Search in my-sensasi !! upgraded

Loading...

RECENT POST @ Entri Terkini

Monday, August 23, 2010

Salleh Gregor Samsa dan penyokongnya bersuara membidas Blogger

Share







tak kenal siapa mamamt nie...boleh baca kat post lama Sensasi

Blog Salleh Gregor Samsa ,Melayu murtad,Islam murtad yang menghina Islam dan mengaku bukan Islam




Salleh Gregor Samsa yang cetek akalnya tetapi pandai menulis..
kerana bijaknya dia membidas kepada mereka2yang lain yang tidak pandai membidas balik ,dia pasti merasakan yg diri dia sgt bijak..padahal pada sensasi membaca tiap2 bait tulisan semuanya tidak kukuh,menunjukkan kecetekan ilmu dan kejahilan...

bijak memutar belit dan memanipulasikan sesuatu fakta utk menegakkan benda yang salah bukan bijak namanya ...tetapi itu adalah kedangkalan dan kecetekan ilmu manusia yang hatinya hitam dek kerana tidak cuba mempelajari sebelum berkata sesuatu

...mcm mana ajaran sesat boleh tersebar??kerana ceteknya akal dan kurangnya ilmu dikalangan pendengarnya lalu terikutlah mereka..,kurang pengetahuan sejarah agama,dan tidak pandai berfikir secara kritis menyebabkan mereka terpesong......

Salahnya Si Salleh nie tidak merujuk kepada org yang lebih bijak dan tahu selok belok dalam Islam...

Terbaru Si Salleh Gregor Samsa bersuara mengomen di dalam sebuah blog yang menulis tentangnya..


Baca komen-komen di blog Fared Isa


ini komen salleh:

Salleh G. Samsa said...

"Maybe we can have teh tarik together and talk. ;)"


Yeah, later bro. Jumpa kamu di neraka. Sebabnya, semua yang terlibat dalam blog2 murahan seperti ini, semuanya akan ke neraka. Semuanya pengumpat, dan orang-orang bodoh yang tak ada benda lain yang nak dibuat.

Dan, yang pastinya dari banyak-banyak blog yang aku baca pasal aku, semuanya banyak memfitnah dari memberikan fakta.

Ok, untuk kamu semua, aku lakukan satu dosa. Jadi, kamu semua nak perbetulkannya dengan idea-idea kamu.

Tapi, jangan lupa dosa yang kamu semua lakukan, lebih hebat dari dosa yang aku lakukan.

Jadi, point dosa kita sekarang ni, mungkin dah setaraf.

Kamu ingin membersihkan tahi, kerana kamu sendiri mahu menjadi tahi itu. Dan, jelasnya KEBANYAKKAN orang yang memberi komen, yang men-copy-paste semua tu, tak jauh bezanya dari Salleh Gregor Samsa. Dan, itu sangat ironi.

p/s tolong sebarkan pada kawan-kawan, fans-fans blog-blog gosip murahan yang tak bermaruah macam blog kau ni. Ok?

Dan, kalau nak famous, senang je. Tak payah buat macam ni. Aku boleh bukak kelas. Just ask.


Kata Salleh ini,blogger yang menulis dan mengumpatnya adalah sama sepertinya...

salah sama sekali wahai salleh ..

Sebagai seorang Islam,wajib bagi Islam menegakkan agama Islam..mempertahankan maruah agama itu adalah kewajipan bagi setiap ummat Islam..Bahkan,jika mati kerana mempertahankan agama dan Maruah Islam...seseorang itu mati dalam SYAHID...

jadi terang disini bahawa menyebarkan dan mengeji perbuatan menghina agama kami (ISLAM)dalam agama Islam adalah suatu harus..kerana kamu terang terangan mengeji dan merendahkan Islam dengan perkataan seperti

"Kepada semua yang berpuasa,Fuck Off"
"aku akan bakar masjid"


dan banyak lagi kata2 hinaan dan cacian terhadap agama kami..jadi kami yang mempertahankan agama kami,tidak langsung sama tarafnya dengan kamu..

