Search in my-sensasi !! upgraded

Loading...

RECENT POST @ Entri Terkini

Monday, May 24, 2010

Agnes Monica tidak hormat artis Malaysia..Stacy kecil hati dikasari

Share








Juara AF6 tetap maafkan penyanyi popular Indonesia biarpun dikasari ketika sesi fotografi

JUARA Akademi Fantasia 6 (AF6), Stacy diperlekehkan bintang sensasi Indonesia, Agnes Monica? Selepas tersiarnya artikel berjudul 'Agnes naik angin selepas buat persembahan' di ruangan ini pada 9 Mei lalu, ramai ingin mengetahui apa sebenarnya berlaku di sebalik tabir sehingga Agnes dikatakan tidak ikhlas bergambar bersama Stacy apabila diminta pihak penganjur Minggu Setiausahanya, di Kuala Lumpur, baru-baru ini. Ketika bertemu Stacy yang bakal muncul bersama single terbarunya, Jahat, baru-baru ini, dia mengakui tersinggung dan kecewa dengan kejadian yang berlaku ke atas dirinya tempoh hari. Namun, dia sedia memaafkan Agnes apabila beranggapan bintang terkenal dari Indonesia itu mungkin kepenatan selepas menjayakan persembahan kira-kira dua jam, sekali gus bersikap dingin apabila diminta penganjur untuk bergambar dengannya. “Apabila mendapat pelawaan daripada B*Pop melihat persembahan Agnes (Monica) sempena Minggu Setiausaha, terus-terang saya katakan, memang teruja! Saya juga baru pertama kali ingin bersua muka dengannya, seorang artis yang berjaya dari Indonesia, pastinya saya tidak akan melepaskan peluang itu lebih-lebih lagi apabila difahamkan, B*Pop bakal menggandingkan saya dan Agnes dalam satu sesi fotografi!

“Kebetulan pada hari itu, saya ada ujian, namun selepas perbincangan dengan pihak universiti, saya mendapat pelepasan, asal saja saya tidak terlepas peluang bertemu Agnes. Saya beruntung apabila diberikan meja di barisan paling depan menyaksikan persembahan live Agnes, dalam fikiran sudah berlegar hasrat untuk bertemunya selepas show dan menjayakan fotografi bersama.

“Selesai persembahan, saya sekadar menunggu di belakang pentas untuk menanti masa sesuai bertemu Agnes. Tidak lama kemudian, saya yang ditemani wakil Astro Entertainment Sdn Bhd (AESB) dipanggil masuk ke bilik rehat Agnes yang turut menempatkan beberapa kru yang mengiringi persembahannya dan wakil pihak pengurusannya.

“Awalnya, saya perhatikan karakter Agnes begitu ceria. Namun, tidak lama kemudian, saya terdengar wakil penganjur Minggu Setiausaha memberitahu Agnes, ada artis Malaysia ingin bergambar bersamanya, selain sidang media yang harus dihadirinya. Mungkin dia masih keletihan, saya dapat lihat berlaku perselisihan faham antara Agnes dan wakil penganjur... dia macam marah, tapi saya tak pasti mengapa?
“Namun, sempat jugalah saya mendengar Agnes meninggikan suaranya terhadap wakil penganjur - ‘You raised your voice to me and my management!’. Sebelum itu ketika wakil penganjur memberitahu Agnes, ada artis Malaysia ingin bergambar dengannya, saya dengar dia cakap begini - ‘Who is this girl?’ Saya terkejut! Saya sangka dia dah sedia maklum mengenai fotografi berkenaan, tapi yang berlaku adalah sebaliknya.

“Tapi, pada masa sama, saya perhatikan Agnes dan wakil penganjur masih bertegang urat. Tidak lama kemudian, baru saya sedar Abang Zubir (penulis) sudah berada dalam ruang rehat itu. Selang beberapa minit pertikaiannya bersama wakil penganjur, akhirnya dia setuju untuk bergambar dengan saya.

“Namun, Agnes bergambar dengan saya ketika dia masih marah dengan wakil penganjur. Apabila dia berdiri bersebelahan saya, saya dapat rasakan tangannya agak kuat menarik badan saya. Saya terkejut! Tapi, saya tidak menyalahkan diri beliau kerana emosinya masih tidak tenteram ketika itu dan saya pula datang bertemunya pada masa yang tidak sesuai.

“Mungkin dia tidak berniat mengasari saya, saya harus terima kenyataan itu dan memaafkannya. Apabila bergambar pula, Agnes tidak mahu menunggu lama di depan jurukamera, baru dua, tiga snap, dia sudah beredar. Saya benar-benar kesal dan kecewa dengan apa yang berlaku pada sesi fotografi itu, tak sangka dia bersikap begitu, tapi tak mengapalah, sekali lagi saya memaafkannya.

