Search in my-sensasi !! upgraded

RECENT POST @ Entri Terkini

Wednesday, June 30, 2010

Megan Fox kini menjadi Sah Isteri kepada Brian Austin

Share







Nampaknya pertunangan kali kedua berjaya membawa pelakon hot Megan Fox ke alam perkahwinan! Menurut laporan di E!Online, Fox dan Brian Austin Green telah berkahwin pada 24 Jun lalu dalam satu majlis yang diadakan di Four Seasons Resort di Hawaii. Malah jurucakap Green juga sudah sahkan berita gembira ini!

Tiada banyak informasi mengenai perkahwinan mereka, tetapi dengar cerita anak Green bersama pelakon Vanessa Marcil, Kassius yang berusia 8 tahun turut berada di majlis tersebut. Ini merupakan perkahwinan pertama buat Fox, 24, dan Green, 36.

Pasangan ini bertemu pada tahun 2004 dan mengikat tali pertunangan pertama kali pada bulan Febuari 2009. Namun ia tidak bertahan lama. Walaubagaimanapun atas dasar cinta, mereka menyambung kembali ikatan tali pertunangan baru-baru ini dan kini sah sebagai pasangan suami isteri!

Tahniah!

Pengadil England vs Germany Mati Ditembak?

Share







Sensasi:Sungguh Fanatik....dan mengejutkan dunia apabila sensasi dapat tahu tentang cerita ini...Referee perlawanan England Germany yang penuh kontroversi dikhabarkan ditembak mati dan tepat dikepala...dipercayai ditembak peminat Fanatik yg menggunakan Senapang jenis Sniper (jarak jauh)....disebabkan berita nie sensasi sgt...sensasi harap korang baca la berita panas nie sampai habis..






Referee Jorge Larrionda of urugay who led England vs Germany match in World Cup matches in 2010 continued last night met his end, not long ago after leading the match between England vs. Germany, referee Jorge Larrionda dikepala precise shot dead by people who are not in the know, that in expect a sniper.

Some witnesses said the incident happened so quickly I heard a voice suddenly shot two times in a row - which is assumed to take part come from one hotel room not far from the Mangaung / Bloemfontein

baca berita penuh disini (wajib baca)

Wajah Maradonna (Coach Argentina) Mirip Kartun Mister Potato

Share







Cuba korang ushar..memang miripkan wajah Mister Potato dgn Wajah Maradonna nie...heee..sebijik,,bolehla gunakan Maradona jd Maskot Mister Potato
Versi Real nanti..



Gambar di bawah Maradonna dikatakan sedang sedap menggaru kerana mempunyai kurap di bahagian tertentu....tak tau la kesahihan cerita nie...So you all doakanlah Argentina menang FIFA worldcup..sebab Maradonna berjanji akan berbogel lari mengelilingi padang kalau Argentina menang....

So time tue leh la,pastikan betul ke tak kurap tue...



FiFa Kali ini menampilkan permainan yang hebat oleh Argentina..Selain Argentina ,pasukan Brazil,Spain juga menjadi tumpuan hangat peminat bole sepak dunia...

sensasi main taram je ckp semua nie..sbb sensasi tak tgk pun bola

Cut Tari sudah byk kali curang kepada suaminya dengan lelaki lain.Baca Komen Suami Cut Tari berkenaan Video Lucahnya bersama Ariel Peterporn

Share







Sensasi:rupanya ini bukan kali pertama Video lucah Cut Tari diketahui oleh suaminya Yusuf..dulu kecoh Cut Tari berselingkuh dgn Pria lain...Now suami Cut Tari ckp dia dah tgk Video Cut Tari dgn Ariel peterpan dan mcm kaget (blur2),dia kata kene tggu apa hasil siasatan adakah betul itu Cut Tari..

Terbaru Pakar telah mengesahkan Ketiga2 Org dlm Video itu disahkan Ariel Peterpan,Cut Tari dan Luna Maya,,,

Camno nie Cut Tari boleh jadi ex girlfriend Ariel Peterporn masa tahun 2006,padahal dia kahwin dgn Yusuf tahun 2004???



Komen Suami Cut Tari berikutan Video Penyebaran Video Lucah Cut Tari

Berita tentang video biadap Ariel peterpan dan Cut Tari berdamapak terhadap suami Cut Tari. Yusuf Subrata, mengaku belum tahu apa yang akan dilakukan. Namun Yusuf menegaskan tetap sayang pada isterinya itu.

“Saya tetap sayang sama isteri saya,” kata Yusuf ketika ditemui VIVA news di kediamannya, Jalan Pondok Kelapa 12 nombor 9, Jakarta Timur, Selasa 8 Jun 2010.

Menurut Yusuf, dia juga pernah mengalami kes serupa. Yakni saat beberapa tahun lalu, temannya mengadu bahawa pernah melihat video mirip Cut Tari. ”Jadi sebelum kes yang sekarang, pernah ada aduan isteri saya dengan orang lain di sebuah kelab, tapi video yang itu saya belum pernah lihat,” ujarnya.

Yusuf mengaku kaget setelah melihat video tersebut. Namun, Yusuf masih belum dapat memastikan apakah tokoh perempuan di video itu adalah isterinya.

“Nanti lihat ke depannya. Kerana belum tahu itu benar isteri saya atau bukan. Kalau memang mirip, kalian bisa nilai sendiri,” ujarnya sambil terlihat matanya berkaca-kaca.