Ada anonymous(unknown indentiti) komen menyokong Salleh G.Samosa..dimana kata2nya melambangkan dia seorang yg juga cetek pengetahuan agama..

Kata-kata Salleh sememangnya berunsurkan hasutan secara tak langsung,membuatkan org2 yg tidak begitu tinggi pengetahuan agama boleh terpesong...cth mcm tadi,bila dia ckp mengeji perbuatannya mengutuk Muslimin yang berpuasa adalah satu dosa,ada yang terpengaruh dan menganggap kata-katanya itu betul..

korang tak percaya korang boleh baca komen mereka yang lain2i...ada sesetengah drpd mereka yang seolah2 setuju dgn kata2 salleh yang tak berasas itu...

Kita ambil contoh,seorang anak memukul dan mencederakan ibu kandungnya,adakah masyarakat tidak wajar mengeji perbuatannya..ya sememangnya kita akan berasa marah dan mengeji perbuatan tersebut..apatah lagi apabila maruah agama yang diperkatakan...

Isu hukum hudud iaitu bunuh kepada org yang murtad,dikatakan keji??adakah ianya keji..?Islam adalah agama yang sejahtera tetapi tegas..hukum hudud juga tegas..hukuman tidak akan dilakukan tanpa perbicaraan yang adil,beserta bukti2,dan sekiranya seseorang itu murtad,dia akan dinasihati dan bersoal jawab dahulu dgn ulama,agar dia mendapat hidayah hendaknya,sekiranya dia berdegil,mati adalah hukuman bagi seorang Islam yang murtad..

Sekiranya seseorang itu murtad dan tidak mahu dibunuh,apa yang harus dilakukan???tak perlu menghebahkan dengan bangga nya tentang murtadnya dia,bahkan dia harus pergi dari komuniti islam dan tinggal bersama komuniti kafir di negara2 kafir yang lain...kerana sekiranya dia hidup di dalam masyarakat islam,murtad sama sekali tidak dapat diterima...

Jadi Salleh kalau kamu tidak mempercayai agama islam sekalipun,kamu tidak perlu berbangga2 menyatakannya kerana itu tlah mempermainkan agama,dan kamu harus la pergi hidup dikalangan org2 kafir di negara kafir yang lain...tak payah la nak duduk dlm negara islam...sebab kamu akan dikeji dan dikecam..


Ada persoalan yang dibangkitkan oleh anonymous dimana dia bertanya tentang kenapa hanya menurut turun temurun,dan tidak berfikir out side of the box??

Sensasi rasa anonymous nie tidak tahu tentang sejarah Zaman Jahilliyah kot..

Zaman Jahiliyan dimana manusia hidup tampa pedoman tanpa batasan,anak2 perempuan ditanam,dibakar hidup2,perempuan hanyalah hamba nafsu semata2,penindasan terhadap org susah berleluasa,manusia hidup dalam keadaan mabuk,berbogel,tidak bertamadun seperti binatang...Zaman Jahilliyah ialah zaman kejatuhan tamadun,dimana majoriti manusia hidup zaman itu adalah buta huruf dan tidak berilmu...

Pada Zaman Jahilliyah itulah Nabi Muhammad telah lahir,menjadi seorang yang teramat jujur,mulia dan disayangi dan dipercayai ramai,kerana kebenarannya,kesopanannya walaupun dia dilahirkan dalam keluarga miskin dan anak yatim piatu pulak tue..