“Mulai saat ini, saya tidak akan sesekali mencontohi perangainya, cuma apa yang menjadi ikutan dan dorongan ialah kejayaannya di bidang nyanyian semata-mata! Usaha gigihnya itu akan dicontohi supaya saya juga berupaya menjadi seorang penyanyi yang berjaya seperti dirinya suatu hari nanti. Tapi, apabila bercakap mengenai keperibadiannya, saya akan jadikan sempadan,” kata Stacy yang kini dipilih sebagai duta produk Clinelle.

Katanya lagi, apa yang terjadi antara dirinya dan Agnes sebelum ini adalah pengajaran paling berharga dalam hidupnya sepanjang bergelar artis. Situasi berkenaan menyedarkannya supaya tidak terikut-ikut karakter yang tidak disenangi orang ramai kerana sebagai artis, mereka sering dilabel sebagai role model dan sewajarnya menampilkan sisi terbaik diri masing-masing.

9 comments:

Anonymous said...

Stacy is just looking for sensation. She didn't know what happened to Agnes at the time. The event management was being rude to Agnes and pushed her to do things that were not in the contract. And suddenly Stacy came up and asked for a photo. LOL

Anonymous said...

Excuse me... Stacy didn't asked agnes for a photo-shoot... Zubir Ali who bring stacy to do a PS with agnes..

wht u mean by sensation? telling everyone that agnes is rude? then she will got all the job? hello?????

even agnes is being rude by the EM she have to professional.. not by yelling someone or make that silly face...

anyway good news that AM wont be in Malaysia anymore..

Anonymous said...

are a moron anymous ???? what the hell if u said stacy come and ask for the photo ..???? stacy did'nt come and make a fifty cent face and said "i want to take photo " ... lol ,u think stacy is a cheap artist ??? she's come to the room and the indon girl and the management is already in a bad situation with that indon girl and stacy just shut up there and ofcoarse did'nt come and said want take photo ..! lol , itu nama nye bodo ~~ stacy tak wat keje bodo semate2 nk begamba ngan indon tu ~~

Anonymous said...

i don't think those with little or no real knowledge in management and broadcasting industry should comment on the incident...life as an artist can be a little abnormal and yet those in the industry are normal human beings... i won't say stacy was asking for cheap publicity nor can i say agnes was being less professional....

i wish i can comment more, but i can hardly understand the 2nd and 3rd comments...

-big mike-

Anonymous said...

agnes monica mmg perasan bagus!!! menyampah. dia ingat dia hebat sgt.indon x sedar diri piiirahh balik indon tu.stacy is the best!! long live stacy!! org macam tu mmg xlayak jadikn contoh n being idol by fans.huh.dont get why ppl here minat kt org berlagak mcm minah perasan bagus tu!

danial said...

kesian stacy... sepatutnya agnes monica sedar diri.. sebab dia 2 dri ngare indon... negara malaysia lagi kaya drp negara indonesia... kesian stcy... agnes........ kenapa awk sombong sedangkan sye pemint no. 1 kurang mnat daa kt awk sekrg sebb awk sombong.. jgn laa awk trpengruh dgn budaya brat k?? kpd peminat agnes monica.. mintak maaf .. sye x bley jd sebahagian drp kmu k??? agnes... awk sombong!!!!!!!!!!!!1

Anonymous said...

Stacy is just looking for sensation. She didn't know what happened to Agnes at the time. The event management was being rude to Agnes and pushed her to do things that were not in the contract. And suddenly Stacy came up and asked for a photo. LOL


*jangan2 yg tulis ni agnes monica, tak pun management dia...sebab tu dia nak hentam stacy..Agnes tu indon tak sedar diri...dah buat video ganyang malaysia...dtg malaysia cari duit...jilat air ludah sendiri

tahap artis indonesian mmg macam tue... sebab tu perangai macam haram..

Anonymous said...

oh my, what happened to you some Malaysians? Where are your respect gone?Stacy forgave her and you still being so emotional. You're not supposed to talk bad about Agnes. Both of them are good. Stacy wasn't Agnes and Agnes wasn't Stacy. We should respect each other. Nobody's perfect

Anonymous said...

oh my god.. Agnes was being rude by event management in Malaysia at that time, well.. as we all know.. Agnes Monica is well known as Professional Artist, she will never do something like this.. she's too kind, humble and friendly to be talked like this. afterall, i can't understand to this event management, they were not professional.

Related Posts with Thumbnails

Anda Pelawat yang ke-