Search in my-sensasi !! upgraded

RECENT POST @ Entri Terkini

Wednesday, October 28, 2009

Dari Blog Linda Onn~ peminat kantoi kutuk linda kaw2

Share







Al-kisahnya, semalam Linda ke cyber cafe,teman kawan Linda nak print kertas kerja dia. So,Linda pun masuk ke cyber cafe tu dengan muka selamba jer.. takde orang perasan Linda masuk sebab masing2 tengah sibuk mengadap komputer. Ada yang main game,ada yang chatting,ada yang layan facebook dan ada yang tengah bergosip di forum artis !

Hmmm.. nak dijadikan cerita,Linda duduk sebelah seorang budak perempuan ni. Linda duduk agak belakang sikit dari dia. So,dia tak perasan yang duduk kat belakang dia ni adalah LINDA ONN. Jadi, Linda pun sempat ’skodeng’ apa yang dia gosipkan..di ruangan forum artis . Huh! Kalau artis baca, boleh berdarah jugak lah tengok apa yang dia type ! Lepas satu topik,satu lagi topik dia bukak.. dah tu..dia hentam artis baeeeeekkkkk punya ! Macam takde perasaan.

Tiba satu part ni,dok hentam tentang muka artis… antara yang dia taip ialah

“eleh..takat muka jawa lubang hidung besar…nak jadi artis? hampeh! Monyet tengok pun belum tentu nak jadikan couple! Sah tak laku!”…

OK ni lagi satu.. Linda tak ingat satu persatu apa yang dia taip, tapi Linda ingat isinya..

“Paha besar macam *&^%$# . Takat muka macam dia ni,nak jadi gf mamat tu? telinga capang. Aku lagi layak lah.. Minah tu dah lah hidung macam serombong kapal! “

Lepas tu..dia boleh pulak sama-sama join ‘memfitnah’ dalam forum yang tajuknya ‘Dagu Linda Onn runcing’. Dia taip gini ->

“….cantik sangatlah tu dagu di injek..botox! Tak guna dapat duit banyak tapi semua ke dagu. Patutlah kena tinggal balak dia dulu sbb dagu tak cukup panjang! choyyy!”.

Linda pun sabar je … Rasa macam nak cekik je budak tu dari belakang. Dia tak perasan yang Linda Onn yang dia fitnah tu ada kat belakang dia. Pelik Linda tengok. Walhal dia pakai tudung. Dari sudut aurat,dia perfect sebagai seorang muslim sejati! Tapi dari sudut hati,perangai,pemikiran…dia kotor! Jijik! Jadi tudungnya itu untuk menutup jijiknya ke? Ya Allah,itu kan semua ciptaan tuhan..kenapa dia sebagai hambaNYA mengeji ciptaanNYA?

Nak dijadikan cerita,dia bangun sebab dah penat buat dosa agaknya. Dia toleh ke arah Linda dan terkejut badak!! Linda pun cuma senyum… dan sempat cakap

“..dik.. Kak Linda Onn tak buat dagu..tak percaya? peganglah dagu ni? “

Minah ni punyalah malu,dia tak terkata apa. Cuma sempat cakap “eh..hi..kak..”.

Lepas tu terus keluar dari cyber cafe tu. Linda dah tak nampak sangat muka dia.. yang Linda nampak cuma seorang perempuan yang rendah nilai dirinya..

DAGU LINDA ? Buat apalah nak buat dagu? Linda sendiri tak faham kenapa orang kena cucuk muka? Nampak bengkak tau tak.. But who knows..mungkin mereka ada sebab lain utk inject. BTW,my dearest blog readers…sayangku,manjaku,cintaku…dengarlah cakap Linda ni…Dagu Linda ni,dah berpuluh kali Linda katakan..nampak runcing bila kurus,cara mekap & cara senyum yang buat dagu nampak panjang. Linda tak pernah inject dagu ni.. Lillahi.. Ishhhh ..selisih!

Ada Org sayang awak!

Share








1. Sekurang-kurangnya ada 5 orang dalam dunia menyayangi anda dan sanggup mati kerana anda.

2. Sekurang-kurangnya ada 15 orang dalam dunia ini menyayangi anda dalam beberapa cara.

3. Sebab utama seseorang membenci anda adalah kerana dia ingin menjadi seperti anda.

4. Senyuman daripada anda boleh membawa kebahagiaan kepada seseorang, walaupun dia tidak menyukai anda.

5. Setiap malam ada seseorang mengingati anda sebelum dia tidur.....

6. Anda amat bermakna dalam hidup seseorang.

7. Kalau bukan kerana anda, seseorang itu tidak akan hidup bahagia.

8. Anda seorang yang istimewa dan unik.

9. Seseorang yang anda tidak ketahui menyayangi anda.

10. Apabila anda membuat kesilapan yang sangat besar, ada hikmah sebaliknya.

11. Sekiranya anda merasakan anda dipinggirkan, fikirkan semula; mungkin anda yang meminggirkan mereka.

12. Apabila anda terfikir anda tidak mempunyai peluang untuk mendapatkan sesuatu yang anda ingini, mungkin anda tidak akan memperolehinya, tetapi sekiranya anda percaya pada diri sendiri lambat laun anda akan memperolehinya.

