Search in my-sensasi !! upgraded

RECENT POST @ Entri Terkini

Friday, July 31, 2009

Three Cats Cronology -2nd year birthday

Share







Adopted on 7th April 2007.

Name (from left to right) - Abang (brother), Kakak (elder sister), Adik (youngest sister)

History - 3 kittens was found in a box during rainy day, in front of a small shop in Setiawangsa, Kuala Lumpur. They are orphan kittens. Shop owner say, someone leave box in front his shop, and found 3 kittens inside. After rescued these 3 kittens, they are all nursing with bottle and kitten milk for few months.

So now, they are 2 years old. Been struggle and fight to live. It’s hard to see orphan kittens grew up until 2 years old without a mother since 10 days old. I’m proud of this 3 siblings.

For human who ever thinking to commit suicide, think again, appreaciate your life, you will never get it back again if you mess with it.




Picture above: The day I brought them home.

Picture above: Few weeks old.

Picture above: 1 year plus old
Born on 28th March 2007. (Estimated by the vet. It is good to have 1 date to celebrate their birthday, you must write down your cat date of birth )

Credit to:freakzter

Thursday, July 30, 2009

Kes Perceraian Artis Sepanjang tahun 2008

Share







  • Singer, Azharina Azhar or Azharina, 23, and Datuk Sukri Mohamed, 50. (February 2008)



    -


  • Singer, Farah Asyikin Zulkifli or Farah Asyikin, 28, and Dr Fariz Yahya, 30. (26 May 2008)



    -


  • Singer, Siti Fairus Sheikh Mohamed or Siti Fairuz, 44, and Mohamad Zainuddin Kordi, 45. (14 July 2008)



    -


  • Actress, Nor’ Ashikin Karman or Norish Karman, 34, and Datuk Hashimuddin Abdul Kadir, 60. (15 July 2008)



    -


  • Actress, Nora Mohd Danish Hanif or Nora Danish, 26, and Toh Muda Rizal Ashram Ramli, 38. (12 August 2008)



    -


  • Singer, Norazlina Abd Rahman or Leina Hangat, 36, and Muhammad Jamal Delaloy Abdullah, 40. (6 August 2008)



    -


  • Singer, VE, Charma Adizalilullah Abdul Khalil or Cham VE, 30, and Karmila Khalid, 31. (8 September 2008)



    -


  • Singer, Tengku Anis Soraya Tengku Sulaiman or Anis Suraya, 28, and Wan Kasmaizi Wan Kamaluddin, 28. (14 October 2008)



    -


  • Actress, Emma Akma Yunus or Emma Akma, 39, and Mohd Kamal Jaafar Sidek, 34. (29 October 2008)



    -


  • Actor, Nasrizal Ngasri or Bell, 29, and Nur Farhana Mahamad Fauri, 26. (24 November 2008)



    -


  • Singer, Noraniza Idris, 40. (Unknown date 2008)



    -


  • Actor, Mohamed Nurhakim Zaidon or Norman Hakim, 32, and, Actress Arbaeyah Abdul Manan or Abby Abadi, 30. (18 December 2008)







    1. Celebrity Waiting For Divorce 2008.





      1. Actor, Mohd Aszerul Nizam Abdullah or Beego, 28, and Intan Shahira Mohd Shahru, 27.



        -


      2. Singer, Jamaluddin Elias or Nash, 48 and Sosilawati Lawiya, 44.



        -


      3. TV-Movie Director and Actor, Aziz M Osman, 46, and Nor Radhiah Ramli, 22.



        -


      4. Vocalist of OAG, Mohd Radhi Razali or Radhi OAG, 31, and Shazlin Sharif, 30.



        -


      5. Singer, Dayang Zaira Erema Awang Moshdad, 25, and Song Writer, Jamaludin Sulik or Seri Bayu, 43.



        -


      6. TV3 host, Zakiah Anas, and Yusof Mohamad Taib, 46.



        -


      7. TV3 host, Mazidul Akmal Sidek and Khairul Fazlin Kamaruddin, 38.


      Tinggal Kenangan-Radhi dan Keluarga tersayang~

      Share







      Sensasi merasa agak sedih melihat keadaan mereka berdua yang kini bukan lagi loving couple mcm dulu2...they used to be one happy family kans..look at them,and radhi,he loves his son so much....thats very nice...Shazlin dan Radhi kedua2nya org sarawak..then masa di srwk dulu they all dah couple,that time OAG masih blum glamer sgt lg..then,Shazlin joinn band GIM...after that,she jadi stewardess,8 tahun mereka terpisah..the bertemu balik and menjalin cinta balik,then kahwin dpt sorang baby boy and berpisah again...

