Search in my-sensasi !! upgraded

Loading...

RECENT POST @ Entri Terkini

Monday, May 17, 2010

Gambar Kenangan Seorang Aminul Rasyid Amzah....Inikah yang dikatakan wajah penjenayah??!!

Share







Klik Gambar utk tengok lebih besar lagi...

Ni adalah gambar keadaan kereta kakak arwah yang terbabas selepas peluru menembusi kepala Arwah..

Arwah baru sahaja berusia 15 tahun,seorang yang ceria,aktif sukan dan dikatakan pelajar yang baik di sekolah..


















Apakah relevan nya polis menembak kereta Arwah dan menembak atau tertembak kepala arwah???kalau tertembak then admit je la polis tue tertembak dan bersalah..Tapi kerana tidak bertanggungjawab polis tersebut telah memutar belit cerita dgn mengatakan bahawa arwah adalah penjenyah yang dikehendaki..selain meletakkan parang di dalam kereta arwah kononnya senjata..yang membolehkan polis menembak arwah...

Kononnya arwah cuba reverse kereta...i dont think so !!!!!

Arwah mungkin takut apabila dikejar sekumpulan motorsikal kerana dia telah mencalarkan kereta org..dan memecut kerana takut dipukul..zaman skrg nie byk samseng jalanan..bila pukul tak hengat sampai mati2..so,logik dia melarikan diri..

Apatah lagi apabila polis pula mengejar,bertambah cuak arwah mungkin takut nanti masalah besar...

memang arwah salah sebab memandu dibawah umur..tanpa pengawasan..tp bayangkanlah dia masih seorang budak..peluru menimbusi kepala bukanlah suatu yang setimpal..

Apatah lagi dituduh sebagai penjenayah dikehendaki..wtf!

Kalau anda nak ckp...owh,dia bwk keta membahayakan org ramai..1st masa tue dah pukul 2am..org puyn tak ramai rasanya masih di jalan raya..

second,bagaimana pula kalau situasinya...ada sorang nie dia bwk kereta..break rosak..kereta tak dpt diberhentikan..adakah wajar polis menembak kepala pemandu tersebut untuk memberhentikan kereta tue? wtf..

ok tetiba byk mencarut..

Pendek kata.. kalau dah slah menembak kepala arwah tue mengaku je lah salah dan terima lah hukuman yang sepatutnya mengikut budi bicara hakim..mugnkiin kalau tak sengaja tertembak...dan keluarga arwah dpt memaafkan..org ramai pun tak salahkan polis kalau dia kata "tertembak"...

Tapi polis tue kata dia tembak sbb budak tue penjenayah...nak cover kesalahan dan tidak bertanggungjawab ke?..


Takkan disebabkan polis ada kuasa,boleh digunakan sesuka hati...perlu ada jugak bantahan drpd polis menyalahgunakan kuasa...

akhir sekali..renunglah wajah Aminul Rasyid..adakah dia seorang penjenayah..anda percaya dia penjenayah?hahaha...


gambar dibawah ...gambar arwah bersama rakan baiknya ambil gambar dlm cermin adalah gambar terakhir yang diambil pada hari kejadian sebelum ditembak polis...ade rupe mcm nak pegi menyamun kew?huhuhu




16 comments:

zafri zainal said...

Cuba bayangkan wajah anak anda yang sebaik ini . . . keluar tengah malam dengan membawa kereta tanpa lesen dan memandu dengan keadaan yang mencurigakan lalu di tembak oleh polis yang sedang menjalankan kerja . . . . Salah sapakah ini . . . yang pasti MAK BAPAK . . . tak reti mendidik anak dengan betul!!!

owh said...

kalo polis boleh review gambar online before jadi kes boleh la.. ni lepas kejadian baru suruh judge agak kepelikan di situ.. plus di tengah malam.. tak menyebelahi mana2 pihak.. both are wrong.. cuma cenderung ke polis since statement awalan yang sedikit keraguan.. apa2 pun takziah kepada keluarga arwah dan semoga kes macam ni tak jadi lagi next time.. InsyaAllah.. :)

Anonymous said...

kalo sume salahkan polis, penjenayah xde rse tkut ar pas ni...

siti khajaruain said...

sedikit comment...

tak boleh nak salahkan polis 100%... kalau imbas2 balik silap ni berpunca dpd keluarga arwah sendiri kerana membenarkan arwah memandu kereta tersebut.... kakak dia la org pertama yg salah sbb benarkan dia bwk kereta tu...

aimiesk said...

salam...

kita takleh salahkan polis 100%. bukannya kita nak sokong tindakan polis tu... kalau imbas2 balik story ni sumenye berpunca dpd family arwah jugak... kenapa dorg benarkan arwah memandu keta tu tanpa lesen... bila nampak polis gelabah la, pastu memandu dlm keadaan mencurigakan pihak polis... kalau polis tak bertindak, mungkin (kalau arwah tu penjenayah betul) polis yg jd mangsa... betul tak??????