13. Kenangilah segala pujian yang anda terima. Lupakan segala maki hamun, caci umpat cela.....

14. Jangan takut untuk meluahkan perasaan anda; anda akan merasa senang bila seseorang mengetahuinya.

15. Sekiranya anda mempunyai sahabat baik, ambillah masa untuk memberitahunya yang dia adalah yang terbaik. Hanya seminit diperlukan untuk mendapat sahabat baik, sejam untuk menghargainya, sehari untuk teman tetap paling setia. walaupn punya harta yang banyak, teman tetap paling berharga.

abg dah potong?

Share







bang dah potong? Semua orang dah potong. ..beginilah iklan ISP P1 Wimax. Kelakar juga tagline iklan ni sekali pandang orang ingat potong tu macam berkhatan. huhu

Memang jelas P1 cuba "menganjing" pesaing utamanya dalam internet jalur lebar iaitu Streamyx produk dari TM kerana gambarnya yang memotong kabel RJ11 iaitu wayar telefon tetap.



Baguslah kerana dengan ada saingan ISP-ISP tempatan dapat menurunkan caj perkhidmatan mereka. Pada saya pula apa yang penting ialah kualiti perkhidmatan dan kebolehan melayari internet dengan laju tanpa putus-putus.

Saya kini melanggan 3G broadband Celcom dan streamyx. Broadband Celcom memang tak berapa puas hati servisnya manakala streamyx pula intimitent. Kadang-kadang laju kadang-kadang slow.

Ini adalah satu cabaran bagi TM kerana dalam Bajet 2010 pun PM sudah mengumumkan TM akan memulakan projek jalur lebar berkelajuan tinggi (HSBB) yang bernilai RM11 billion . Kerajaan akan melabur RM2.4 bilion dan TM membiayai bakinya RM8.91 bilion.

HSBB akan memberi speed sehingga 10Mbps kepada pelanggan kediaman dan sehingga 100Mbps kepada pelanggan perniagaan dengan teknologi fiber dan teknologi IP sepenuhnya. Ini adalah tempatnya kerana isu hangat pelabur dari Australia risau dengan keadaan sambungan internet di Malaysia.

Secara overallnya walau pun banyak komplen boleh dikatakan streamyx adalah best of the worst broadband di Malaysia. Lihat tip di isuhangat dulu 'melayari streamyx dengan bijak'

Ok berbalik kepada kempen potong P1 Wimax tadi. Ramai juga yang sudah komplen perkhidmatan P1 ni. Seperti Broadband Celcom, ramai yang mengatakan laju pada mulanya tetapi apabila pertambahan pelanggan mulalah menjadi selowww gila. Sehingga istilah berukband, snailmyx, p1 Why Mek, Max Cis dicipta oleh pelanggan yang tidak berpuas hati.

Ni pula iklan TM yang melawan balik iklan kempen potong P1 Wimax:





Kalau dipandang betul-betul, muka mamat ni iras-iras wajah CEO P1 Wimax, Michael Lai



Apa yang diharap ialah jangan berlawan iklan jer . Lawan dengan servis!

Lelaki~adakah anda punyai sifat Gay?kenali diri anda..hahaha

Share







Tuesday, October 27, 2009

Kahiry Jamaluddin Minat jadi Model

Share








Mungkin ini adalah kaedah beliau untuk lebih mendekati generasi masa kini supaya lebih berminat dengan dunia politik. Nice job Khairy!

The little girl Varsha missing on UPSR day was killed bruttaly

Share












Sunday, October 25, 2009

Update kes-Detektif Lim mencuri buku di MPH

Share







KUALA LUMPUR 22 Okt. – Pelakon drama Gerak Khas, Mohd. Farid Amirul Hisham memberitahu Mahkamah Majistret di sini hari ini bahawa dia dipaksa mengaku mencuri buku oleh pekerja kedai buku MPH selepas diberkas membawa keluar dua buah buku tanpa dibayar.

Mohd. Farid, 44, mendakwa dia merayu untuk berjumpa dengan pengurus kedai tersebut tetapi dia cuma disuruh mengaku bersalah oleh penyelia dan pengawal keselamatan yang menangkap dan membawanya ke sebuah bilik.

”Mereka turut memberi amaran kepada saya supaya tidak menjejakkan kaki ke mana- mana kedai buku MPH lagi selepas ini.

”Pada masa itu, saya terkejut, terpinga- pinga dan cuma mahu ingin memberi kerjasama,” katanya sewaktu menjawab pertanyaan peguam bela, Mohd. Azri Mohd. Ariff.

Menurutnya, dia ditangkap selepas alat penggera sensor berbunyi ketika dia melalui kawasan berdekatan dengan pintu masuk kedai tersebut sambil memegang dua buah buku yang belum dibayar.
Dia kemudian dibawa ke pondok polis di pusat membeli belah Mid Valley sebelum ditahan di Balai Polis Brickfields.

Pelakon yang dikenali menerusi watak Sarjan Lim itu memberi keterangan secara bersumpah dalam kandang saksi pada prosiding membela diri atas tuduhan mencuri dua buah buku iaitu The Sistine Secrets dan Decoding The Heavens.

Kedua-dua buku tersebut berharga RM104.90.

Dia didakwa melakukan perbuatan itu di kedai buku MPH di Mid Valley pada pukul 7.15 malam, 27 Mac lalu.

Pendakwaan terhadapnya dikendalikan oleh Timbalan Pendakwa Raya, Mohd. Faizal Abdul Rahman mengikut Seksyen 380 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara 10 tahun dan denda jika sabit kesalahan.