      Sebetulnye,kes sebenar mula2 shazlin bwk kes cerai nie di mahkamah kerana mendakwa bahawa Radhi telah menceraikannya.Dia melafazkan cerai tehadap shazlin,semasa mereka bertengkar,Shazlin kata Radhi tak berubah sikap (tabiat buruk) beliau sejak bujang,sedangkan dia telah berjanji akan berubah lepas kahwin,dah byk kali diberi radhi peluang tapi masih x berubah jugak..Radhi pula ckp,shazlin xmau pindah keluar dari rumah kedua org tuanya.kononnya shazlin nak berada di Zon selamat.Normal bagi seorang wanita ingin hidup normal,mempunyai suami yg boleh menjadi ketua dan dihormati..betul tak?kalau suami sudah tidak lagi dihormati,isteri akan sentiasa rasa nak bercerai...percayalah ckp gua..so paham2 la..

      then zaman skrg memang byk sgt2 kes lelaki lafaz cerai then after that tak mengaku...dah beberapa kali kes artis jadi mcm nie,bukan artis je,org biasa pun byk..dan ini pasti mendatangkan marah kepada isteri..mentang2 talak ditangan lelaki,dah talak after that tak mengaku,nak pujuk2 pula...tak hangin ker?tambah pulak sang suami telah kehilangan rasa hormat isteri...sure la susah nak pujuk balik...

      Kes shazlin curang pulak,ini kita x tahu kebenarannye...ye lah kalau suami dah tak nak sgt2 ceraikan (padahal sbnarnye dah cerai cume tanak ngaku pulak)mgkin isteri tue sengaja nak menaikkan api marah si suami..so buat cerita la...but now nie dia tak ngaku dia ada affair dgn lelaki lain..kita takda bukti so memang x boleh la mengiyakan perkara itu....
      Even dlm islam pun kata selagi tiada 4 saksi lelaki melihat terang2 penzinaan itu,tak boleh dijatuhkan hukum hudud.dan tak boleh pula nak menyebarkan fitnah,kerana fitnah tue amat buruk akibatnye.

      Sensasi sedih melihat Radhi semakin kurus,tak ceria lagi dan hidup murung selepas kehilangan isteri tersayang..Apa yg berlaku pasti ada hikmahnya..so Radhi be strong and percayalah pada jodoh...kerana jodoh itu ketentuan tuhan














      Vokalis utama Kumpulan Old Automatic Garbage (OAG) Mohd Radhi Razali, 31, dan isteri, Shazlin Sharif, 30, kelihatan sugul ketika ditemui wartawan Bernama di Unit Rawatan Rapi Pusat Perubatan Pantai di sini ketika melawat anak lelaki mereka, Muhd Rifdhi Muslim yang berusia tiga setengah yang terjatuh dalam kolam renang rumah mentuanya di Petaling Jaya semalam. Muhd Rifdhi dipercayai terjatuh ke dalam kolam renang sedalam 1.5 meter itu ketika cuba mengambil alat permainannya, sebuah bot plastik, dari kolam itu

      PERGINYA YASMIN a.k.a Zulkiflee ahmad…

      Share







      Saya tidak berani menulis mengenai kematian Yasmin, bimbang apa yang ada di kepala saya sejak beberapa tahun lalu terluah.
      Selepas membaca apa yang ditulis oleh Nobisha dalam postingnya semalam (Isnin, 27 July, 2009 bertajuk “Marina, Yasmin & Zulkifli”, saya turut insaf bahawa yang mati biarkan dia bersama Tuhannya.
      Melalui blognya Nobisha berkata: “Saya tidak pernah bertemu Allahyarham Yasmin Ahmad.
      Saya juga tidak mengenali Datin Paduka Marina Mahathir secara peribadi. Bagaimanapun, saya boleh memahami mengapakah Marina begitu marah apabila akhbar Kosmo! “mendedahkan” Yasmin sebenarnya Zulkifli. Sementara saya juga tidak setuju dengan perbuatan akhbar Kosmo!, alasan saya dan Marina berbeza.