Apabila Nabi Muhammad menjadi Nabi,baginda telah menyebarkan agama Islam secara sembunyi2 pada awalnya ,dan org2 yang kenal baginda langsung tidak berasa ragu2 kerana mengenali hati budi baginda yang sungguh mulia dan benar..Agama Islam lah yang mengembalikan tamadun dalam masyarakat Jahilliyah pada ketika itu..Ketika Pertama kali Malaikat Jibrail turun memberikan wahyu,Perkara pertama yang disampaikan ialah "IQRAQ"...iaiu bacalah...ternyata Islam memberi sinar baru kepada zaman itu dengan mengankat ilmu dan membaca satu perkara yang penting dalam agama islam...belajar itu sendiri adalah satu ibadah..

Sebab itu bila kita masuk Universiti kita wajib mempelajari Subject Tamadun Islam...student bukan Islam pun wajib ambik subject ini.

Tak perlu mempersoalkan kenapa perlu berpuasa?kenapa perlu bersolat,kenapa tak boleh makan babi,kenapa tak boleh mabuk minum arak???Tuhan sembunyikan perkara dalam setiap perkara yang disuruhnya agar kita sendiri menemui kebenaran dari pemikiran dan kejadian yang kita alami...Dan sesungguhnya semua yang disebutkan diatas mempunyai hikmah yang diakui para cendiakawan,saintis,dan semakin lama semakin manusia mengerti,suruhan itu memang adalah garis panduan utk hidup sejahtera...

Akal dan ilmu manusia sangat terhad dan cetek berbanding ilmu pencipta kita yang maha agung..Agama adalah batasan dan garis panduan untuk hidup sebagai manusia dan bukan seperti binatang...kerana manusia itu dikurniakan otak dan akal..

Jadi kesimpulannya disini ialah,Agama Islam adalah agama yang tinggi maruahnya..bukan seperti agama lain yang boleh diperkotak katikkan oleh penganut nya..bukan satu bahan lawak jenaka yang boleh dibuat bahan ketawaa,bukan sesuatu yang boleh direndah2kan sesuka hati..

Pernah dgr cerita tentang pelukis karikatur(pelukis kartun) yang menghina Nabi Muhammad?yang dijumpai mati rentung tanpa sebarang punca di dalam biliknya?? Ya dia telah mati dan pihak polis,CSI semua buat siasatan sapa yang bakar dia,atau apa punca kebakaran??tak dijumpai apa punca ,kematiannya akibat terbakar dengan cara yang amat misteri..dan tersebar dengan di mesir dan negara2 islam..dan tidak disebarkan di barat...


Sensasi harap si Salleh Gregor Samsa nie,belajar dahulu ilmu agama sebelum nak berlagak pandai dan kononnya Islam itu tak betul..kalau dia tanya pada kwn2nya yang saling sama cetek ilmu,makin terpesongla jawabnya..cuba bertanya pada org yang lebih arif,dan alim ulama..


antara komen2 penyokong Salleh
Anonymous said...
ape yg nak risau pasal free thinker dgn atheist? diorg tak menghasut org soh jadi mcm diorg pon sbb diorg xde konsep2 dakwah ni. diorg ni selalunya jadi atas kesedaran sendiri.

org2 mcm ni perompak ke? pembunuh ke? famy pon dah tau diorg ni skrg dari golongan profesional, so? jgn judge org sbb die xde agama dude :)
dan kepada macy; org2 mcm ni selalunya lagi well manners dari yg ada agama ni.

aku tak rasa dia takut untuk diri dia, dia just takut untuk org2 keliling dia, sbb die xnak org keliling die kne 'tempias' hal die.
dan rina; anda secara tak langsung membuktikan Islam tak boleh terima individu yg menolak Islam itu sendiri atau murtad dan dia zahirkan dengan cara 'bunuh'... dan itu adalah satu bentuk kekejaman dlm aspek kemanusiaan. jika Islam itu murni dan sejahtera; bunuh bukan cara-nya :)

dan tak perlu doakan die dihempap tahi bintang atau digilis train sbb Islam tak suruh penganutnya doakan bnda buruk2... kalau tak silaplah...