Video mirip Tari dan Ariel itu mulai beredar di internet pada Selasa 8 Jun dinihari. Video tersebut berdurasi sekitar 8 jam 45 saat. Dalam video itu wanita mirip Tari itu terlihat menggunakan cincin di jari manis tangan kirinya.

Yusuf dan Cut Tari telah berkahwin sejak 2004. Pasangan itu dikurniakan satu orang anak.



Cerita Pergolakan rumah Tangga Cut Tari dengan suaminya beberapa tahun yang lepas juga melibatkan kecurangan Cut Tari dengan Pria Lain (lelaki lain)

Jakarta - Membina bahtera rumah tangga pasangan selebritis, memang bukan perkara gampang, banyak godaan dan kesempatan yang datang dapat menggoyahkan mahligai perkawinan, dari pasangan yang tidak memiliki mental yang kuat. Keharmonisan rumah tangga pasangan selebritis Cut Tari dan Yusuf Subrata, sudah beberapa kali terancam karena munculnya isu miring tentang perselingkuhan Cut Tari dengan pria lain.

Meskipun Yusup selalu membantah kabar tidak sedap itu, tapi tetap saja, banyak yang mempertanyakan tentang kondisi rumah tangga mereka sekarang. Kabar terakhir menyebutkan bahwa belum lama ini, Tari telah melakukan konsultasi ke Pengadilan Agama Jakarta Timur. Tentang apa yang mereka diskusikan, jika dilihat gelagatnya, bisa jadi perkawinan Cut Tari dan Yusuf Subrata berada diujung tanduk.

Kedatangan Cut Tari sendiri, ke Pengadilan Agama Jakarta Timur, tampaknya cukup rahasia. Kendati sejumlah orang melihat sosoknya, namun nama Cut Tari tidak terdaftar di buku tamu

"Akan tetap menjaga batasan dlm hubungan"kata nya (norman hakim) ..jom ushar gambar geli-geli Norman-Memey

Share







Sensasi:Norman kata dia menjaga batasan dlm hubungan nya dengan Memey..kira peluk2 pinggang,pegang2 perut,kepit camtue dlm batasan la bagi Norman dan Memey...kira Okey la bg derang kans... :P

apala agaknye maksud batasan dlm hubungan bagi Norman sebenarnye???? Tido seopis siap ada TOTO pun kira dlm batasan la kot...so apa yg diluar batasannye pun tak tau la..Layankan ajer..pasangan Romantis kegemaran ramai...hee







PELAKON Norman Hakim berkata dia tetap akan menjaga batasan mengenai hubungannya dengan pelakon Memey Suhaiza.

Ia termasuklah ketika diajak bergambar bersama kerana tidak mahu ada pihak-pihak yang kurang senang dengan aksi yang mereka berikan.

Baru-baru ini, Memey mahupun Norman tidak menolak untuk merakamkan gambar mereka berdua yang penuh mesra bagaikan pasangan suami-isteri.

Gambar tersebut dirakamkan semasa mereka meraikan majlis ulang tahun kelahiran anak lelaki Chef Wan iaitu Chef Riz di restorannya, On The Table di Solaris Dutamas, Kuala Lumpur pada malam Sabtu lalu.

“Saya rasa tak salah bergambar kerana aksi kami itu bukan sengaja dilakukan sebaliknya atas permintaan pihak media.

“Kami tahu yang sepatutnya kami tidak perlu menunjuk-nunjuk kemesraan itu. Bagaimanapun, kami masih menjaga batasan antara satu sama lain kerana banyak hati yang perlu dijaga,” beritahunya sambil tertawa kecil.

Sama ada tingkah laku mereka itu akan meninggalkan kesan buruk atau tidak, Memey mahu menganggap semua itu sebagai suatu yang positif.

“Kalau saya terus memikirkan tentang apa yang orang katakan, sampai bila pun takkan selesai. Saya tak nak dengar apa yang orang akan cakap tentang kami selepas ini. Cukuplah masyarakat sudah tahu hubungan kami dan ianya tidak perlu dirahsiakan lagi.

“Saya rasa gambar kami berdua tidak perlu dikontroversikan,” katanya yang semakin menyerlah dalam bidang lakonan.

Selepas beberapa kali diberikan watak utama seperti menerusi drama Cinta Balkis dan Puteri Aurora Beradu, Memey ditawarkan berlakon dua lagi watak utama menerusi drama Impian Cinta dan Bola Cinta.

“Saya sedang menjalani penggambaran drama 30 episod Bola Cinta dan drama 13 episod Impian Cinta.

“Kedua-dua drama itu terbitan RTM dan berkisarkan tentang cerita cinta. Dalam drama Bola Cinta, saya bercinta dengan Shah Jazle manakala saya bercinta dengan Zoey untuk drama Impian Cinta.

“Alhamdulillah, saya bersyukur dengan tawaran lakonan yang masih tidak putus sekarang,” ujarnya.