Perbicaraan di hadapan Majistret Mohd. Faizi Che Abu bersambung 4 Disember ini

Confession Scha tentang Perpisahan Fahrin dengannya

Share








Bismillah.
i dunno wether i shud do this or not. but my heart says i shud,so here i am. a confession im gonna make..

i believe most of you know about whats going on between me and him. ya, haluan masing2.. dulu when we were together, i admitted and went public about it. jadi bila dah habis juga, i know i should come clean and tell the thruth as well. didnt wana prolong this.

as human, as a girl, to me breaking up is one hell of a thing to do, the hardest thing to do i must say. people may think im a strong girl. im kasar and i can deal with this easily =) and i always look fin and happy but only God knows what im going thru now. we can say things that help to ease the pain, yes terima kasih sangat atas semangat yg diberi. i really appreciate it. i really do, thanks tapi selalunya its easier said than done.

im dealing with it now. its time, my time. scha terpaksa deal dengan benda yg tak enak, yg tak dapat dielakkan. hope it happened for good. saya kurang bernasib baik, bila benda ni berlaku jugak ke atas saya. its sad. really sad.

kita plan, kita usaha, kita doa tapi it still His call. kalau Dia dah tentukan mcmtu, macamtu lah jadinya. kita usaha, dont give up and give the hardest to fight for what we want but things dont always turn out the way kita nak. kan? jadi kita telan lah walau sakit mcm mana pun. saya ada bahagian saya, dia ada bahagian dia.

saya cuma minta semua orang faham, dan tak payah menyalahkan sesiapa sebab benda yg terjadi ni pun sebenarnya bukan kami yg minta.. it happened just like that no matter how hard we avoid it.
Breaking up is not a nice feeling. jadi i hope people would give time or space to both of us. dont speculate, dont judge dont label.. we all go thru this, dont we? we forgive and forget, no hatred, suci dan bersihkan hati. jadilah orang baru, yg lebih berjaya di dunia dan akhirat.

belum habis pasal ni lagi, timbul cerita baru. yg ada macam2 versi.orang bercakap seolah olah mereka tau apa yg terjadi sedangkan yg tau hanya me and him.. timbul pihak ketiga, which to me is the most ridiculous ive ever kena. itulah adat. bila berkawan pulak dengan orang lain,dikatakan bercinta. Dan timbul ceritra kononnya dia romeo..

all this while, i always sincere and i will always be. trust me. baru ‘luka’, belum pulih, terus nak ‘berlari’ lagi? impossible ! God knows how i feel and what i do. Cukuplah..
scha tak sepatutnya go public mcm ni tapi TUJUAN scha tulis note ni adalah sebab scha nak jawab kebanyakkan soalan fans kat sini. what u heard is true.
jadi lepas ni, please understand. we both going thru some changes in life, shitty ones. just need to toughen up and move on, kan?

its part of life, a process that can better ourselves, and make us stronger. apa yg terjadi , biarlah kept to ourselves. im sure he agress with me =)

please respect my future, and his future as well.

last but not least, its not easy, susah sangat but we have no choice. whatever happens, i hope you guys will support me, and him. and the show that we gonna do together. teruskan menyokong. teruskan bersama kami, dan juga maaf kalau kami menghampakan semua.

scha harap anda akan sokong SB dan saya akan cuba yg terbaik. teruskan menonton Awan Dania 2 dan Papadom di pawagam .

we look good together,we are made for each other but we dont meant to be together….
my prayers are with you and family. have a wonderful life ahead.

D.

p/s: harap semua tidak menjadikan note ini sebagai isu, terima lah confession ikhlas dr hati saya. habiskan terus di sini, look forward. bukan untuk publisiti,hanya utk menjawab persoalan semua di sini.

no more why when and how.
byebye
have a great monday
salam

scha alyahya.

Tuesday, October 20, 2009

jokes hari ini

Share







Kari Mamak

Satu ari, abg aku ngan kwn dia gi kedai mamak. kwn dia ckp kt mamak tu, “mamak, kari ni rasa semacam je. kari smlm ke?”
mamak tu pun reply, “u kalu mau kari hari ni, u dtg esok la.”

Cerita Berantai

Boss berkata kepada Secretary : Kita akan outstation selama seminggu, jadi aturkan segalanya.

Secretary menelefon Suaminya : Untuk seminggu boss saya dan saya akan outstation, awak pandai2 jaga diri nanti…

Suami menelefon Buah Hatinya : Isteri saya akan outstation selama seminggu, jadi mari kita habiskan masa bersama-sama….

Buah Hati menelefon Murid tuisyennya : Saya kene bekerja selama seminggu, jadi awak tak perlu datang untuk tuisyen…

Murid tuisyen tersebut menelefon Atuknya : Atuk, untuk seminggu saya takde kelas sebab cikgu saya sibuk. Mari kita habiskan masa bersama…

Atuk (Boss) menelefon Secretary : Minggu ni saya nak abiskan masa bersama cucu saya.. Batalkan outstation tuh…

Secretary menelefon Suaminya : Minggu ni boss saya ade kerja, kami dah membatalkan outstation tu…

Suami menelefon Buah Hatinya : Kita tak dapat nak habiskan masa bersama untuk minggu ni, isteri saya dah membatalkan outstationnya. .