      Usah salah faham. Saya tidak berniat mempertahankan yang salah. Bagaimanapun, oleh kerana Yasmin Ahmad sudah meninggal dunia, maka biarlah urusan seterusnya antara beliau dan Allah s.w.t. Tentunya banyak perkara yang kita tidak ketahui tentang Yasmin sebagai seorang individu, maka biarlah kita berprasangka baik dan memohon keampunan baginya.”
      Saya seperti juga Nobisha tidak mengenali Allahyarham Yasmin Ahmad secara peribadi.
      Namun saya sedikit mengenali beliau melalui filem-filemnya. Perkenalan awal saya dengan Yasmin ialah melalui Bintang RTM 1975, apabila beliau adalah pesertanya.
      Kemudian melalui albumnya Zulkiflee terbitan Warnada melalui lagi Tunggulah (lagu copyright dan senikatanya oleh Dinosman). Saya masih menyimpan album itu hingga kini.
      Penerbit album ini ialah Daos dan muzik oleh Ooi Eow Jin.
      Yang sahaja tahu beliau menukar jantina tetapi saya tidak tahu dia berkahwin.
      Yang bermain di kepala saya kini ialah kematiannya sebagai wanita atau lelaki?
      Yang bermain di kepala saya sebelum ini ialah apakah masyarakat kita kini, termasuk ulama dan orang beragama ‘menerima Yasmin seadanya’ walaupun banyak perkara boleh diperkatakan dalam konteks Islam mengenai dirinya.


      Bagi saya, menerima seadanya diri seseorang – sama ada dia pemimpin, artis, pelukis, ahli politik – dan sebagainya ada merbahayanya. Kenapa?
      1. Apabila menerima yang ‘salah’ mengenai diri seseorang, jika dia Islam bermakna Islam ‘membenarkan’ diri seseorang itu berada dalam keadaan sedemikian dan masyarakat harus menerimanya;
      2. Apabila menerima seseorang pemimpin yang ‘salah’ atau ‘salah laku’ bermakna Islam ‘membenarkan atau tidak kisah’ mengenai perkara itu dan imej Islam juga akan turut digambarkan seperti watak orang berkenaan;
      3. Apakah wajar Ulama dan tokoh agama kita berdiam diri hanya kerana seseorang itu pemimpin, artis dan apa juga gelarannya kerana orang itu popular dan jika membuka mulut bimbang akan jadi kontroversi. Untuk siapa mereka ini berkhidmat atau ‘menyandarkan dirinya’? Kepada wang ringgit atau agama Islam yang menjadi agama rasmi di negara ini?
      4. Apabila anak muda, belia atau juga masyarakat menerima ‘orang seperti ini’ dan dijadikan Ikon, kenapa ulama dan tokoh agama menyalahkan anak-anak muda dan yang muda meletakkan orang seperti ini dikedudukan tinggi, sedangkan mereka tahu ‘kedudukan sebenar’ orang ini. Siapa mahu disalahkan?
      Saya kesal dengan kecaman keras Datuk Marina Mahathir terhadap akhbar Kosmo! kerana mendedahkan latar belakang pengarah terkenal Yasmin Ahmad yang sejak lahir dikenali sebagai Zulkifli.


