Search in my-sensasi !! upgraded

Loading...

RECENT POST @ Entri Terkini

Sunday, February 7, 2010

Facebook dan kontroversi ...semakin teruk!

Share







huhuhu..skrg nie facebook dah semakin ramai ahlinya,sensasi percaya semua org ada facebook..dan facebook skrg juga boleh jadi punca pergaduhan..dan juga boleh jadi punca ditangkap polis? boleh juga jd punca isu perkauman...punca isu kenegerian dan mcm2 yg menyentuh sensitiviti masyarakat Malaysia...Wow,manusia memang la mcm2 hal...

Semakin tinggi teknoligi semakin byk benda2 pelik berlaku...semua makin berani..lancang mengeluarkan kata2..tak berpikir zaman skrg nie zaman kene saman kene dakwa!...huhuhuhhuhu....bahaya..kalau rasa amarah dan nak hina menghina,cuba elakkan dr tulis dlm facebook...byk kesan negatif yg boleh anda perolehi drpd penggunaan kata2 kesat dlm facebook anda...

Drpd kes Hani Tarmizi yang menghina gadis sarawak secara keseluruhannya yg menimbulkan kemarahan org2 di negeri sana..kesnya sebab dia marah seorang gadis swak yang mengganggu rumah tangga nya..mmg la dari segi moral dan logiknya,patut la si Hani nie marah kan gadis tue..tp masalah berlaku pabila dia ckp semua gadis sarawak adalah sl* dan bi**h...haaa...mmg kene hentam teruk gakla dlm FB dlm seminggu dua tue kecoh laa...huhuhuhu

pastu kes Pelajar Aswara yg tulis dlm Facebooknya dia sanggup dibayar utk membakar gereja...ish3...kan dah kene tangkap...yang itu memang padan muka..sapa suruh xjaga mulut..kita harus hormt menghormati ttg kepercayaan agama lain juga..wlau kita x stuju,xperlu kita bersikap biadap mcm tue..

pastu ada lagi kes,gadis ini menghina Nabi kita.....sepatutnya ada yg membuat laporan ttg kelancangan gadis nie menggunakan kata2 begitu..
memang dasyat dan menimbulkan kemarahan kan bila kita baca kata2 mereka nie...
dan kelancangan mulut nie,dr pelbagai bangsa...melayu ada cina ada india pun ada...kenapa x syg mulut?kenapa perlu bersikap BIADAP!!dah lupa kot dgn pepatah..
"kerana mulut badan binasa"...."terlajak perahu boleh ditarik terlajak kata memakan diri" <--mcm salah je.. lagi "kerana nila setitik rosak rempit sebelanga" nie salah,jgn tiru adnan sempit...peribahasa yg betul ialah.. "kerana nila setitik rosak susu sebelanga" .... apa2 pun nasihat sensasi..walau segeram mana pun,semarah mana pun kita..kita kene tetap mengikut landasan yang betul...jangan guna kepala lutut..tp gunakanlah akal yg ada...x suka? x puas hati?xpayah nak bunuh2..bom2 sume..jgn jd seorang pemarah yg extreme...sabar itu perlu...sabar itu separuh drpd iman..kan2...so bersabar lah..dan buat sesuatu,ckp sesuatu berpikir dahulu! mari kita tengok beberapa kata2 kesat yang menjadi kontroversi di dlam Facebook?? (Click Image to Enlarge ok)


Kontroversi Hani Tarmizi




Penghinaan semama bangsa dan agama yg berlaku di dalam FB






isk2..henti2 kanlah pengunaan kata2 kesat sebegini...menjatuhkan maruah kamu sendiri..!!


bukan tue saja munculnya byk fan2 group..silap bukan fan group tp haters terhadap artis2..hey2 you all dah xde kerja lain ke nak membenci2 org ..Artis pun manusia biasa yg punya hati dan perasaan..jangan korang nak menghancurkan perasaan org lain..jgn sampai nanti terkena batang hidung sendiri!walau seteruk mana mereka di mata korang,xpelu sampai nak buat grup membenci mcm nie..fos this is extreme...
cuba la ada sedikit sifat manusia yg berhati perut sikit..!

No comments:

Related Posts with Thumbnails

Anda Pelawat yang ke-