Search in my-sensasi !! upgraded

Loading...

RECENT POST @ Entri Terkini

Saturday, July 24, 2010

Selepas 12 Juta,Dr Romzey mensasarkan 40juta kutipan untuk Filem "Dua Alam",dan Filem Harry Potter dihentikan tayangan utk filem ini

Share








Fesyen lama rambut Dr Rozmey lebihla kemas dan seswai untuk tontonan umum...

Fesyen baru rambut Dr Rozmey yang agak ...mmm..no comment...
yang pasti ini seperti satu strategi Dr Rozmey memfofularkan diri disamping mendapat publisiti untuk
produk nya...



Kepada yang tidak tahu, selepas tertangguhnya beberapa kali akhirnya Perbadanan Kemajuan Filem Nasional (FINAS) telah memberi kebenaran untuk "2 Alam" ditayangkan kepada umum pada 18 November 2010. Eh! Hari itu dengar-dengar tarikh tayangan akan diumumkan secara besar-besaran? Apa sudah jadi?

Memang bercita-cita tinggi sungguh Datuk Dr. Che Rozmey Che Din ini. Selepas meletakkan target RM12 juta pada awalnya dan meningkat RM20 juta, kini Dr. Rozmey meletakkan sasaran baru iaitu RM40 juta di 500 buah skrin pawagam! Tambahan pula kononnya Dr. Rozmey sudah ada perjanjian dengan pawagam-pawagam terpilih untuk menghentikan filem-filem barat yang akan ditayangkan ketika itu semata-mata untuk memberi laluan kepada "2 Alam"! Seriously?! Tak sangka pula pawagam-pawagam tersebut SANGGUP menghentikan filem-filem seperti "Harry Potter And The Deathly Hallows: Part 1" dan "The Social Network" yang dijadualkan untuk tayangan pada tarikh yang sama. Memang sensasi akan tabik kalau Dr. Rozmey mampu mendapat apa yang dikatakannya itu!

Sepatutnya "2 Alam" ditayangkan pada 27 Mei lalu tetapi ia ditangguhkan kepada 30 September dan kini pada tarikh baru


Sensasi:fuhh target tak hengat RM40juta ....Dr Rozmey nie memang yang jenis over confident la,Filem yang Famous dan mencecah box-office sebelum nie pun paling tinggi dalam RM7juta kutipan. So,sama-samalah kita tengok target Dr Rozmey ini... Disebabkan ke yakinan tinggi Dr Rozmey nie,sensasi pun baru first time tengok Trailer Filem ini...okeylah not bad,part Rosnah Johari menangis mula-mula tue seram dowh..haha...

Cerita tentang keadaan manusia yang mati tetapi jasadnya tidak diterima bumi,mcm-macam lah yang berlaku semasa pross pengkebumian itu.
Cerita tentang kematian memang lah menarik tapi mungkin Dr Romzey tak terpikir ,masalah cetak rompak kat negara nie pun boleh menjejaskan target Dr rozmey yang nak sampai 40 juta..huhu....mcm mustahil ja...


ada pula cakap-cakap org yang tak setuju dengan target Dr Rozmey dgn berkata
tak mungkin dapat kutip 40 juta,mungkin kutipan dari dua alam la kot,satu dari alam fantasi satu lagi entah alam apa ntah..kahkah..tergelak je sensasi dengar...

ada jugak yang cakap,takkan pecah panggung mungkin pecah punggung...haha..mcm2 la ...anyway kita tunggu dan lihat 18 november ini okey...


Paling tak tahan filem2 barat seperti Harry Potter dan The social networking(cerita ttg org2 dibelakang Facebook dan awal penciptaan facebook) dihentikan dulu tayangan untuk memberi laluan kepada Dua alam...haiyaaa...berapa banyak Dr Romzey kene bayar utk sume nie yeh..




1 comment:

intan said...

tp mcm menakutkan gila ke citer ni..

Related Posts with Thumbnails

Anda Pelawat yang ke-