Search in my-sensasi !! upgraded

Loading...

RECENT POST @ Entri Terkini

Sunday, May 16, 2010

Jokes : 3 Cerpen..cerita pendek

Share







CERITA1

Satu hari Chot terbangun mlm. Dia nak terkencing. Dia pun
masuk bilik air.Chot sungguh terkezut bila lampu tu terbuka sendiri. Lepas
kencing dia pun terus keluar dan dia tutup pintu toilet… Sekali lagi dia
terkejut bila lampu toilet tu tertutup sendiri…

Cepat-cepat dia kejut kan bini dia yang tengah lena tidur. Dia pun menceritakan
hal yg terjadi kat toilet tadi...lampu tu terbukak dan padam sendiri. Bini Chot
yang dalam keadaan sedar tak sedar tu pun berkata.. "Dah… dia buat dah perangai
lama…Awat hang kencin dlm peti ais…???

CERITA2

4 orang bakal ayah sedang menunggu di bilik menunggu di
Hospital sementara isteri masing-masing sedang berjuang untuk melahirkan anak.
Kemudian keluar nurse dan memberitahu kepada ayah pertama,
"Tahniah, kamu sekarang telah menjadi ayah kepada kembar dua!"

"Mungkin satu kebetulan" kata ayah pertama.
" Saya bekerja di Twin Star Enterprised"
Kemudian keluar pula nurse lain dan memberitahu kepada ayah
kedua, "Tahniah! awak mendapat anak kembar tiga!"
"Wooow!, mungkin satu kebetulan" jawab ayah
kedua."Saya kerja di 3M Corporation"

Keluar pulak nurse lain dan memberitahu ayah ke
ketiga,"Congratulation!isteri you dapat kembar empat,"

"Alhamdulillah! Mungkin juga satu kebetulan".
Saya kerja di Four Season Hotel!"

Pada masa ini ayah yang ke empat kelihatan amat tidak
menentu dan gelisah.
Kesemua ayah-ayah yang menunggu pun bertanya, "kenapa
risau sangat??"
Jawab ayah keempat,"Saya bekerja di Seven-eleven"

CERITA 3

Sebaik sahaja mengambil tempat duduk di ruang menunggu
sebuah klinik,Shan terpandang Amin sedang menangis teresak-esak. Dia
segera mendekati
Amin. : Shan Kenapa menangis?
Amin : Saya datang untuk ujian darah.
Shan : Awak takut ke?
Amin : Bukan itu sebabnya. Semasa ujian darah dijalankan,
mereka telah terpotong jari saya.
(Mendengarkan penjelasan Amin, Shan menangis.)
Amin : Eh, kenapa pula awak menangis?
Shan : Saya datang untuk ujian air kencing...
Related Posts with Thumbnails

Anda Pelawat yang ke-