dan kesedihan yg kalian2 luahkan disini hanyalah kerana dia 'bukan' mcm korg. sedih sbb ada org yg mampu menyampah dgn agama yg pernah dia anuti. Akal yg ada pon bkan semestinya digunakan hanya untuk MENURUT benda yg disampaikan turun temurun.

belajar dgn guru hanyalah untuk memastikan yg 'kita' tak terkeluar dari silibus, tapi kita sendiri selalu pikir bnda yg 'outside the box' untuk setiap bnda yg kita buat hari2 dan itu dah lari dari tema belajar dgn guru.. syaitan? nafsu itu adalah syaitan sbnarnya.. :) dan spt mana anda tau menidakkan pandangan org lain adalah satu kesalahan MANUSIA, kenapa korg menidakkan pandangan dia? sbb kalian? ISLAM. dan dia? NOT ANYMORE.

dan direct action die telah membuatkan kebanyakan umat Islam yg berjiwa umar al khatab naik berang, korg discuss pasal die dan buat spekulasi pasal die pon dah berdosa beb,even die murtad:)




Anonymous said...
congratz to salleh coz can think such this....jgn baca sesuker ati, baca sbg seorg yg berilmu. adakah kata2 dia salah?? sudut agama mmg...tapi dari sudut manusia, die ade hak untuk menyuarakan pendapat. he give a very valuable lesson....x terpikir ke korg, kenape kite kne pose???knape kne solat?? knape kite islam?? adakah sbb parent kte islam so kte islam....that not only that!! he give a reasons to understand our religion more.
org melayu leka dgn agama dan hanya tahu pertahankan bangsanya.
baca btui2 blog die....tulisan die satu sastera. dan jgn tuduh die sbg freethinker.....die percaya kpd tuhan, cuma tdk yakin dgn aper dia anuti. aper yg terjadi kpd bdk nie adalah kesalah org melayu sendiri,

Binah said... kenapa tuan blog nih macam kaki umpat?tak ke bodoh manusia2 melayu nih sibuk mceritakan hal org lain?jaga diri sndri luk

sibuk btol nk citer sal org lain.tah hapa2, becakap bedegang2 pn tp xlebei xkurg sama mcm makcik2 kampung gila gossip

hangpa nih bangun dr tidor la.melayu/islam tuh bukan utk dipaksa2.ramai lg org dh bosan ngn islam.apa bleh buat?kalau org tak nak, biaq pi lah.nak sibuk judge2 org tu buatpa?

jaga diri sndr luk...dia xnk practice islam lantaklah, itu hak dia.konon sgt risau psl ada anak bangsa sndr murtad, tp kenapa maki hamun mcm tu.

dakwah pn tak reti, ada hati nk ajak2 org ikot agama dia...org2 mcm hangpa lah yg menyebabkan org menyampah dgn islam tau tak...lau akhirat nnti aku harap tuhan tu seret org2 mcm nih sbg penyebab dan dalang kpd smua nih..berangan2 la diri tuh dh sempurna..

tp kalau tgk bangsa mana yg paling bodoh,kaki bunuh,rogol,rasuah, bangsa yg perasan diri tuh mulia ni la...ada hati nk ajar org jadi mcm dia

Binah said...
anon bodo, yang hangpa sibuk nak buat thread pasal salleh ni per hal?yang bodo sangat dok print screen kan dia nye komen n status kat fb tu perhal? tu fb dia, bukannya hang tau pon lau si bodo melayu mcm hang tu dok busy body menjaja cerita org lein

bodo punya kaum...ingt diri tu islam..pigi rah.sensitivi islam konon...kalau si melayu bodoh tak gatal mengkopy paste kn komen2 dia, tak de nya hang nak bertempik kat sini dok maki hamun dia

kenal si salleh tu pn tidak...nampak sgt melayu bangsat mcm ni ada hati nk mengaku islam..pigi rah..sensitivi islam konon...

perangai bangsa celaka ada hati menganut islam..bagi aku hangpa ni kapir jerk

melayu bangsat, kaum celaka laknat Allah ke atas hangpa wahai melayu binatang

9 comments:

saya_arief said...

si budak ni xabes2 ag..
die nak kutuk blogger boleh,
tapi jangan la main isu agama.
sengal betol..