Jom Ushar pendapatan Celebrity Hollywood paling kaya dlm Forbes most powerful Celebrity

Share







The top 20 Forbes Most Powerful Celebrity 2010 poll and their earnings from the past 12 months:

OprahWinfrey[1]


1. Oprah Winfrey – $315 million

2. Beyonce Knowles – $87 million

3. James Cameron – $210 million

4. Lady Gaga – $62 million

5. Tiger Woods – $105 million

6. Britney Spears – $64 million

7. U2 – $130 million

8. Sandra Bullock – $56 million

9. Johnny Depp – $75 million

10. Madonna – $58 million

11. Simon Cowell – $80 million

12. Taylor Swift – $45 million

13. Miley Cyrus – $48 million

14. Kobe Bryant – $48 million

15. Jay-Z – $63 million

16. Black Eyed Peas – $48 million

17. Bruce Springsteen – $70 million

18. Angelina Jolie – $20 million

19. Rush Limbaugh – $58.5 million

20. Michael Jordan – $55 million


Sensasi:pergh..kaya nyerrrr mereka nie....Sensasi pernah terpiker nak tulis surat mintak bantuan kewangan drpd oprah..kot2 dapat ke..ala RM10k je pun...dia x heran pun...agak2 dia kasi tak...ooo Oprah~

Filem terbaru Harry Porter “Harry Potter And The Deathly Hallows” bakal ditayangkan 19 November 2010

Share







430

Cam best je Harry potter nie..Filem Kali ini dibahagikan kepada dua filem utk menepati sebuah buku novel Fantasi JK Rowling yang bertajuk “Harry Potter And The Deathly Hallows”. Kira 1st half ditayangkan pada 19 Nov 2010 dan 2nd half ditayangkan 15 July 2011... alangkah bagusnya kalau filem lagenda budak setan pun di split kan kepada dua bahagian kanss..

Dlm filem kali ini menampilkan Harry Potter sebagai ahli sihir remaja yang akan berdepan secara empat mata dengan musuh tradisi nya Voldemirt (yg hidungnya pemek itew) .Sensasi difahamkan filem kali ini lebih berunsurkan kejahatan dan ala2 seram la..Filem ini juga byk menggunakan unsur2 3d dan CGI...so..jum terjah panggung november ini

Trailer Filem Seram "Mantra" dan sinopsis( Ilmu hitam)

Share










SINOPSIS
"Mantra", sebuah filem bergenre seram ini menceritakan Muzir (Zul Suhpian) yang dianiaya oleh Hasbi (Hasnul Rahmat) demi melengkapkan ilmu hitamnya serta keinginan untuk mendapatkan isteri Muzir sehingga mengakibatkan Muzir meringkuk dalam penjara seumur hidup. Dalam penjara, Muzir berjaya mendapatkan ilmu hitam daripada Embah yang bakal dijatuhi dengan hukuman mati. Disebabkan bilik penjaranya dikunci dengan ayat-ayat serta kalimah suci Allah, maka Muzir tidak dapat melengkapkan ilmu hitamnya lantas mendapatkan pertolongan dari warden penjara iaitu Pak Long untuk memadamkan ayat dan kalimah suci Allah. Setelah ayat dan kalimah suci Allah berjaya dipadamkan, pelbagai peristiwa pelik berlaku akibat daripada perubahan ilmu hitam yang dituntut Muzir.

"Mantra" dilakonkan oleh Zul Suhpian (Handy Black), Hasnul Rahmat, Ana Dahlia, Azim, Hamdan Hj. Ramli, Mas Muharni dan ramai lagi.

Diterbitkan oleh MIG Production, "Mantra" akan ditayangkan di pawagam di seluruh Malaysia pada 15 Julai 2010.


Sensasi: mcm seramz jer....sensasi malas la nak tgk...layan komedi jer... :P ngan citer epik mcm prince of Persia...beshh

Tuesday, June 29, 2010

Raja Azmi mahu bersara jika "Anu dalam botol" tak mendapat sambutan

Share







arja Lee yang pakai baju putih,pastu Raja Azmi...mestila yg pakai baju hijau...dan dot3...sensasi tak kenal.. :P


Penerbit filem wanita kontroversi Raja Azmi membayangkan mahu bersara sekiranya filem terbaru terbitannya "...Dalam Botol" gagal mendapat tempat apabila dipasarkan di pawagam nanti.

"Kalau tak balik modal saya rasa mahu tarik diri daripada menerbit filem lagi," kata Raja Azmi semasa Che Li dan rakan-rakan media lain bertemunya baru-baru ini.

Sensasi:lor camne nie..filem belum tayang lagi dah bgtau nak bersara kalau filem rugi dan tak balik modal... Psst..dengar cerita Arja Lee pelakon dlm filem tersebut ada adegan bogel...Arja Lee dikatakan betul2 berbogel masa penggambaran,dan ada scene Arja Lee bogel tp dari belakang..nampak bontot jer ...isk2...

Raja Azmi ckp kans,dia memula suh Arja Lee tue pakai mcm G-string la utk adegan panas tue...dlm shower..tp si Arja ckp dia rasa janggal dan tak selesa...so Si
Raja Azmi nie bergurau la kata kalau mcm tue,you berlakon bogel terusla...then Raja Azmi terkejut bila Arja bersungguh2 setuju dan benar2 melakonkan scene itu dgn berbogel..duh...ingat hollywood ke haper...

So sapa2 diluar sana yg teringin tgk adegan panas itew..sile lah beratur beli tiket nanti yer..sensasi tak suke tengok aurat lelaki..kui kui..

Datuk K, liat bayar saman JPJ sampai tertunggak RM12,100 ??

Share








Sensasi godek2 encik Google tadi..pastu terjumpa la benda alah nie..pasal Datuk K punya saman JPJ setakat ini...hamboi,,.nie bukan takat jaga tepi kain lagi nie dah mcm masuk bwh kain pelikat Datuk K skali,,hehe....

tapi takpe layankan jer..maklumlah org glemer dengan duit yang melimpah ruah..dulu Dato' Siti punya saman yang digeledah para blogger skrg Datuk K pulak,,nie sume gara-gara Datuk K beli Plat number RM65k tp tak bayar saman sejak 2008 sebanyak RM12k..