      Menyifatkan akhbar dalam kumpulan Utusan Melayu Bhd itu sebagai “makhluk yang hina”, aktivis wanita itu berang dengan media berkenaan yang melaporkan pengarah itu sebagai seorang naib juara bintang RTM pada 1975 dan penyerang bolasepak Melaka pada zaman persekolahannya sewaktu dikenali dengan nama asalnya.
      Mungkin saya juga akan digelar ‘makhluk yang hina’. Tidak mengapalah – yang saya tertanya-tanya ialah berapa lama lagi ulama dan pakar agama kita akan berdiam diri dengan kes-kes tukar jantina dan kemudian berkahwin.
      Malah jelas isu-isu seperti pondan, gay, kelab gay dan sebagainya yang bagi saya sebagai seorang Islam yang jahil menuntut agar diberikan sedikit ‘cahaya penyelesaian’ bukan membiarkan gejala ini berterusan

      Tuesday, July 28, 2009

      Azza Elite dan Boyfriend barunya Firhan Yusuf

      Share










      Aik mcm tak semenggah je rambutnye tue..huhuhu

      Drama Radhi-Shazlin di luar mahkamah

      Share
















      KEDUA-DUANYA menunjukkan ego masing-masing bilamana Radhi OAG enggan menceraikan isterinya, Shazlin Shariff tetapi dalam masa yang sama si isteri sanggup ‘bersumpah’ membuat hubungan dengan lelaki lain semata-mata ingin diceraikan.

      Ego dan kemarahan yang meluap-luap dalam diri mereka itu akhirnya mencetuskan satu perbalahan kecil yang berlangsung kira-kira 30 minit di luar Mahkamah Rendah Syariah Petaling Jaya.

      Ketika Shazlin sedang ditemubual oleh pihak media, Radhi tiba-tiba menyerang isterinya itu ekoran menafikan dia tidur dengan lelaki yang dikenali sebagai Izat itu.



      “Dia (Izat) kawan saya tapi tak pernah tidur dengan dia. Saya memang pergi rumah dia tapi beramai-ramai. Saya cakap macam tu sebab nak awak lepaskan saya.

      “Saya memang tipu dan nak awak lepaskan saya,” kata Shazlin dengan nada tinggi kepada Radhi.

      Radhi pula menempelak, “Tetapi kenapa saya nak berjumpa dengannya tetapi dia tak nak? Dia takut la tu..”

      Shazlin membalas mempertahankan Izat yang diakui sebagai kawannya itu, “Dia tak buat salah dan tak takut.”



      Shazlin cuba untuk meleraikan pergaduhan itu dengan memberitahu dia mahu beredar kerana mempunyai kerja lain.

      Namun, Radhi masih belum berpuas hati dengan tindakan Shazlin sehingga meminta wanita itu menghubungi Izat untuk bersemuka dengannya.

      Shazlin yang cuba menghubungi lelaki itu bagaimanapun gagal mendapatkan Izat dengan berkata ‘Ijat (Izat) tak angkat telefon’.

      Perbalahan itu berlarutan sehingga Shazlin dan Radhi mengeluarkan perkataan kasar dan biadap.

      Selepas itu, sesi ‘perbahasan’ bertukar dari luar mahkamah hingga ke tempat meletak kereta.

      Shazlin yang membuka pintu kereta Waja yang dinaikinya itu dihalang oleh Radhi.



      Enggan mencampuri urusan mereka berdua, perbalahan itu berterusan sehingga akhirnya Shazlin mengalirkan air mata.

      Namun, air mata yang menitis itu tidak menghalang Shazlin dari bertekak dengan Radhi.



      Akhirnya, Shazlin beredar dari perkarangan mahkamah meninggalkan Radhi ‘terkulat-kulat’ di situ.

      Radhi seronok bergaduh dengan Shazlin?

      Selepas 10 bulan tidak bersemuka dengan Shazlin, Radhi berkata dia seronok dapat ‘bercakap’ dengan isterinya itu semalam.



      “Saya seronok bergaduh..menurutnya (Shazlin), dia tipu pasal ada hubungan tu. Perkara tu (hubungan) membuatkan saya rasa tidak pasti.

      “Dia kata memang kenal lelaki tu (Izat) tapi tak pernah tidur (buat hubungan sulit)..dia kenal sahaja..lepas tu dia marah sebab saya kecoh dengan media,” beritahu Radhi menjelaskan tentang apa yang ditengkarkan dengan Shazlin sebelum itu.

      Jelas Radhi, dia hanya mahu Shazlin bersikap jujur dengannya demi menyelesaikan kemelut yang berlaku dalam rumah tangganya itu.