Anonymous said...

huh...zmn skarang..mcm2 jd..ni la bila nilai agama xditekankan mak bapak dari kecik lg..blajar agama pun just untuk exam smate2..

Anonymous said...

akhlak manusia makin bergoncang ketika di dunia akhir zaman. ingin menegakkan kebebasan bersuara.. tetapi insan tu sedar bahawa die sedang berpijak di bumi sape.. nafas sehari2 die itu, adakah dimiliki dengan sendiri tnpe ada yg memberi, makan,nyawa,kehidupan dan sebagainya.. sume ni mula dipertikaikan oleh umat2 yg jahil akhir zaman ini.. kebebasan beragama menjadi isu mereka yg jahil ini.. ya, mmg tidak sume yg beragama islam itu baik atau ada nilai terpuji. sekurang2 nya mereka tau apa itu islam dan allah dan rasul itu wujud. wlaupun mereka sendiri berbuat dosa. allah sentiasa membuka pintu hamba2 nya untuk bertaubat. bnde2 ni jika di debatkan dengan mereka2 yg tiada beragama ini, mereka tntu akan membalas n membidas dengan ayt2 sebegini. mereka tau semua perkara tentang islam, tetapi telah pergi terlampau jauh dalam pengkajian ISLAM itu. sehinggakan dicampur aduk dengan pemikiran konservatif seorang manusia sehingga menjadi seorang yg tidak mahu beragama.

Anonymous said...

Ya Allah selamatkanlah kami semua dari azab Mu...

Anonymous said...

buat je laporan polis....

Anonymous said...

Ya Allah, sudah jelas sekarang dunia Mu ini makin hampir penghujungnya, dimana bangsa melayu/islam sesama sendiri saling merendahkan dan memburukan sesama sendiri, agama hanya warisan semata, al-quran hanya sebuah kitab dan ayat2 dan pengertiannya sudah tidak diambil peduli, org bukan ahli agama membahaskan tentang agama, muslihat dan tipu daya dajal telah nampak dan nyata..
Kau lindungila kami umat mu dari segala tipu daya dan hasutan dajal, teguhkan la keimanan dan keyakinan kami terhadap agamaMu..sesungguhnya al-masih dajal akan menipudaya muslimin dan muslimat untuk menjadi pengikutnya dan menyengutukan Allah..
sesunguhnya yakinlah bahawa kematian adalah benar, alam kubur adalah benar, disoal malaikat didalam kubur adalah benar, dibangiktan dipadang masyar adalah benar, minum dari telaga nabi adalah benar, syurga dan neraka adalah benar..

Anonymous said...

si gampang ni betul2 kurang ajar..
mak bapak dia pun sama gak mcm dia kot..
kalau x, xde la dia jd mcm ni..
anak pun kurang diajar..
mak bapak pun kurang diajar gak..
lol..

sensasi said...

tak silap sensasi kedua org tua Salleh nie dah meninggal dunia..mengikut kata seorang yg kenal dgn salleh ,dia kata nama sebenar mamat nie ialah Sallehudin.
Sallehudin nie dulu sejak skolah mmg mcm dah terpesong sket tp takla seteruk skrg,after mak ayah dia meninggal,makin teruk terpesong nya mamat nie..hmm...itulah yg terjadi apabila hati sudah hitam,takmau mempelajari agama tp nak berkata2..nampak bodoh je

Anonymous said...

aku 60% x stuju tpi 40% stuju dgn blog mamat tu..ianya buatkn aku insaf n mahu jdi a better muslim.aku xnk jd islam hnya pd nama.insyaallah...

Related Posts with Thumbnails

Anda Pelawat yang ke-