Search in my-sensasi !! upgraded

Loading...

RECENT POST @ Entri Terkini

Monday, March 8, 2010

Aminah:RM2juta ialah jumlah kebiadapan Nabil terhadap Industri Filem..bagi sensasi tak patut nabil disaman podahhh!!

Share







5 Mac - Bak kata pepatah, kerana mulut badan binasa. Itulah yang berlaku kepada juara Raja Lawak musim kedua, Ahmad Nabil Ahmad apabila dia disaman RM2 juta oleh syarikat penerbitan SDAF Pictures (M) Sdn. Bhd gara-gara mengkritik filem lakonannya, "Lu Pikirlah Sendiri de Movie" (LPSdM).

Pengarah filem Aminah Rhapor (gambar kanan) ketika dihubungi TUPAI berkata saman tersebut dibuat kerana ia berkait dengan profesionalisme dan etika serta maruah pihak SDAF sendiri.

"Keputusan untuk menyaman Nabil bukan disebabkan saya membencinya, sebaliknya ia adalah antara Nabil dan SDAF. Tindakan ini dibuat kerana dia melanggar kontrak bersama SDAF. Nabil bukan saja memperlekehkan filem lakonannya sendiri. Malah dia juga tidak menjayakan promosi filem ini.

"Nabil tidak sedar tindakannya itu secara tidak langsung memberi imej buruk kepada pihak SDAF, penerbit serta diri saya sendiri sebagai pengarah.

Lihat Ulasan Filem Lu pikirlah Sendiri ..rate satu bintang je drpd 10..huhu

Sensasi:huhuhu..bagi sensasi okey,memang nabil salah sebab dia bg ulasan yang kurang menyenangkan tentang filem tersebut.Tp hakikatnye filem tersebut mmg hampeh.xmenarik..

.apa yang da boom nya filem nie pun semata2 ssebab nama tajuk diambil dari tagline nabil iaitu "LU PIKIRLAH SENDIRI" ..dan pelakon filem itu Nabil yang menjadi tunggak utama filem tersebut,kalau takde Nabil confirm Filem nie x wujud dan mungkin Filem Aminah nie,kalau pakai pelakon lain ,xtaula mampu menarik pnonton atau tidak sbb dlm sesebuah filem org nak tgk siapa pengarah atau siapa pelakon.

bak kata nabil ,siapa AMinah Rhapoor nie?ada org kenal ke dia...siyes,sensasi pun tak kenal pd mulanya..Walaupun Nabil mengeluarkan kenyataan yang dia xpaham jalan cerita filem tue dan tersebar melalui media online,tp Filem tersebut masih mengaut keuntungan...you see,sebab dia guna nabil dia still leh buat untung..kalau filem2 lain x semestinya untung pun,byk sbnarnye filem2 malaysia yg x untung..cthnye citer Lembing Awang pulang Ke dyg...beberapa puluh ribu je kutipan padahal dia guna pelakon2 Farid Kamil, Zulhuzaimy,Siti Elizad,pun xleh nak jual sgt..Manakala Filem Lu pikirlah sendiri,walaupun nabil bg komen x best,still mengaut 2.1 juta ....dan sensasi percaya boleh kaut sampai 2.1 juta sbb semata2 org nak tgk NABIL bukan nak tgk filem AMINAH RHAPOR nie..

Dan Aminah Rhapoir terlalu taksub nak saman si Nabil,padahal pada awalnye dia cume suruh Nabil buat Permohonan Maaf secara terbuka which he had done! What the heck.now nak saman2 nak sgt tunjuk konon2 nie la padahnye buat cenggitu,common la ..janganla nak ber 'Over" sgt..Setiap manusia melakukan kesilapan ok...And nabil dah pun memohon maaf...

Sensasi Adore Fahrin yang x tergopoh gapah ,kebulur nak saman Linda Onn dan cuba mengambil jalan pendamaian,secara baik...i salute you Fahrin..walaupun dia boleh je kalau nak saman..apa de hal takat seribu dua nak bayar lawyer kalau dia nak susahkan Linda Onn dan nak menakut2kan Linda...and what he do to hold the sue and give Linda chance to make it clear is a very wise decision..
<3>

kecian nabil taw..i lap u nabil


No comments:

Related Posts with Thumbnails

Anda Pelawat yang ke-