Search in my-sensasi !! upgraded

Loading...

RECENT POST @ Entri Terkini

Friday, February 26, 2010

Tips mama:10 Cara Untuk bangun dengan Jelita,Cantik,Hensem,dan Kacak!!

Share









1.Permulaan awal
Pastikan korang menjadikan tabiat mencuci muka beberapa jam sebelum tido..sebab if korang tggu sampai korang dah ngantuk dan penat,dikhuatiri anda jd malas nak cuci muka,dan membenarkan toxin,kekotoran,habuk,utk bermaharajalela sepanjang malam,,..bila kulit anda tersumbat,mulalah tumbuh jerawat,liang roma tersumbat,liang roma terbuka..selain itu anda juga rugi la,sebabnye waktu tidor malam adalah waktu terbaik utk pemulihan kulit..sebabnya semasa tidor malam,pengaliran darah di wajah terus mengalir sampai ke permukaan kulit,oleh itu ianya bagus utk menyerap kebaikan2 utk penjagaan kulit..sebab tue kdg2 kita lihat ada mcm2 krim utk dipakai waktu sblm tidor..sbb sblm tido,kulit lebih menyerap kebaikannya..kalau kotoran yg ada,faham2 la,lebih mudah kulit menerima masalahnyer..

2.Tidur melentang,jangan tidor meniarap
Tidur meniarap adalah sgt tidak baik utk “beauty sleep”..berat purata kepala kita adalah lebih kurang 7-8 pounds,jadi terdapat byk tekanan yg anda letak di wajah anda kalau anda tidur secara meniarap..bahkan,pakar kulit menyatakan bahawa mereka boleh mengenali org yg suka tidor meniarap dgn hanya melihat muka mereka..berkedut x hengat!..ingat tidur meniarap menambahkan lagi pejnghasilah kedut2 dimuka…

3. Tidurlah dengan kepala yang lebih tinggi drpd badan..
Tidur dengan kepala diletakkan lebih tinggi iaitu gunakan 2 bantal..kalau x suka tido atas bantal,korang leh letakkan ” headrest area” kepala dan leher diatas 2-4 inchi tebal kayu .Ini kerana gravity membantu limpa dan darah untuk mengalir supaya cecair/air tidak terkumpul dimuka…haa..air nie la dikatakan sbgai water retention,dimana menyebabkan wajah anda tembam atau menggelebeh..sbb byk air…kenapa byk air?sbb pengaliran darah kat muka x bagus..kalau muka anda dah tembam sebab ader water retention,jangan risau..nanti mama-cantik akan ajar you all,urutan muka yg membantu menghilangkan water retention tersebutl…mcm face reshaping massage la nie..

Baca lagi tip dari mama-cantik nie..ada lagi 7 taw!

No comments:

Related Posts with Thumbnails

Anda Pelawat yang ke-