Tp sensasi musykil la jugak,..,sebagai seorang pemandu berhemah (kononnyer) ..setahu sensasi kalau tak bayar saman JPJ tak boleh renew Lesen,road tax dan insurans....peliklah...

camno nie..konpius den..

Jokes:Awal Ashaari punya lawak.."Anak ikan dah ramai artis bela"

Share









Jokes pertama:

Td tgk rancangan Fuhhh! kat TV3. Awal Ashaari hosnya. Topik mula2 Awal Ashaari ckp ialah apakah binatang yang ingin dibela oleh artis tp tak dpt mereka bela. Pastu dia buat2 tanya :

Awal : Mari kita tgk apa binatang2 yg ingin dibela oleh artis2..
Awal : Beruang polar ke, berung kutub ke, T-rex ke, biawak ke..apa2 je la...
Awal : Apa? anak ikan? Eh...anak ikan dah byk artis bela...

Lawak la dia ckp camtu...

korang faham kan maksud "anak ikan tue"..kalau tak faham jugak tampar muka sendiri laju2..

Jokes kedua:

pernah tgk satu episod FUH tu....mase tu Awal dok cakap pasal lokasi pilem zoo...dialog Awal lebih kurang camni....

"Nak tau jugak kenapa lokasi filem ni kat zoo. Ye la dah tajuk filem pun zoo. Mesti la kat zoo kan? Takkan kat MASJID pulak?"

Motip nak sebut masjid...??kihkih.. yang hado...nak buat satu perbandingan kontra kot sensasi rasa


Tehehe..Awal Ashaari nie dikatakan cuba menjadi kan rancangan fuhh panas dan penuh kontroversi...ada setengah org cakap Awal cuba jadi mcm Ogy,byk ckp dan laser...

Entahla Sensasi pun jarang Layan Fuhh..kdg2 ada jugak layan..apa-apa pun sensasi rasa Awal nie adalah seorang yang agak professional dlm bidang pengacaraan...byk dah rancangan yang menggunakan Awal sebagai pengacara...

Ada kdg2 Awal buat lawak ...ada org yg suka..byk jugak org yang kondem..tp bagi sensasi mcm kelakar jer..kihkih


Awal dengan Scha skrg hangat bercinta..agak2 nya bilala derang nak bertunang atau kahwin..mesti gempak kan

Zahida Rafik: Berpegang teguh pada adat dan pegangan agama

Share








Terbaru Zahida membuat kenyataan kepada media bahawa dia bukanlah "Perempuan simpanan " mana-mana VIP atau VVIP seperti yang digembar gemburkan .

Ini kerana Zahida dikatakan memiliki byk wang,boleh cucuk tang sana,cucuk tang sini,dan mcm2 lagilah,lepas tue Zahida dikatakan selalu bershopping mewah di luar negara.

Nak dikatakan Zahida dtg dari keluarga kaya,keluarga nya sederhana sahaja..nak kata byk job berlakon atau dlm dunia seni,tak kedengaran atau tak nampak pulak kans...tapi Zahida tetap disebut2 namanya dlm ruangan2 gosip tanah air disebabkan kontroversi dibela VIP/VVIP..

Jadi kali ini Zahida menafikan sekeras-kerasnya..tambah pulak katanya:

“Sebagai anak bongsu dalam keluarga yang berpegang teguh kepada adat & agama, ayah tidak akan membenarkan saya tinggal sendirian selagi belum berkahwin”

jadi memandangkan ayahnya tak membenarkan dia tinggal sendirian,persoalannya Zahida tinggal dgn siapa skrg nie???

Kalau masih tinggal dengan keluarga,takkan ayahnya membenarkan Zahida berpakaian seksi@seksa setiap kali bergambar di majlis2...sampai terjojol bijik mata kak senah...

P/S:dulu2 masa Zahida masih natural,nampak lawa dan manis je..skrg nie aduh,mcm belon pun ader..kenapa org cucuk botox?muka nampak tak real laaaa

Nubhan membuat persembahan dan menyanyi tapi kepit!

Share













Sensasi:apsal la Nubhan nie dari awal persembahan sampai ke akhirnya ayu jer terkepit...mcm "sesuatu jer"...nak terkucil kot.

Robert Pattinson & Kristen Stewart sekejap mengaku bercinta, sekejap tak

Share








WALAUPUN keintiman mereka sudah diketahui seluruh dunia, dua bintang Twilight Robert Pattinson dan Kristen Stewart terus berdolak-dalik tentang gosip hubungan mereka.

Menurut laporan nypost, pasangan sensasi remaja itu dilihat berpimpin tangan ketika berada pada majlis meraikan filem The Twilight Saga: Eclipse baru-baru ini.

Bagaimanapun, mereka tidak hanya bermesraan sesama sendiri sahaja. Sebaliknya, turut dilihat bergaul dan berbual dengan para hadirin lain pada majlis itu.

Kemesraan Pattinson dan Stewart dihidu ketika mereka menyertai para pelakon dan tenaga produksi filem itu pada majlis yang diadakan di Hotel Thompson Beverly Hills

Sensasi:sejak dari mula2 filem twilight lagi da kecoh kata Robert pattinson dgn kristen steward nie bercinta...siap dah plan nak kahwin dan settle down berkeluarga...then timbul plak cerita robert nie main kayu tiga beberapa kali dgn celebrity wanita lain..pastu timbul plak cerita kristen steward mengamuk..huuu..mcm2 hal..mungkin kali nie pasangan nie dah berbaik kot...ehe....nway sensasi sukee sgt tgk cerita twilight yg first2 tue...best bila tgk vampire jatuh cinta dgn manusia...siap leh bwk jungle trekking terbang2,,,bila la pasangan sensasi nak wat camtue..

