Search in my-sensasi !! upgraded

Loading...

RECENT POST @ Entri Terkini

Tuesday, March 23, 2010

Kisah Benar ~ Kes-kes Sihir Malam Pengantin

Share







Hek eleh...biaso orang dulu2 suka buek pedajal...mak ayah dah sleep..sedaro maro dah titun...suasana dah sonyap..tingal sepasang merpati sejoli duk dak..duk dak..duk dak..Iolah upacara pecah tanah le katakan...

Tongah sodap2 bila sampai final part nak Piling jo...Dayung Patah...Hishhhh kecewa..Jenuhlah ditimang-timang..di jontik2 di belai2 tak gak mau dia naik..merajuk kut..hati berderau...yg Hero dah teraso kepalo dihenyak Steam Roll...Yg mini diam jo..nak merengek malu le pulok...so malam berlalu begitu...di pagi hari...Kuli dah bangun..Hero pun kata..malam tadi penat...tu pasal tak naik...he..he..pagi2 dah bangun..Towkey belum bangun...Mulakan balik acara yg terhenti...sampai nak Piling aje..zap...patah lagi..Aduss...tepuk dahi...

Sihir camni biasanya kengkawan je yg buek...saja nak pedajal kawan...lepas tu paginya ado yg kena golak...di ketawa kan kengkawan...kasar gurau...

Namun kalau dah lebih 3 hari tu bukan gurau dah...Tu mangkuk ayun namanya...

Banyak kaedah nak gurau camni..tapi make sure kawan tu jenis boleh buat gurau...kang berparang...

Dulu ada DEN terimo kes...DEN tgk omak budak jantan sendiri yg upah bomoh buek kat anak laki dio...mental punya mak...dah tak suka menantu...ada ke buek camtu...tapi kalau fikir balik..maybe dia ada niat baik...kira dia taknak menantu tapi dia nak pulangkan balik pada keluarga still intact ( Janda berhias )...takdolah orang suspek apo...cumo kelemahan anak jantan dio yg tak jantan...masalahnya dia buek pakai pisang emas...yg masak sebiji di atas peti...last2 terus mati...Omak dio terlupa buek caro pisang omas ni ada risiko...jangan sampai pisang tu layu habis atau dah tinggal kulit jo..alamat tak dapek nak nolong lagi...tak bercucu le makcik oi...


Itu ikut cara tradisonal le. Sebenarnya masih muleh di ubat...sebab pada hakikatnya pisang tu pun dari tiada menjadi ada menjadi tiada...So kita gunakan lah hakikat semua tu takda..yg ada hanya Allah jua...Ada orang cepat panik bila perawat kata..dah tak dapat nolong sebab mende2 tu dah musnah..samada daun keladi yg diikat tali kasut dan lain2...


Lazimnya kaedah jenis ikat, perawat kenalah prihatin sedikit...sedangkan tangan yg lama tertindih meja pun rasa kebas...inikan pula menda yang lama diikat tanpa ada aliran darah pastilah kebas...Walau sudah dipulih sihirnya...kenalah di alirkan kembali dan diadjustkan urat2 zakar tu. Kalau sapu minyak Kelapa Kotai pun ok...he..he..he..

Biasanya kes camni akan berlarutan. Meskipun pasangan tersebut berjaya melakukan upacara pecah tanah.. Antara kes yg den temui...suami terasa amat sakit seperti di garit jarum...lantas cepat berhenti. Isteri pula ada yg sampai tahap busuk hanyir sehingga terpaksa masuk hospital.

No comments:

Related Posts with Thumbnails

Anda Pelawat yang ke-