Search in my-sensasi !! upgraded

RECENT POST @ Entri Terkini

Friday, July 2, 2010

Keputusan Kes Dua Lelaki Islam Minum Arak 5 Ogos Ini

ShareSensasi:Sejak kebelakangan nie barulah kita dengar Org Islam yang minum arak dihukum...huhu..bagus la kans...takla berani membuta tuli menonggak botol arak tue dimana2 sahaja.. Tp sensasi musykil bagaimana pula dengan gambar2 artis,ahli politik dan ramai lagi yang bergambar menonggang arak tue...kan ke dah sahih ada bukti...ehee


KUANTAN: Mahkamah Tinggi Syariah di sini hari ini menangguhkan ke 5 Ogos ini keputusan kes dua lelaki Islam yang didakwa secara berasingan meminum minuman keras.

Hakim Datuk Abdul Rahman Yunus menetapkan tarikh itu bagi memberi peluang kepada Mohd Saifulnizal Zulkifli, 29, dan Mohamed Rezzal Mohamed Yussof, 24, melantik peguam selain membuat rayuan.

Kedua-dua tertuduh berkenaan hari ini mengekalkan pengakuan bersalah terhadap tuduhan itu.

Abdul Rahman berkata walaupun kedua-dua tertuduh mengaku bersalah terhadap pertuduhan itu, namun mahkamah memberi peluang kepada mereka untuk menarik semula pengakuan berkenaan kerana kes itu berat.

Mohd Saifulnizal dari Sungai Isap di sini didakwa melakukan perbuatan terbabit di kelab malam Horoscope di Sri Dagangan, Jalan Tun Ismail di sini pada 1.05 pagi 7 Feb lepas manakala Mohamed Rezzal dari Pasir Puteh, Kelantan, dituduh melakukan kesalahan yang serupa di tempat letak kereta sebuah pusat beli belah di sini pada 5.30 petang 13 Februari lepas.

Pertuduhan adalah mengikut Seksyen 136 Enakmen Pentadbiran Agama Islam dan Adat Resam Melayu Pahang 1982 (pindaan 1987) yang membawa hukuman denda sehingga RM5,000 atau penjara sehingga tiga tahun dan sehingga enam kali sebatan atau kedua-duanya sekali jika sabit kesalahan.

Pendakwaan dijalankan Timbalan Pendakwa Raya daripada Jabatan Agama Islam Pahang, Azwa Hanim Kamarulzaman.

1 comment:

Abe said...

errrmmm... bg sy kalo nk tgk real pnya kaki minum nih datang lah sabah... ramai anak muda islam yang minum arak... kalo xpercaya blh dtg dan tgk sndiri ade yg smpai bwak blik pmpn pn ade dah kira mcm suami isteri pulak... masyaAllah...

Related Posts with Thumbnails

Anda Pelawat yang ke-