S.Shamsudin (Bujang Lapok) dalam keadaan kritikal selepas jatuh bilik air

Share









Pelawak veteran terkenal S. Shamsudin, 81, dilaporkan berada dalam keadaan kritikal di Hospital Alexandra di Singapura hari ini selepas terjatuh di bilik air pada malam Sabtu lalu.

Veteran tersohor Datuk Aziz Sattar berkata Shamsudin terjatuh daripada bilik air sehingga menyebabkan tulangnya retak.

“Waktu dia (Shamsudin) jatuh tulang dia dah retak. Lagipun, faktor usianya juga menyebabkan dia kritikal.

“Anaknya juga beritahu ayahnya itu akan dibawa ke Unit Rawatan Rapi (ICU),” katanya ketika dihubungi hari ini.

Menurut Aziz, dia baru sahaja menziarahi sahabatnya itu bersama-sama Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr. Rais Yatim, pelakon Datuk Mustafa Maarof dan Ketua Pengarah Perbadanan Kemajuan Filem Nasional (Finas), Mohd. Mahyidin Mustakim di rumah anak bongsunya di flat Bukit Batok, Singapura pada Sabtu lalu.

Rais menyampaikan sumbangan RM10,000 kepada Shamsudin daripada dana bantuan untuk seniman yang dikendalikan oleh kementerian dan Finas.

“Saya baru sahaja melawat dia pada Sabtu lalu. Tetapi dia jatuh pada malam selepas kami datang ke rumahnya.

“Doktor ada maklumkan kepada anaknya, kalau dia tak stabil dalam satu hingga dua jam ini, pihak hospital akan minta isteri dan anak-anaknya datang ke hospital,” ujarnya lagi.

Tambahnya, dia akan memaklumkan perkembangan lanjut tentang Shamsudin selepas ini.

Shamsudin adalah pelakon komedi sepanjang zaman yang seangkatan dengan seniman agung Allahyarham Tan Sri P. Ramlee, Allahyarham A. R Tompel dan Datuk Aziz Satar. Dia telah berlakon dalam lebih 30 buah filem.

Anak kelahiran Singapura ini mula berlakon pada tahun 1948 dalam filem-filem Melayu terbitan Studio Jalan Ampas dan namanya mula memuncak setelah berlakon bersama P.Ramlee dan Aziz dalam filem Bujang Lapok.

Sensasi:dah 81 tahun dan sudin skrg..kesian dia...dah tua jatuh pulak,tulang retak dan kritikal..sama-samalah kita doakan agar Sudin sembuh semula...seronok tgk lakonan sudin,P.Ramlee dan ajis masa dulu2

Ariel di Lokap bersama rakan -rakan banduan yang lain

Share








Terbaru banyak desas desus gosip kedengaran di Indonesia khasnya menyatakan bahawa Ariel Peterpan telah meninggal dunia di dalam lokap akibat overdose...overdose apa pun tak pasti la..tue yang kelakar..semua org kata dia mati overdose tapi tak siapa tahu dia overdoe apa...dadah ke?ubat tido ke?huhuhu...

Semua gossip nie berterbangan melalui twitter & blackberry messenger pada mulanya,.tak tahulah siapa yang mulakan cerita ini..mungkin untuk menutup cerita ttg Ariel atau mungkin utk mensensasi kan lagi cerita Peterporn ini..huhuhu

mcm nie msg itu berbunyi:

“innalillahi wa innalillahi rodjiun, telah berpulang kepada tuhan yang mahakuasa, nazriel irham (ariel peterpan) yang menagalami overdosis zat psikotropika di dalam kamar tahanan pada jam 13:08 hari ini. marilah kita doakan agar arwahnya diterima di sisi tuhan yang maha kuasa. amien.”


ok kalau overdose zat psikotropika nie..dari word psiko la..sensasi rasa nie mesti pil anti depression..ubat utk org yg mengalami tekanan yg kuat..mcm ubat tido pun boleh jadi...entah betul ke tak dia mati..kene la tunggu lagi..kot2 betul2 dah mati ke..ish3..



Sensasi heran jugak Ariel ditangkap dan dilokap kerana dikatakan telah menjadi pelakon aksi lucah..tp Luna Maya dengan Cut Tari tak pulak ditangkap..mungkin sbb perakamnya ialah Ariel...

Ada khabar angin lagi ckp,dlm video tersebut ada kelibat lelaki lain,(kononnya perakan)..teruk betul...siap ada org ketiga sebagai perakan...sensasi tak layan video itu so tak tahulah kebenarannya..bagi yg dah tgk mungkin tahu....

Setelah khabar angin Ariel mati,Polis lokap menafikan sekeras-kerasnya yang Ariel telah mati...dan gambar Ariel bersama peminat2 nya dlm lokap pun tersebar...nampak tak bertapa hepinyer peminat2 dlm lokap dpt mengabdikan diri peluk2 Ariel kat situ....tak dpt bergambar masa konsert,dlm lokap pun jadilah...

Moral of the story...benda dlm ranjang tak perlu la nak rakam...memalukan jer

Monday, June 28, 2010

Free Invites To Celcom XPlay Party

Share








You’ve got the passion for music. And you’ve got the thirst for awesome parties. Now you’ve got XPLAY to satisfy your needs.