Buah Hati menelefon Murid Tuisyennya : Minggu ni kelas tuisyen mcm biase.

Murid Tuisyen menelefon Atuknya : Atuk, cikgu saya cakap minggu ni saya kene pergi kelas tuisyen. Sori, saya tak bleh temankan atuk.

Atuk(Boss) menelefon Secretary : Jangan risau, minggu ni kita outstation. Jadi uruskan semuanya..

Siapa yang lebih manja??

Di suatu ketika, pada suatu masa terdapat dua kumpulan iaitu satu kumpulan lelaki dan satu kumpulan wanita, sedang berdebat atas isu “SIAPA YANG LEBIH MANJA, LELAKI ATAU WANITA”.

Kumpulan wanita menyokong, lelaki lebih manja daripada wanita, sementara kumpulan lelaki pula menyokong wanita lebih manja daripada lelaki. Perdebatan berkenaan kelihatan seperti tiada penghujungnya dan jauh sekali akan tamat. Tiba2 bangun seorang dari kumpulan wanita.

Wanita cantik dan manis, belesung pipit di pipinya serta bertahi lalat di atas bibir dengan senyum menawan pun berkata, “Saya tetap mengatakan kaum lelaki adalah…adalah lebih manja daripada kaum wanita…..

Alasannya…semasa masih bayi dan kanak2, lelaki termasuk suami saya menyusu dengan ibu mereka dan apabila telah berkahwin pun kaum lelaki masih lagi menyusu termasuklah suami saya…..”

Teksi

Seorang suami merungut kepada isterinya kerana menaiki teksi hari-
hari ketempat kerja.

Suami: Awak nih hari-hari naik teksi ke pejabat. Awak tahu tak ia
melibatkan belanja yang tinggi.

Isteri: Habis tu kalau saya tak naik teksi, saya nak naik apa lagi.
Saya nak tumpang kawan ke pejabat awak tak kasi, nak naik LRT tak
ada kat sini, nak naik komuter stesen jauh. Habis awak nak saya naik
apa jalan kaki.

Suami: Kawan awak tu lelaki sebab itu saya tak kasi nanti awak ada
affair pulak dengan dia.

Isteri: Allo awak dah lupa ke yang awak tu drebar teksi. Bukan ke
awak yang hantar saya hari-hari ker?

Cepatnya dapat anak ( AYU one in a Million????)

Share









ENTAHLAH apa yang harus CAK kategorikan mengenai kisah seorang ini. Episod ini boleh berlaku pada sesiapa yang lemah hati dan iman. Sangat memalukan bila ia terjadi kepada mereka daripada kalangan artis, orang dikenali.
Bertambahlah pandangan hitam terhadap manusia seni ini.

Baru-baru ini ada teman yang bertugas di sebuah syarikat pengurusan artis mengadu susah berurusan dengan seorang artisnya. Sudahlah tak dengar cakap, suka pula menghilangkan diri.

Pendek kata, dia mati akal dengan artis yang gemar bikin masalah itu. Selidik punya selidik, rupa-rupanya ada sebab mengapa dia ‘ghaib’.

CAK dapat tahu artis ini cuba menutup aib hasil keterlanjuran hubungannya dengan suami orang yang bekerja di sebuah kilang. Senang cerita, artis ini mengandung anak luar nikah.

Bagaimanapun, tiada yang perasan perubahan fizikalnya kerana perutnya kecil, malah dia sering memakai baju ala baby doll yang menjadi trend masa kini.

Kebetulan pula rumah tangga lelaki itu berantakan ketika mula bermain cinta dengan artis terbabit. Maksudnya, artis itu bukan penyebab keruntuhan rumah tangganya.

Cuma yang tak sedap apabila sumber yang memberitahu CAK, lelaki itu bukan cinta sangat pada artis berkenaan, sebaliknya cintanya kepada wang dimiliki penyanyi itu.

Khabarnya, pasangan ini melangsungkan perkahwinan 5 Syawal lalu dan seminggu kemudian si artis yang perasan cantik itu melahirkan zuriatnya yang ketika itu baru berusia tujuh bulan.

Mungkin mahu mengelak rahsia mereka terbongkar, artis ini balik ke rumah mentuanya di Perak. Sudahnya, sampai hari ini syarikat pengurusan tidak dapat menghubunginya.


CAK hanya mampu geleng kepala kerana sebelum ini pernah juga CAK tegur sikapnya yang mula besar kepala. Daripada penelitian CAK, artis ini mengalami kejutan budaya hingga hanyut sejauh ini.


Mujur dia berkahwin, kalau ditinggalkan begitu saja, sia-sialah jawabnya. Silap hari bulan anak yang tak berdosa diperkenalkan sebagai adik atau anak angkat.

kejam...bayi dibuat daging burger...

Share







MMG KEJAM!!!!!!!....DI MANAKAH KEADILAN???.....ZALIM
SUNGGOH!!!!.......HU..HU...HU.... SEDEY WEI...SEDEY ....




Apa nak jadi ngn manusia skrg ni!!!!!..???.....


Syaitan pun x wat anak dia mcm ni.!!!..???.....

Klik sini ..

Rahsia Alamat Email...