Anonymous said...

betul2...i'm agree both 2 person there. pernah tak dgr cerita pasal seorg abg yg memancung kepala parent and his own sis? last2 yg tinggal cuma adik bongsu yg terkejut melihat parent and sis tanpa kepala. org kampung pun cakap si pemancung baik, akhlak baik..sehinggakan parent die kata pun die baik sebelum dipancung...jd dari kesimpulan di atas, kite taktau ade yg arwah amirul fikir semasa kejadian berlaku. mcm2 boleh jadi. kite jgn menuduh sebelah pihak. berfikir secara rasional....

wan said...

dlm kes ni aku sokong tindakan polis tu tembak budak tu..

kena pikir polis tu jalan kn tugas pada waktu2 mcm tu..budak tu mmg salah sbb x ikut arahan n satu lagi sbb dia drive keta tnpa lesen

kalo aku jadi polis aku pon amik tindakan yg sama

cheers
wan

wan said...

mana ada org baik bawak keta xde lesen pukul 2-3 pagi bhai

dia mmg bukan penjenayah tp situasi yg dia ada mnybbkn dia kelihatan mcm penjenayah

-2-3 pagi
-x ikut arahan polis

kita kena terima hakikat budak tu yg bersalah in d first place

hidup pdrm

cheers
wan

azani 85 said...

polis kate berhenti...berhenti!..simplesss..!!..sokong PDRM 100%!!..

Anonymous said...

..adakah wajar polis menembak kepala pemandu tersebut untuk memberhentikan kereta tue? wtf..

--pd pendapat sye,polis tu tak berniat pun nak tembak kepala..mungkin memang nak tembak tayar sahaja sehingga kereta betul2 behenti.sbb walaupun stelah dah tembak tayar kereta,masih x behenti.
cuba bayangkan..nak tembak benda yang statik pun boleh tersasar,inikan plak nak tembak benda bergerak.pastu nak sasarkan pada tempat yang sukar..
cuba bayangkan..

Anonymous said...

They say, " Don't judge a book by it's cover"...

First of all, i think the comments are a little off the topic (face of a criminal..)

Now...as mentioned above, we can't really be certain of how a criminal really look like. Some came up to me and they used to think that I'm a thug or a drug dealer, but in truth I'm just a chef... we can't be certain if the late Aminul Rasyid was a criminal just by looking back at his pictures, but his actions were criminal-icious.. i won't judge, but the cops shouldn't just shoot straight away....

-big mike-

Anonymous said...

semua gambar baik jek. gambar jahat xde? aku pn mcm dia gak. dpt mak bapak baik. tp blakang sndiri mau ingatla. slalu jek kene tahan polis klau keluar awal pagi. berenti jek la. xde la kene tembak. ade xde pn ambik no. ic dgn name jek. tp aku ade lesen la. hehe. polis buat keje ma. karang diorg lepak kedai mamak org ckp dorg mengular. to PDRM teruskan usaha anda. peace Malaysia.

Cerita 2009 aku said...

klu lah polis tidak tahan dia, dia x kena tembak, semua nie x berlaku..tp apa yg akan berlaku

org ramai akan ckp " polis nie x buat kerja ker, gaji kami yg bayar, budak2 bwh umur memandu biarkan jer"..

jadi, beri keadilan pada keluarga mangsa dan pihak polis.

Anonymous said...

aku selalu tengok dalam tv, polis omputeh kalau nak berentikan keta yang lari..dia guna teknik..lupa plak nama teknik tu.. langgar tepi belakang keta..keta berpusing dan berhenti... polis kat malaysia belajar tak teknik tu?

farhana90 said...

xpyah nak salahkan org lain..motivasi diri sblm nak jd hakim....susah2 sgt x pyah nak judge itu ini,Allah swt tau sgalanya..siapa yg slah n siape yg btul...

farhana90 said...

xgune pon nak marah..benda da jd...mmg kite x blh nak back up sape2....but u all can be a good judges if make sure whose be truth n not...

Related Posts with Thumbnails

Anda Pelawat yang ke-