      “Saya nak dia (Shazlin) terus-terang sahaja dan tak mahu melatah..perkara dah lepas dan tiada apa yang sahih pasal apa yang berlaku (pergaduhan) tadi.



      “Dia tak patut memainkan nama ‘Allah’..sekiranya dia jujur, saya tak musykil dan ragu-ragu dengannya,” luah Radhi dalam nada kesal.

      Penyanyi yang popular dengan lagu ‘Slumber’ dan ‘Generasiku’ itu turut meminta isterinya membalas setiap Khidmat Pesanan Ringkas (SMS) dan menjawab panggilannya.

      “Saya cakap padanya lepas ni tolong balas SMS dan jawab call (telefon) kalau saya nak jumpa.

      “Mungkin dia dah biasa dengan stail hidup yang macam ni..dengan drama dan filem kerana rumah mertua saya selalu dijadikan studio (tempat) untuk orang berlakon,” kata Radhi.

      Dia turut memaklumkan yang bapa Shazlin merupakan seorang produser filem dan memiliki syarikat produksi sendiri iaitu Take One Production.

      Mahu Shazlin jadi kawan

      Selepas berbincang dalam suasana yang tegang, Radhi akhirnya berserah dengan apa yang berlaku antaranya dengan Shazlin.

      Ditanya adakah dia akan ‘melepaskan’ Shazlin selepas ini memandangkan isterinya itu akan memfailkan kes lafaz cerai kedua dan permohonan cerai pada minggu hadapan.

      “Insya-Allah...cuma dia (Shazlin) kena jujur dengan saya dan dirinya kerana ia akan memberi kesan kepada anak kami,” ujar bapa kepada Mohd Rifdhi Muslim, 4, ini dalam nada yang lemah.


      Shazlin berbincang sesuatu dengan peguamnya.

      Tambahnya, “Saya mohon kami menjadi kawan sahaja sebelum dan selepas (bercerai) tetapi dia kata nak berkawan lepas cerai..saya rasa masa itu (berkawan) saya boleh bercakap dengan dia.

      “Saya bersedia tetapi saya nak sahkan dengan Izat terlebih dahulu tentang hal ini.

      “Kalau dia berterus-terang mungkin hal ini tak jadi musykil dan jadi macam ni sebab dia menafikan tetapi akhirnya saya dapat tahu sendiri.”

      Radhi juga meluahkan yang dia langsung tidak berniat untuk memalukan Shazlin dan berkali-kali bertegas berterus-terang adalah jalan terbaik.


      Radhi kesal kerana tertipu dengan isterinya.

      “Apa yang berlaku hari ini hanya salah faham dan tiada yang sahih...,” kata Radhi sebelum meninggalkan perkarangan mahkamah.

      Menyentuh tentang kariernya, Radhi berkata kini dia lebih selesa bergerak solo kerana sekurang-kurangnya dia berjaya mengatasi masalah disiplin yang dihadapinya sebelum ini.

      “Saya akui sejak ‘ribut dan taufan’ berlaku dalam rumah tangga saya, karier saya agak perlahan dan ‘tergelincir’.

      “Saya memilih untuk bergerak solo kerana dalam band banyak tanggungjawab yang saya perlu lakukan tetapi apabila solo, saya dapat ‘tackle’ masalah disiplin,” akhirinya yang telah muncul dengan single ‘Infiniti’ melalui projek solonya itu.

      Menurut Radhi, projek ini dibantu oleh pengarah muzik Edrie Hashim dari Neo Gendang Record.


      P/S: Mcm kesian je tgk Radhi kan..tetapi,mengikut kata shazlin dia sudah tak tahan lagi dgn sikap Radhi yg x berubah sebelum kahwin dan selepas kahwin...hmm,sensasi pernah mengenali kwn radhi dan tahu sedikit la info pasal masalah Radhi...emmm,klue nye ada kaitan dgn terbang "tinggi" dlm bahasa inggeris?boleh teka ker?hmmm..entahla,susah nak ckp la siapa yg bersalah..ini la jadinya kalau anda mudah sgt hanyut dengan kehidupan
      Related Posts with Thumbnails

      Anda Pelawat yang ke-