Guys,have you check out the latest awesome parties in town right now? Do you want to get Invited for free??? Yes,you could be the lucky one…check this out!!

Yeah,Celcom has come with the coolest parties which is name as XPLAY..what is XPLAY??

XPLAY is a series of music events nationwide that brings various genres of music together. What’s more we bring only the best local and international DJs for an electrifying show.

Experience a party like never before with beyond-imagination line-ups and ground-shaking music to give you one of the most memorable nights you will ever have. The big bang theory will have nothing on this when XPLAY comes through!

Who are the DJs that’s gonna rock the night with you all??definitely the best…

DJ Leonard , DJ Ray Rox ( Johor Bahru), DJ Lapsap, DJ Chaoz ( Penang)

Now here’s the best part…how to get invited?…its simple … ~

You can ONLY get your exclusive FREE invitation from the Xpax Facebook at www.facebook.com/xpaxfb

  1. Join as a fan and click on the “XPLAY” tab
  2. Register for a FREE invitation. (Be the first 200 fans to register and get 1 FREE drink of your choice)
  3. Get an email invite and bring it to the party.

There will be more parties coming up next..so what are you waiting for??be a fan and get lucky …Its your time for XPLAY! Be happening..Upcoming exclusive XPLAY parties are at:






Check out pictures of the great XPLAY party here:











So what are you waiting for??get you free invite NOW!

Friday, June 25, 2010

Jokes: Arab student sends an e-mail to his Dad

Share







Arab student sends an e-mail to his Dad saying:

Dear Dad,

Berlin is wonderful, people are nice and I really like it here, but Dad, I am bit ashamed to arrive to my college with my Gold Mercedes, when all my Teachers travel by train.


Your Son
Nasser

------------------------------------------------------------------------

Sometime later Nasser gets reply to his e-mail from his Dad:


Loving son,

Twenty Million Dollars transferred to your account, please stop embarrassing us, go and get yourself a train too.

Your Dad

>------------------------------------------------------------------------



Jokes: Kalau Binatang ada Facebook

Share








Kalau binatang ada fb, agak-agak begini lah ya komen-komen binatang tersebut kat STATUS yg mcm kowang selalu post tu.......

Cicak : Tuan rumah baru beli reket elektrik, gua kenduri nyamuk BBQ mlm nih...

Nyamuk : Baru habis ronda rumah Ajoi... kenyang burp, Alhamdulillah. ..

Aedes: Baru jer selamat bagi injekan maut, yeah!!!

Ayam: Tidaaaaaaaaaaaak, Besok majikan gua mau buat kenduri kesyukuran, gua mau di sembeliiiiihhh! ...

Cicak : isteriku tersepit pintu

Kucing Betina: "Anak i yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa bapaknya siapa."

Ayam : Kawan2...kalu esok guwe tak update...bererti guwe udah di goreng....I luv u all... jangan luper wat kenduri arwah untuk I yaa...

Nyamuk: Siot, sekali drug addict gua hantam daaaa. Gua positif HIV AIDS... uwaaaaaaa

Cicak : Mau ke ke bilik air anak tuan rumah jap ... baru beli videocam baru ...

Kucing: Baru je add awek sebelah umah... keturunan PARSI beb!!!


Tikus: Operasi malam ni... selongkar kitchen kabinet... sape nak ikot?

katak : malam ni nk wat konsert la..da lama x ujan ni..hangat oii..

ular : rasa mcm nk makan lauk telo la malam ni..mana nk cari ek..

Anjing: Aku tension bila ada mat rempit berkumpul tepi rumah aku tiap malam. Nak tido pun x senang hanjeng punya org.

Kuda: Patah kaki; Rider aku bangang salah timing bila nak lompat pagar, sekarang rehat kat kandang.

Kura-kura: Aku sakit hati bila bini aku berjalan. Lembab mcm siput babi

Siput babi: Aku sakit hati bila bini aku bergerak. Lembab mcm kura2

Gagak: Tadi jumpa ayam KFC. Jangan jeles

Burung Kakak Tua: Penat betul nk ubah stigma masyarakat. Walaupun aku Burung Kakak Tua, tapi aku burung Jantan!!!

Babi hutan: susah betul nak cari makanan halal sekarang ni.

Kera: semalam GF aku bagi bunga. Sedap jugak kunyah

Tikus: Aku makan mee goreng mamak kat Al Naz maju@precint 9. Meh la join sekali.

Lalat: Asyik hurung bangkai je. Alhamdulillah hari ni jumpa nasi bungkus.

Sotong; Aku bengang bila tapak sulaiman ejek aku si lembut

kucing : update petang karang tepat jam 5.00pm slow ngendap ala2 pink panther nyurik ikan bawal kepunyaan kak lela majnun. ..

lipas : merasmikan pengunaan kepak baru sekali bila dikembangkn. ..gerun tengok mmber aku kene tarik dgn jeli2 panjang kepunyaan cik cicak..eee seram nyeee....

itik serati : hahahhaa lawak2 ayam serama tu ade hati jalan tersengguk2. ...nk tiru aku le tu.. lol....

Ikan laga: Boring sey, duduk sorang2 dalam tanki ni.

Ikan parang; Kurang asam punya manusia, letak gambar aku kat depan bekas keropok

Ikan Jerung: Kenapa x de sorang pun nak add/approve aku. :-(

Ikan Sepat: Terkenang jiran sebelah yang dah dijadikan ikan pekasam. Al Fatihah

Ikan Bilis: Wah ramainya kawan kita. Tahniah remy, ko kawan aku yang ke 5000.