Share







Gunakan Nama Penuh
Sekiranya dia menggunakan nama alamat emelnya dengan nama penuhnya, contohnya adysyammohdsaid@ yahoo.com . Ia menggambarkan bahawa dia seorang yang penuh tanggungjawab dan tidak suka berahsia. Dia juga boleh dipercayai dan jujur dalam setiap perbuatannya. Tapi ingat ,jangan cuba hendak memperlekehkannya.

Nama Depan Dan Tengah
Contoh: Ady Syam Mohd Said Dia menggunakan alamat emelnya sebagai adysyam@yahoo. com iaitu nama awal dan tengah tanpa nama bapanya. Ia menunjukkan bahawa dia seorang yang sangat menghargai dirinya sendiri dan sanggup ketepikan hal orang lain demi kepentingan sendiri. Selain itu dia juga berani untuk tampil di khalayak ramai dan mengeluarkan pendapat dengan lantang.

Nama Dan Tahun
Contoh: adysyam2001@ yahoo.com. Dia dikatakan seorang yang mempunyai ego yang tinggi. Pantang sesiapa yang cuba menentang pendapatnya. Selain itu dia juga tidak sukakan komitmen dalam jangka masa terdekat ini. Kewujudan tahun di akhir nama seolah olah memperlihatkan dia tidak luas pandangan.Pendek kata dia juga menunjukkan .. pegangan yang mudah berubah-ubah.


Nama Samaran
Hehheh... ramai yg suka buat email begini..Contohnya tuntul_comel@ yahoo.com. Dikatakan seorang yang gemar hidup dalam khalayan hingga kadangkala menyusahkan orang lain. Namun dia disukai ramai kerana sifat humor yang dimilikinya membuatkan oarang selesa berada di sisinya.Jika diasah dia boleh menjadi pemimpin dengan gaya yang tersendiri.

Nombor Dan Abjad
Contoh: abc123@yahoo. com. Nama diwakili dengan nombor + abjad sahaja. Ia menggambarkan seorang yang bersikap tertutup dan memerlukan masa yang agak lama sebelum mampu "membuka" dirinya kepada seseorang. Itupun jika kepercayaannya mampu diraih. Jika tidak ... kirim salam sahajalah..

Thursday, October 15, 2009

Maizawati bukan lagi Duta Tudung Myza

Share








Maizawati Zainal, bekas isteri Akhil Hayy mengumumkan bahawa dia bukan lagi duta koleksi tudung Myza kerana beliau merasakan dirinya dipergunakan. Setakat ini langsung duit royalti tidak dibayar.. Camnalah tu kak sharipah oii..Sekurang2 ambikla duit advance..

Ida Nerina sah diceraikan suaminya pada Raya kedua kerana lumpuh?

Share









kebenaran cerita ini tidak dapat dipastikan selagi takde pengakuan iklas terbuka dari empunya badan ya. tapi menurut suratkhabar yang menulisnya, Ida Nerina diceraikan dek suaminya, Shahrin Razali masa raya kedua haritu. Raya pertama bermaafan, raya kedua bye-bye.

Kalau betul lah kan, ada patut kah sang suami ni pi ceraikan bini yang dok sakit terlentang? cuba korang bentangkan hujah-hujah korang tentang hal ni. Tapi kesian Ida Nerina kan, besar betul dugaan ni. Memang sudah jatuh di timpa tangga. Skang ni Ida Nerina dirawat di PPUM, mungkin lumpuh sebab jatuh tu, yelah sebab kena tulang belakang kan, memang bahaya.

Sama-samalah kita nantikan pengakuan dari Ida Nerina dan suami mengenai benda nie. Harap-harap tak betullah.

Pengakuan dan "statement" Fasha Sandha tentang Qabil Ambak dan Rizal

Share








Akhirnya terungkai sudah segala misteri tentang percintaan 3 segi antara Fasha Sandha, Qabil Ambak dan Rizal. Ini yang kita mahukan dari artis Malaysia. Menjawap segala pertanyaan peminat-peminat atau pembenci-pembenci dia. Hidup Fasha Sandha ~~

Meh kami rumuskan apa yang sebenarnya berlaku antara Fasha, Qabil dan Rizal:-

1. Qabil Ambak sememangnya lelaki yang dikatakan bakal melamar Fasha Sandha sebagai isteri semasa Fasha bagi press conference. Ingat lagi tak? Kalau tak ingat leh baca artikel pengakuan Fasha yang menyatakan bakal berkahwin dengan seorang lelaki bujang. Memang kalau ikut plan asalnya, Qabil Ambak lah lelaki tue. Tapi sayang kita hanya mampu merancang. Tak sampai jodoh agaknya kot.

2. Adakah penyebaran gambar Fasha Sandha bersama Rizal di trek kereta, gambar Fasha Sandha dan Rizal di majlis hari jadi menjadi punca Qabil tak jadi masuk minang Fasha? Menurut Fasha, benda-benda tue tak ada kaitan dengan sebab diorang tak jadi bertunang. Alasan sebenar perpisahan diorang nie tak pulak dibagitau. Mungkin nak simpan buat pekasam kot.

3. Wujud ke orang ketiga ataupun ada halangan family yang menentang hubungan Fasha Sandha dan Qabil Ambak nie? Jawapannya sudah tentulah tak. Bak kata Fasha, reason perhubungan diorang tak dapat diteruskan adalah terlalu peribadi sampai tak boleh nak kongsi.

Kalau korang berminat betul-betul nak baca berita sepenuhnya pasal Fasha Sandha, Qabil Ambak dan Rizal nie, sila baca artikel ini sepenuhnya.


