Search in my-sensasi !! upgraded

RECENT POST @ Entri Terkini

Wednesday, May 19, 2010

Bung Mohktar kena penjara sebulan kerana berpoligami tanpa kebenaran

ShareSelepas mengakui bersalah berpoligami tanpa kebenaran, Datuk Bung Mokhtar Radin dijatuhkan hukuman penjara sebulan oleh Mahkamah Rendah Gombak Timur pagi tadi, menurut laporan Berita Harian.

Atas tuduhan bersubahat dengan Zizie Ezette bernikah tanpa kebenaran pendaftar, Bung dikenakan denda RM1,000 atau sebulan penjara. Bung dikatakan akan merayu keputusan mahkamah.

Sementara itu, Zizie didenda RM2,000 atau penjara tujuh bulan.

Pernikahan Bung dan Zizie menjadi bualan hangat dari forum hingga ke Parlimen apabila ia dilangsungkan dalam penuh kerahsiaan. Meskipun didesak para media, kedua-duanya enggan memberi sebarang pengesahan sehinggalah satu SMS daripada Bung beberapa hari selepas terbongkarnya kisah pernikahan mereka. "Semua urusan sudah selesai" tulisnya.

Jelas Bung lagi, tindakan mereka mengelak dari memberi sebarang komen adalah kerana ingin menjaga hati isteri pertama Bung, Datin Nor Asidah Alimuddin.

Sensasi: Shaheizy Sam pun bakal dpt hukuman juga!..mahkamah juga akan mengumumkan hukuman kepada empat saksi termasuk adik-beradik Zizie yang dikatakan bersubahat dalam hal ini iaitu Samzy Fuzette, Ahmad Shahazmi serta aktor yang cukup popular serta digilai menerusi filem Adnan Sempit iaitu Shaheizy Sam.

No comments:

Related Posts with Thumbnails

Anda Pelawat yang ke-