Ikan Arowana: Cantik tak sisik I? Cantik kan ?

Ikan Mas Koki: macam mana nak kurus nie?

Anne Ngasri Sah Cerai Talak Tiga

Share








KUALA LUMPUR: Aktres Anne Ngasri (gambar) disahkan bercerai talak tiga dengan suaminya, Abdul Wafi Hassan (gambar) di Mahkamah Rendah Syariah di sini hari ini.

Keputusan itu diputuskan oleh Hakim Syarie Shaiful Azli Jamaludin.

Anne atau nama sebenarnya Nasriah Ngasri, 25, yang sedang hamil lima bulan dan Wafi, 28, pernah cerai dan rujuk sebanyak dua kali pada Julai tahun lalu tanpa pengetahuan mahkamah.

Menurut Shaiful, Wafi melafazkan taklik kepada Anne pada waktu tengahari awal Julai tahun lalu di Sungai Jawi, Pulau Pinang dengan lafaz 'kalau engkau keluar rumah, aku ceraikan engkau'.

Kali kedua Wafi melafazkan cerai 'aku ceraikan engkau' kepada Anne pada waktu petang pertengahan julai tahun lalu.

Kedua-duanya rujuk semula pada waktu Maghrib awal Julai tahun lalu dan selepas Isyak pada pertengahan Julai tahun lalu di mana kedua-duanya melafazkan 'saya kembali kepada awak'.

Sementara lafaz cerai ketiga iaitu 'aku ceraikan kau Anne' berlaku pada 25 Mac tahun ini, pukul 11.20 pagi di rumah mereka di Bukit Jelutong, Shah Alam. Waktu itu Anne sedang hamil dua bulan.

Wafi mengaku di hadapan Shaiful di kamar hakim sebelum ini bahawa dia pernah melafazkan cerai di tempat kejadian tanpa mempunyai saksi dan mempunyai niat semasa melafazkan ketiga-tiga lafaz cerai itu.

Anne dan Wafi secara rasminya bercerai pada 25 Mac tahun ini dan Anne menjalani tempoh edah sehingga bayi ketiganya dilahirkan.

"Saya reda dengan apa yang berlaku dan bersedia menerimanya. Saya percaya mesti ada hikmah selepas ini," luah Anne di luar mahkamah.

Terdahulu,sebelum mendengar keputusan Hakim di dewan perbicaraan, Anne hampir pitam di tandas. Khabarnya,dia tidak sempat menjamah makanan tambahan pula dia sedang berbadan dua.

Bagaimanapun, Wafi dilihat masih sempat membelikan air putih untuk anne.

Wafi hadir ke mahkamah bersama dua orang lelaki serta peguam syarie Mohd. Hamidullah Che Hassan manakala Anne ditemani ibunya, Habibah Jaafar.

Pasangan itu bernikah pada 26 Mei 2006 dan dikurniakan dua cahaya mata lelaki, Abdul Warits, 2, dan Abdul Wafri yang berusia empat bulan.


Sensasi: Kesian kan..Lafaz cerai walau takda saksi atau tanpa niat (seperti yang dinyatakan oleh Wafi) tetap jatuh talak....iye,perkataan cerai bukan boleh buat main2 ye para lelaki sekalian..jadi jangan sampai terlambat baru nak menyesal...Sekarang nie sahla Wafi dan Anne dah bercerai dgn Talak 3...no more rujuk2.. Anne haruslah bereddah (tak boleh kahwin lain) sampai selamat melahir anak nya itu..lepas tue kalau dia nak kahwin boleh je..tapi bukan dgn Wafi la..
kesian anak yang baru lahir tue.....isk isk..

Maya Karin dan Suaminya Muhammad Ali ke Mahkamah Untuk Pengesahan Nikah atau Cerai?

Share












KUALA LUMPUR: Pelakon popular Maya Karin, 31 dan suaminya Steven David Shorthose,40, atau nama Islamnya Muhammad Ali (gambar) merahsiakan prosiding yang berlaku dalam kamar hakim di Mahkamah Rendah Syariah di sini yang diadakan selama dua jam sejak pukul 2 petang ini.

Maya tidak berkata “ya” mahupun tidak sama ada prosiding di mahkamah itu berhubung pengesahan pernikahan atau penceraian mereka.

Peguam syarie Nor Husniah Hussin yang mewakili Maya juga enggan memberikan komen lanjut atas arahan anak guamnya itu.

“Tiada keputusan,” kata Maya ringkas di luar mahkamah.


Suami Maya, Steven turut hadir ke Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan hari ini.

Maya berkata, dia mengambil pendekatan selamat untuk tidak memberi sebarang komen.

“Lebih selamat saya tak bercakap apa-apa kerana takut silap,” katanya yang keluar dari mahkamah lewat 20 minit selepas suaminya.

Sementara itu Muhammad Ali turut enggan memberikan penjelasan tentang tujuan mereka ke mahkamah sebaliknya meminta pihak media bertanya sendiri kepada Maya.

Ditanya pula tentang penceraian, katanya: “No divorce” (tidak bercerai).

Difahamkan prosiding di hadapan Hakim Syarie Shaiful Azli Jamaludin itu turut dihadiri oleh dua orang saksi lelaki berbangsa asing.

Maya hadir mengenakan baju kurung putih dengan bertudung litup putih manakala Muhammad Ali memakai sepasang sut hitam.