PADA awalnya, dia berjanji akan mengumumkan siapakah lelaki yang bakalmenjadi suaminya apabila tiba masanya nanti. Namun apakan daya, manusiahanya merancang tapi Tuhan yang menentukan segala-galanya. Belum sempatFasha Sandha berkongsi kegembiraan mengenai hari bahagianya itu,tiba-tiba lelaki yang dikatakan bakal menjadi suaminya itu tampilmembuat pengakuan di akhbar mengatakan yang dia tidak jadi untukberkahwin dengan pelakon itu.

Menerusi laporan yang dikeluarkan akhbar Harian Metro minggulalu, atlit ekuin kebangsaan, Qabil Ambak Mahamad Fathil mengatakan diaterpaksa mengeluarkan kenyataan sedemikian kerana tidak mahu ada pihakkeliru atau tersalah anggap. Tanpa menjelaskan alasan sebenarperpisahan mereka Qabil cuma menyatakan Fasha sudah sedia maklummengapa hubungan mereka tidak mampu kekal lama

Andai benarlah lelaki yang Fasha maksudkan sebelum ini adalahQabil, pastinya hakikat itu amat sukar untuk ditelan. Bayangkan, lelakiyang sebelum ini diharapkan menjadi payung buatnya tiba-tibamengundurkan diri begitu saja. Namun jelas Fasha, keputusan untuk tidakmendirikan rumah tangga itu sebenarnya dibuat atas persetujuan bersama.Bagaimanapun, alasan serta punca mengapa mereka berbuat demikian,dibiarkan Fasha tanpa sebarang jawapan.

Realistik dengan lumrah alam percintaan yang tidak pernah memberi apa-apajaminan, Fasha berkata dia menerima keputusan itu dengan hati terbuka.Tegasnya, apa yang berlaku itu semuanya adalah ketentuan Tuhan dan diaakur menerimanya. Jauh di sudut hati dia juga percaya bahawa tidaksemua yang berkasih akan bersatu di penghujungnya dan bukan semuapercintaan itu berakhir di jenjang pelamin.

Hip: Adakah Qabil lelaki misteri yang dikatakan Fasha sebagai calon suami seperti yang diuar-uarkan sebelum ini?

Fasha: Sebenarnya sejak awal lagi saya memang tidak pernahmemberitahu mana-mana pihak siapakah lelaki yang bakal menjadi suamisaya. Saya hanya katakan yang saya akan umumkan perkara itu apabilatiba masanya nanti. Tapi memandangkan Qabil terlebih dulu membuka mulutmembuat penafian itu, jadi saya akui lelaki yang saya maksudkan sebelumini memang Qabil. Kami memang berkawan baik dan pernah merancang untukmendirikan rumah tangga. Tapi lumrah kehidupan, kita hanya mampumerencana tapi yang melaksanakannya adalah Tuhan. Saya tidak sedihdengan apa yang berlaku kerana saya pernah melalui ujian lebih terukdari itu. Cuma apa yang ingin saya jelaskan adalah keputusan untuktidak meneruskan hasrat untuk berkahwin ini bukanlah keputusan Qabilseorang diri, tetapi saya juga.

Hip:Apakah Fasha menyalahkan Qabil apabila hal ini diperbesarkan media? Dandalam artikel itu, Qabil kata Fasha sedia maklum punca perpisahan itu.Boleh jelaskan?

Fasha: Saya tidak menyalahkan Qabil kerana saya tahukenyataan itu dikeluarkannya apabila ditanya media. Dan saya jugamemberikan reaksi terhadap apa yang dikatakannya dalam artikel itu.Tidak ada pihak yang bersalah dalam hal ini. Ingin saya tegaskan,perpisahan kami bukan disebabkan keluarga atau adanya orang ketiga.Tapi ia lebih kepada perkara peribadi yang tidak mungkin dapat sayakongsikan bersama masyarakat.

Hip: Mengapa Fasha tidak bersemuka dengan Qabil untukmendapatkan penjelasan memandangkan dia terlebih dulu membuka ceritaini pada media?

Fasha: Sewaktu artikel itu tersiar di akhbar, saya beradadi Kangar, Perlis kerana anak saudara saya dimasukkan ke hospitalkerana alahan ubat. Jadi tumpuan saya pada itu lebih padanya. Lagipuntak perlu saya hendak memanjangkan perkara ini kerana kami berpisah puncara baik. Jadi biarlah hubungan kami selepas ini kekal begitu.
Hip:Mungkin Fasha mengharapkan keajaiban akan berlaku iaitu hubungan iniakan bertaut kembali jika segala masalah yang membuatkan kalianterpisah berjaya diatasi?

Fasha: Saya sayangkan Qabil hanyalah sebagai kawan. Dalamhal ini, hati dan perasaan tidak boleh dipaksa-paksa. Biarlah kamikekal berkawan baik saja selepas ini. Kami juga saling mendoakankebahagiaan masing-masing.

Hip: Kalau begitu mengapa Fasha mengaku yang Qabil adalahcalon suami yang Fasha maksudkan sedangkan Fasha menyayanginya sebagaiseorang kawan?

