Search in my-sensasi !! upgraded

RECENT POST @ Entri Terkini

Monday, August 23, 2010

Tips Cara merawat mudah dan unik untuk masalah harian

ShareMerawat kesakitan mudah,cepat dan tanpa kos kerana kita boleh mengatasinya dengan cara semulajadi yang dibantu oleh bahagian tubuh kita lain.

1. Jika tekak gatal, garu telinga!
“Jika saraf dekat telinga dicuit, boleh membuatkan reflek di tenggorok yang mampu menghasilkan kejang otot ” kata Scott Schaffer, M.D., presiden dari pusat spesialis THT di Gibbsboro, New Jersey. “Kejang ini boleh menghilangkan rasa gatal.”
rawat sakit tanpa kos


2. Pendengaran tajam
Jika anda berada di tengah orang ramai dan mahu berbual dengan rakan anda dalam suasana yang bising seperti di sesuatu majlis, condongkan tubuh dengan telinga kanan ke depan. Telinga kanan lebih baik daripda telinga kiri dalam mendapat ritma bunyi yang cepat, menurut pengkaji dari UCLA David Geffen School of Medicine. Sebaliknya, jika anda ingin mendengar irama lagu, gunakan telinga kiri kerana telinga kiri lebih baik dalam memilih nada muzik.


3. Hilangkan rasa sakit ketika disuntik!
Pengkaji Jerman berkata bahawa batuk semasa disuntik boleh mengurangi rasa sakit dari jarum suntik. Menurut Taras Usichenko, pengarang ‘mempelajari fenomena’, teknik ini menyebabkan kejutan, kenaikan sementara tekanan di dada, menahan struktur yang menahan rasa sakit di pusat tulang belakang. Tapi jangan batuk lebih-lebih pula nanti jarum suntik tu tercucuk tempat lain pula. Setakat berdehem oklah.4. Hidung yang tersumbat.
Cara termudah, tercepat, termurah untuk melegakan hidung tersumbat kerana selsema adalah tekan ...BACA LAGI SAMBUNGAN TIPS INI...KLIK SINI...

2 comments:

armouris said...

info tentang hidung tersumbat di SIHAT SELALU - Hidung Tersumbat

Angin Selat Melaka said...

Assalamualaikum...
Selalunya masalah hidung tersumbat ni adalah disebabkan oleh lendir yg bertakung dlm rongga hidung. Dapatkan jln penyelesaian men-singkirkan lendiran tersebut di:

Ubat hidung tersumbat

Dgr khabar kaedah tu berkesan. Cobalah!

Related Posts with Thumbnails

Anda Pelawat yang ke-