Search in my-sensasi !! upgraded

RECENT POST @ Entri Terkini

Saturday, June 12, 2010

Johan Raja Lawak Tuntut RM1 juta kerana dibaling gelas kaca dan ditumbuk bertubi tubi

ShareSensasi: huhu..Johan tuntut sejuta sebagai ganti rugi dahinya luka..mungkin sejuta tue sebab luka dibelasah pengarah Javed dan dituduh tak berdisiplin,..walaupun Johan saman sejuta sekalipun jumlah gantirugi tue tak semstinya dia menang sejuta..maybe leh dpt ratus ribu ke,atau puluh ribu kalau menang..ada sesetengah org ingt bila kene saman berjuta2,,dia mmg kene byr byk tue..takde la mcm tue..nie sume terpulang pada budi bicara hakim untuk emnentukan berapa jumlah harus dibayar...so kalau nak saman RM100 juta pun x semestinya org tue kene byr RM100 juta..tue semua hanyalah tuntutan dari plaintif sahaja..

Yang peliknya..Johan sampai skrg tak dedahkan apa sebab sebenAR si Javed tue mengamok...kalau bukan sebab disiplin then sebab apa??Johan tak nak bgtau disini..mungkin hanya akan didedahkan di mahkamah kelak..tunggu jer..

Si Pengarah Javed pun satu hal,baran..sampai nak baling2 gelas nak tumbuk2 ...siap tendang si Ozlyn tue lagi...huhuhu..tak baek tue..KUALA LUMPUR: Pelakon dan pelawak, Muhammad Yazid Lim, 26, atau lebih dikenali sebagai Johan Raja Lawak melalui peguamnya Zahrin Ishak memberi tempoh tujuh hari kepada pengarah Mohd. Javed Mohd. Nizar, 33 untuk membayar RM 1 juta sebagai ganti rugi berikutan kes dibaling gelas sehingga menyebabkan kecederaan.

Menurut Zahrin dari Zahrin Emrad & Sujaihah, notis tuntutan agar Javed berbuat demikian telah diserahkan pada 10 Mei lalu.Selain menuntut ganti rugi RM1 juta, Javed turut dituntut agar meminta maaf secara terbuka dan menarik balik surat dan email yang diedarkan kepada persatuan-persatuan dan media bagi menjelaskan keadaan tersebut serta merta.

Johan turut menuntut ganti rugi khusus sampingan dan bertambah iaitu jika dia membuat pembedahan plastik.

Sementara itu, Johan yang ditemui pada sidang media yang dianjurkan Persatuan Seniman Malaysia (Seniman) itu turut kecewa dengan tidakan Javed yang menyebarkan berita tidak benar kepada semua media dan persatuan-persatuan dalam industri hiburan.

"Dalam surat yang diberikan kepada pihak Seniman, dia mendakwa saya tidak beri komitmen, tidak membaca skrip, tidak berdisplin, datang lewat dan mengganggu tumpuan artis lain untuk berlakon.

"Penggambaran baru masuk hari kedua, saya hairan kenapa mereka kata saya datang lewat sedangkan saya datang sebelum mereka mulakan pengambaran.

"Sehari sebelum penggambaran iaitu 10 Mei, ibu saya meninggal dunia dan saya minta untuk cuti sehari bagi menguruskan jenazah dan keesokkannya saya terus datang ke lokasi pengambaran kerana tidak mahu memberi masalah kepada mereka," jelasnya yang menjalani penggambaran Bisikan Arwah.Namun begitu, ketika mahu memulakan penggambaran mereka memanggil saya supaya datang ke sebuah restoran untuk membincangkan sesuatu perkara.

"Saya duduk semeja dengan Javed dan dia lantas memaki saya dengan perkataan kesat dan melemparkan gelas kaca sehingga pecah. Tidak habis di situ dia menumbuk muka saya beberapa kali dan menendang Ozlyn (Isteri) yang cuba melindungi saya.

"Saya rasa tindakan mereka tidak profesional kerana tidak memberi sebarang penjelasan terlebih dahulu apa sebenarnya berlaku," jelasnya kesal.

Dalam kejadian pada pertengahan Mei lalu Johan cedera pada dahi kiri dan pipi kanannya akibat terkena gelas kaca tersebut.

Dia menerima lima jahitan akibat luka pada dahinya itu.

Tambahnya lagi, tindakan undang-undang yang diambil itu bagi memberi kesedaran dan pengajaran kepada pengarah dan artis-artis yang lain agar perkara ini tidak terus terjadi.

"Memang saya sudah memaafkan dia tetapi tindakan undang-undang yang saya ambil ini atas tindakan yang dia lakukan kepada saya dan perkara ini akan menjadi pengajaran kepada semua," ujarnya.

No comments:

Related Posts with Thumbnails

Anda Pelawat yang ke-