Fasha: Itulah uniknya hubungan kami. Saya memang berkawanrapat dengannya dan kami pernah sama-sama merancang untuk mendirikanrumah. Rasanya bukanlah sesuatu yang luar biasa kalau seseorang ituberkahwin terlebih dulu dan kemudian baru bercinta. Macam orangdulu-dulu. Kami juga mahu menjadi begitu tetapi disebabkan tiada jodoh,hasrat itu terpaksa kami lupakan.

Hip: Fasha tak sedih apabila kejadian seperti itu menimpa diri Fasha?

Fasha: Saya pernah lalui dugaan yang lebih teruk dari itu.Jadi dalam hal ini, saya anggap apa yang berlaku adalah ketentuanTuhan. Jodoh, ajal maut semuanya di tangan-Nya. Hidup mesti diteruskandan saya bersyukur kerana keluarga saya banyak memberi sokongan dalamhal ini.

Hip: Bagaimana pula hubungan Fasha dengan Rizal? Apakah dia punca sebenar impian perkahwinan Fasha musnah di pertengahan jalan?

Fasha: Hubungan saya dengan Rizal macam biasa. Kami memangberkawan baik tapi dia bukanlah punca perpisahan kami. Malah segalacerita yang tersebar di internet kononnya antara sebab kami tak jadikahwinnya disebabkan gambar di trek litar lumba kereta bersama Rizalserta majlis rumah terbuka yang saya hadiri, memang tidak benar samasekali. Cukuplah, hentikanlah menyebarkan cerita yang tidak benar samasekali. Apa yang berlaku sebenarnya, hanya kami saja yang tahu. Sayajuga berharap selepas ini, cerita saya dan Qabil tidak lagidiperbesarkan. Ini adalah kenyataan terakhir dari saya berhubung isuini.

Hip: Memandangkan Fasha sudah kembali solo, apakah mungkin Fasha akan membuka pintu hati untuk lelaki lain singgah?

Fasha: Buat masa ini saya tidak mahu memikirkan hal itu.Bukan serik tetapi mahu memberi sepenuh tumpuan saya hanyalah untukkerja saja. Pun begitu, kalau tiba-tiba ditakdirkan saya bertemu jodoh,biarlah dengan lelaki yang saya cinta

Melissa Maureen & Malique dirompak-Melissa di cabul

Share









Kejadian berlaku pada 2 Oktober lalu, jam 10 malam. Pelakon Melissa Maureen dan suami, Malique (bekas ahli Too Phat) bersama anak perempuan, Inca Medina, lima bulan, didekati empat orang lelaki yang menaiki dua buah motosikal, apabila sampai di rumah di Section 6, Kota Damansara. Dua daripada lelaki itu membawa sebilah parang seorang.

Tidak puas dengan mengambil dompet, telefon bimbit, rantai dan jam tangan mereka, dua dari perompak itu mula mencabul Melissa. Apabila Malique menolak tangan mereka, kepalanya ditetak sebelum perompak-perompak itu memecut pergi. Dalam akhbar Malay Mail semalam, Melissa memberitahu keadaan Malique dan anaknya sudah okay. Walaupun kehilangan kira-kira RM5,000 dalam bentuk wang tunai dan barangan, yang membuatkan Melissa paling terkilan ialah apabila kes mereka seakan tidak mendapat perhatian pihak polis.

Menurut Melissa, pihak polis hanya sampai di tempat kejadian 45 minit selepas panggilan dibuat. Selepas itu, disuruh Melissa dan suami ke balai polis Kota Damansara untuk membuat laporan. Di sana, pegawai polis bertugas dikatakan mengambil masa satu jam untuk mengambil laporan mereka, sambil menonton TV dan dengan keadaan kepala Malique yang berdarah. Tambah Melissa, pegawai berkenaan gagal memasukkan butir-butir seperti dirinya dicabul serta nombor plat motosikal perompak. Selepas itu, mereka diberikan nama seorang inspektor dari cawangan Mutiara Damansara untuk dihubungi tetapi tiada nombor telefon yang diberikan. Selang beberapa hari kemudian, apabila mereka berjaya mendapatkan nombor inspektor berkenaan, mereka dimaklumkan beliau sendiri bahawa dia sedang bercuti.

Wednesday, October 14, 2009

Dato' K simpan Janggut plak dah..haha..

Share







Baju Raya Sharifah Sofe yang menjolok Mata?nampak pusat

Share








Nasha Bayar tuntutan Saman Malu RM10k kepada bapa nya

Share








Mahkamah Tinggi KL (9/10) memerintahkan aktres dan model Nasha Aziz membayar ganti rugi am RM10,000 kepada bapanya, Abdul Aziz Mohd Ali, dalam kes saman fitnah yang difailkan bapanya terhadapnya. Hakim Datuk Abdul Wahab Patail membuat keputusan itu selepas membenarkan permohonan Abdul Aziz bagi membuat penghakiman selepas Nasha dan peguamnya tidak hadir pada perbicaraan kes itu Rabu lepas.

Bagaimanapun, Nasha hadir ke mahkamah tanpa peguam yang mewakilinya dalam kes itu, Rashid Mokhtar. Hakim Abdul Wahab juga memerintahkan Nasha membayar faedah lapan peratus setahun kepada bapanya dari tarikh saman difailkan iaitu pada 31 Mac 2005 sehingga penyelesaian penuh saman itu.

