Search in my-sensasi !! upgraded

RECENT POST @ Entri Terkini

Wednesday, May 12, 2010

Joe Radzwill Bikin Hidup Aida Derita?

Share
Sebelum ini,pasangan ini nampak macam loving couple je... Kalau pegi mana-mana majlis mesti pun jalan berpegangan berdua. Nampak mesra dan romantis sungguh.

Tapi, bila Aida yang nak mohon fasakh, tentulah ada sesuatu yang tidak kena dengan rumahtangga mereka.

Lebih-lebih lagi bila ramai yang tahu dan kenal sangat dengan sejarah dan latar belakang suaminya yang sebelum ini pernah dilabel sebagai player atau playboy. Mungkinkah hal ini ada kena-mengena dengan permohonan fasakh Aida terhadap Joe?

Entahlah, namun Aida telah mengemukakan beberapa alasan dalam permohonan fasakh yang mula difailkan sejak 27 April 2010.

Dalam permohonannya, Aida mendakwa suaminya gagal memberikan nafkah lebih dari tiga bulan dan defendan lazim menyakiti dan menjadikan hidup plaintif menderita.

Selain itu, defendan didakwa berperangai keji kerana tidak mengikut hukum syarak serta wujud perbalahan berpanjangan antara mereka berdua.

“Sebelum ini, takkan saya nak dedahkan tentang cerita tidak elok dalam rumah tangga kami. Saya dah banyak bagi peluang kepadanya.

“Tapi saya rasa tak perlulah ceritakan. Mungkin dua-dua pernah buat silap,” katanya yang baru selesai menjalani penggambaran drama 26 episod Kalau Tidak Kerana Puan selama dua bulan setengah di Kelantan.

Aida atau nama sebenarnya Khalidah Adibah Ahmad, 52, dan Joe (Ismail Ahmad @Mohd Radzwill), 39, bernikah di Yala, Selatan Thailand pada 6 November 2002. Pasangan ini kemudian mengesahkan pernikahan mereka di Mahkamah Rendah Syariah Kuala Lumpur pada 3 September 2009. Sebutan kes fasakh Aida terhadap Joe telah ditetapkan di Mahkamah Rendah Syariah Petaling Jaya pada 22 Jun ini.

No comments:

Related Posts with Thumbnails

Anda Pelawat yang ke-