Search in my-sensasi !! upgraded

RECENT POST @ Entri Terkini

Wednesday, March 17, 2010

Jom Intai Laman Facebook yang Menghina Wartawan Hiburan Malaysia

Share
Persatuan Wartawan dan Penulis Hiburan Malaysia (Wham) memberi amaran kepada pemilik akaun laman sosial Facebook, All Entertainment Reporters In Malaysia Sucks (Semua Wartawan Hiburan Malaysia Macam Sucks) supaya tidak melemparkan pelbagai kata kesat terhadap ahli-ahlinya.

Amaran tersebut dikeluarkan selepas sekumpulan wartawan hiburan tempatan menyuarakan rasa kurang senang terhadap pembukaan akaun tersebut yang menggelarkan mereka sebagai 'babbi' dan 'jalang' yang tidak layak hidup di muka bumi.

Individu tersebut juga telah mencuri gambar-gambar wartawan daripada akaun Facebook peribadi masing-masing dan memasukkan entri dengan pelbagai kata hinaan.

Presiden Wham, Fauziah Raof berkata, persatuan tidak teragak-agak mengambil tindakan termasuk mengheret mereka ke mahkamah jika individu terbabit terus berdegil dengan meneruskan aktiviti mereka.


Dibawah adalah antara gambar-gambar wartawan yang terdapat dlm facebook tersebut:


2 comments:

Anonymous said...

Saya cuma nak tanya knp wartawan hiburan suka dedah aib artis. tapi kalau artis komen dia melompat pulak. Lepas tu rasa diri macam raja, takde wartawan, artis tak boleh hidup. Ye ke? Saya mmg takut ngan wartawan. sangat bahaya. hehehe

Anonymous said...

WARTAWAN HIBURAN KAT MALAYSIA MMG SUCKS PUN...SUKA CARI PUBLISITI MURAHAN...WARTAWAN KAT MALAYSIA NI SEBENARNYA NAK MINTAK PERHATIAN...JEALOUS SEBAB X DPT JD MCM ARTIS...HAHAHA

Related Posts with Thumbnails

Anda Pelawat yang ke-