Beliau bagaimanapun tidak memberi ganti rugi tambahan seperti yang diminta oleh Abdul Aziz kerana saman itu melibatkan perkara dalam keluarga. Hakim Abdul Wahab dalam penghakimannya berkata beliau mendapati Abdul Aziz selaku plaintif berjaya membuktikan dia telah difitnah oleh Nasha selaku defendan apabila Nasha dalam artikel yang diterbitkan Utusan Malaysia pada 24 Okt 2004, menyatakan dia (Nasha) hanya mempunyai seorang ayah sahaja.

Hakim Abdul Wahab berkata mahkamah menerima pernyataan tuntutan Abdul Aziz bahawa akibat perkataan itu, Abdul Aziz telah dipandang rendah dan dikatakan berbohong bahawa Nasha itu adalah anak kandungnya. Abdul Aziz, 61, seorang guru silat, yang hadir di mahkamah, mengemukakan saman terhadap Nasha, yang nama sebenarnya Noraishah Abdul Aziz, berhubung artikel dalam akhbar Mingguan Malaysia yang mendakwa Abdul Aziz bukan bapa kandungnya.

Gambar Raya Rozita che Wan

Share








Monday, October 5, 2009

DIPERKOSA...SETENGAH MATI..SX 21‏

Share











Aleeza Selamat Jalani Pembedahan Jangkitan Kuman Di Kepala

Share








AKTRES dan model, Aleeza Kassim telah selamat menjalani pembedahan mengeluarkan cecair kuman dari bahagian kepalanya di Hospital Pakar Damansara pada jam 1 tengahari kelmarin (29 Disember).

Menurut seorang kenalan rapat Aleeza pembedahan selama 3 jam tersebut bertujuan menyedut cecair kuman di bahagian kepala Aleeza melalui hidung dan juga otak.

“Dia dimasukkan ke hospital kelmarin untuk menjalani pembedahan di bahagian kepalanya.

“Suami Aleeza, Mohd Fauzi Che Rus yang menghantarnya ke hospital.

“Pembedahan tersebut bertujuan untuk menyedut cecair di bahagian muka dan kepalanya yang dipercayai akibat jangkitan kuman, bukan kerana mengalami pendarahan dalam otak.

“Doktor cuba memasukkan wayar melalui hidung dan otaknya untuk menyedut kuman tersebut dan sekarang dia berada di dalam keadaan stabil, boleh bercakap dan makan,” katanya yang tidak mahu mendedahkan identitinya.

Menurutnya juga, Aleeza telah menelefonnya sehari sebelum dimasukkan ke hospital memberitahu bahawa dia (Aleeza) mengalami kesukaran untuk bernafas, penat, deman dan migrain.

“Sehari sebelum dia dimasukkan ke hospital, dia ada telefon saya dia kata dia mengalami kesukaran untuk bernafas, penat, demam dan migrain.

“Masa dia telefon saya itu juga, dia beritahu saya dia akan jalani pembedahan pada hari ini dan dia minta saya datang untuk teman dia di hospital,” katanya.

Menurutnya lagi, keadaan Aleeza selepas sehari menjalani pembedahan tersebut agak kurang baik, namun setelah dua hari Aleeza telah menunjukkan perubahan yang baik.

“Masa selepas pembedahan tersebut, saya lihat keadaan dia tidak berapa baik begitu juga sehari selepasnya.

“Dia mengadu pada saya dia rasa sakit-sakit di bahagian muka dan kepalanya, dan kadangkala ada darah mngalir keluar dari hidungnya.

“Tetapi selepas dua hari tempoh pembedahan, dia menunjukkan perkembangan yang positif di mana dia sudah boleh bercakap dan makan makanan yang lembut seperti bubur.

“Selepas hari pembedahan tersebut, Aleeza dijaga oleh suaminya sehingga hari ini di hospital,” katanya.

Menurut kenalan rapat Aleeza ini, model tinggi lampai itu dimasukkan ke hospital tanpa pengetahuan umum dan hanya dikhabarkan kepada ahli keluarga Aleeza dan rakan-rakan yang rapat sahaja.

“Memang Aleeza minta tidak dihebohkan mengenai dia dimasukkan ke hospital, dia hanya ingin ahli keluarganya dan rakan-rakan yang rapat sahaja tahu.

“Sewaktu pembedahan hari itu juga, semua ahli keluarganya hadir di hospital,” ujarnya.

Katanya lagi, berkemungkinan Aleeza akan dibenarkan pulang ke rumah dalam sehari dua lagi jika terus menunjukkan perubahan positif.

Tomok Suatu Ketika Dulu, Muka Innocent Tak Hingat

Share








Tiba-tiba teringat nak post video New Boyz waktu Tomok muka babyface dan innocent tak ingat. Bukan apa Ahad lepas masa gi karaoke, member kitorang habis feeling nyanyi lagu nie. Member-member yang lain bantai gelak kat belakang sebab tak percaya inilah wajah Tomok suatu ketika dulu. Cuba bayangkan gambar di atas dengan video kat bawah nie. Memang makin hensem skang si Tomok ni kan?

P.S: Kami tidak bertanggungjawap sekiranya perut anda terburai akibat kegelakan yang melampau

Naughty comic- wife yang X puas dgn suami sendiri..huhuhu

Share







Klik sini ..

Sekitar Majlis pertunangan Umie aida dan Datuk K,Jutawan Bukit Mertajam

Share














Awekz Black Mentor...Athna

Share










Seswai..phewwit
Related Posts with Thumbnails

Anda Pelawat yang ke-