Search in my-sensasi !! upgraded

Loading...

RECENT POST @ Entri Terkini

Wednesday, June 9, 2010

Pelajar buang bayi dipenjara setahun, denda RM7,000

Share








KUALA TERENGGANU - Seorang bekas pelajar Universiti Teknologi Mara (UiTM) dekat sini dijatuhi hukuman penjara setahun dan denda RM7,000 selepas Mahkamah Majistret di sini mendapatinya bersalah membuang bayinya pada 2008.

Majistret Wan Nor Aklima Wan Salleh menjatuhkan hukuman tersebut ke atas Zarina Sulaiman, 22, selepas dia didapati secara rahsia telah membuang seorang bayi perempuan yang dilahirkannya di asrama universiti itu di Chendering dekat sini.

Mengikut fakta kes, Zarina telah membuang mayat bayi itu yang dilahirkan olehnya sama ada telah mati sebelum, semasa, atau selepas dilahirkan.


Sensasi:Aduh..nama je pelajar Universiti tapi hampeh....pelik ye,mcm mana seorang perempuan sanggup buang baby sendiri..kalau dah meninggal,tanam la elok2..kalau masih hidup why not hantar ke pusat kebajikan atau rujuk la ke Jawi ke,ke badan2 kemasyarakatan mcm skrg byk NGO (ckp la kene rogol ke terberanak,watever je la asalkan baby tue tak payah dibuang atau dibunuh,kalau dah terlanjur dan terberanak)nie tidak,guna cara singkat dan bodoh..tak pikir langsung akibat dan balasan nya..

Sensasi rasa dalam hal nie,si bapa pun harus dihukum sekali..penjara je dua-dua sebab tak bertanggungjawab menyebabkan kematian dan membuang bayi..ish3..

1 comment:

AyieBlog said...

salam,masyallah itulah dia kalau belajar je pandai,akhlak letak kat kepala otak. masyallah

Related Posts with Thumbnails

Anda Pelawat yang ke-