlah RM8,200 ke dalam akaun bersama AC Mizal dengan anak keduanya pada Disember tahun lalu sebagai mematuhi perintah mahkamah. Namun, hakim menjelaskan cara kemasukan wang tersebut adalah terpesong kerana pembayaran semula diperintah dimasukkan ke dalam akaun isteri serta anak yang pertama.

AC kemudian diarahkan membayar tunggakan RM9,800 ke dalam akaun bank RHB milik bekas isterinya, Shafnie Zainudin dan anak pertama. AC juga diperintahkan membayar denda RM1,500 kerana gagal menghantar penyata kewangan syarikat miliknya, Best Line Entertainment (M) Sdn. Bhd kepada bekas isteri, Shafnie, 35.

AC Mizal dan Shafnie berkahwin pada 24 Jun 1995 dan dikurniakan dua orang anak iaitu Muhammad Shafiq Iman, 14, dan Muhammad Shabil Iman, 11 sebelum mereka sah bercerai pada 17 Oktober 2001.

Pada 29 Julai lalu, Shafnie menafikan dakwaan AC telah membayar tunggakan nafkah dua anak mereka, Muhammad Shafiq Iman, 14, dan Muhammad Shabil Iman, 11, sebanyak RM50,000 kerana beliau mempunyai bukti bagi menyangkal dakwaan tersebut.

Mengikut perjanjian asal, AC Mizal diperintah membayar nafkah dua orang anaknya sebanyak RM2,000 sebulan sehingga kanak-kanak terbabit berusia 18 tahun. Bagaimanapun, bekas pengacara rancangan Akademi Fantasia itu gagal membayar nafkah anak sehingga mencecah RM50,000.

"Ini merupakan perlanggaran perintah tetapi tindakan responden itu tidaklah sehingga menghina mahkamah. Mahkamah akan mengeluarkan satu perintah lain untuk responden patuhi," kata Hakim kepada AC sebelum mengakhiri prosiding.

No comments:

Related Posts with Thumbnails

Anda Pelawat yang ke-