Difahamkan, kunjungan pasangan itu ke mahkamah hari ini untuk mendaftarkan pernikahan mereka selepas kedua mereka diijabkabulkan di Villa Corte de Lago, Bellagio, Itali pada 14 Ogos 2008.

Majlis resepsi kedua mempelai diadakan di Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM) beberapa minggu selepas itu.

Selepas dua tahun bernikah, hubungan Maya dengan guru Matematik di sebuah sekolah antara bangsa itu dikatakan menghadapi krisis dan mereka sedang dalam proses untuk memulihkannya.


Sensasi: Seperti yang diberitahu pihak Maya Karin,kehadiran mereka ke mahkamah adalah untuk pendaftaran Nikah...Haa..ini kerana pasangan ini melangsungkan pernikahan dan pendaftaran nikah-kahwin di Italy..jadi di malaysia takde record pernikahan mereka..bagaimanapun pernikahan mereka nie sah,cume takda dlm record Malaysia...bila takda record,mcm mana nak settlekan hal2 perundangan perkahwinan yang lain kans...

Tak silap sensasi bagi pasangan yang berstatuskan Warganegara Malaysia kalau kahwin luar negara kene bayar denda...ala mcm org yg kahwin kat Siam...kene la bayar RM500 camtue....Denda yang sama dikenakan keatas Rita Rudaini dan Aida Radzwill dulu bila bernikah di siam.,,jadi untuk merecordkan dalam Malaysia mereka perlulah mendaftar dan membayar denda...

Kalau record perkahwinan takda di Malaysia..nanti anak tak boleh ada Surat beranak...pastu nak bercerai susah,kene pergi balik tmpt register nikah dulu (kalau register kat Siam,kene buat record cerai pun kat Siam,kalau register di Italy,kene cerai pun di Italy)... jadi dlm kes Maya Karin nie,,,kita berharap pendaftaran Nikah mereka berdua bukanlah untuk bercerai di Malaysia la hendaknya,....

Lagi satu kalau cerai kat siam atau luar negara mcm sensasi ckp tadi,perundangan Syariah tue takleh diguna pakai untuk pembahagian harta dan sebagainya..Jadi cara terbaik ialah melakukan di Malaysia la,untuk dpt hak2 seperti dlm perundangan Islam Malaysia..

P/S:Muka Maya Karin nampak sedeyh je kans...Kira okeyla Maya tak pakai Spek hitam besar gedabak mcm artis lain2..kihkih..tp kalau pakai Spek gedabak nampak mcm bercerai pulak..

Pengakuan Almy Nadia tentang kekasihnya Fizz Digoda Pelakon baru (Tizz) dalam Majalah mangga keluaran Mei 2010

Share










Actually sejak Mei lagi Almy dah keluarkan kenyataan yang bf nyer itew digoda oleh pelakon baru..cuma dia tak menyebutkan nama Tizz disitu,tapi bagi golongan seangkatan dengan mereka tahu bahawa yang dimaksudkan adalah dot dot dot..

Pengakuan nie diberitahu Almy sejak Mei yang lepas,sebelum Fasha bukak mulut kata wanita sama yang mneggoda Jejai adalah wanita yang pernah menggoda Fizz juga..

Hubungan Almy & Fizz Fairuz Terganggu Gara-Gara Fasha Sandha

Share








PELAKON Almy Nadia mengaku hubungannya dengan aktor Fizz Fairuz agak terganggu apabila timbul desas desus kekasihnya itu turut menjalinkan hubungan dengan pelakon Tizz Zaqyah.

Almy berkata, dia juga terkejut apabila mendapat tahu Tizz dikatakan turut mengganggu hubungan Fasha dengan Rizal Ashram Ramli, bekas suami Nora Danish.

Bagaimanapun kata Almy, sebelum berita tersebut tersebar, dia dan Fizz telah terlebih dahulu menyelesaikan perkara tersebut dengan sebaik mungkin.

“Sewaktu mendengar berita ini, saya telah menghubungi Fizz dan pada mulanya dia agak berang dengan apa yang berlaku tetapi akhirnya masalah yang terjadi itu dapat diselesaikan,” katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Semalam, Fizz Fairuz memberi amaran kepada pelakon Fasha Sandha agar tidak mengaitkan dirinya dengan Tizz Zaqyah semata-mata untuk mendapatkan publisiti murahan.

Fasha dalam sebuah akhbar dikatakan membuat kenyataan menuduh Tizz sebagai individu yang bertanggungjawab mengganggu hubungannya dengan Rizal Ashram selain cuba menggoda Fizz Fairuz. Perbuatan Tiz itu dikatakan turut menyebabkan kemarahan Almy Nadia.

Kata Almy, dia tidak menafikan sebelum ini Fasha pernah bertemunya dengan Fizz untuk mengetahui konflik hubungan melibatkan Tizz Zaqyah itu tetapi mereka enggan masuk campur.

Bagaimanapun, ketika ditanya tentang hubungannya dengan Tizz itu, Almy enggan mengulas mengenainya.

"Saya tidak kenal Tizz dan tidak pernah berjumpa dengannya. Saya kenal dia pun sebab kontroversi ini tapi saya tidak mahu komen tentang dia.

"Pada saya buat apa mencampuri urusan mereka. Mereka bergaduh berebut lelaki, kenapa nak mengaitkan saya dan Fizz dalam hal ini?" soalnya yang terkilan dengan kontroversi tersebut.

Baca keratan majalah tentang Almy mengadu kekasihnya digoda pelakon baru
Related Posts with Thumbnails

Anda Pelawat yang ke-