Search in my-sensasi !! upgraded

RECENT POST @ Entri Terkini

Wednesday, April 29, 2009

Fantasi Pemandu Teksi

Share







Seorang Nurse, Ratna menahan teksi. Sedang dalam perjalanan.. . Pemandu
teksi iaitu Feddy asyik memerhati Nurse itu melalui cermin
tengahnya..Merasa kehairanan.. . Nurse itu bertanya...

"Encik.. kenapa encik melihat saya begitu ??"

Feddy tersenyum malu dan berkata...
" Sebenarnya.. . saya selalu berfantasi.. ..maaf ya... saya sangat ingin
mencium seorang Nurse..."

"Oh begitu!! tak der masalah... encik boleh mencium saya.. kalau itu
memang memberikan ketenangan buat encik... tapi saya ada syarat iaitu
encik mesti masih single" kata Nurse...

Feddy gembira dan berkata...
"iya...iya, saya masih single".

Kemudian teksi itu diberhentikan di jalan sepi... Feddy terus mencium
nurse itu selama 10 minit... kemudian mereka pun meneruskan perjalanan
kembali.

Tapi feddy menangis teresak-esak sambil berkata...

"Maafkan saya cik... saya merasa bersalah... sebenarnya saya sudah
berkahwin".

Mendengar penerangan itu Ratna tersenyum bijak dan berkata...

"Sudahlah encik... tidak ada apa-apa yang perlu di bimbangkan.. . Saya
juga bersalah. Saya juga bukanlah seorang Nurse... saya adalah seorang Mak
Nyah yang kebetulan dalam perjalanan menuju ke pesta pakaian beragam

Harga seorang anak dan kereta..mana lebih berharga

Share







ingatlah....marah mcm mana sekalipun, jgnlah bertindak
keterlaluan..............

Sepasang suami isteri - seperti pasangan lain di kota-kota besar -
meninggalkan anak-anak diasuh pembantu rumah semasa keluar bekerja.

Anak tunggal pasangan ini, perempuan berusia tiga setengah tahun.

Bersendirian di rumah dia kerap dibiarkan pembantunya yang sibuk
bekerja bermain diluar, tetapi pintu pagar tetap dikunci. Bermainlah
dia
sama ada berbuai-buai di atas buaian yang dibeli bapanya, ataupun
memetik
bunga raya, bunga kertas dan lain-lain di laman rumahnya.

Suatu hari dia terjumpa sebatang paku karat. Dia pun melakar simen
tempat letak kereta ayahnya tetapi kerana diperbuat daripada
marmar,lakaran tidak kelihatan. Dicubanya pada kereta baru ayahnya.
Ya...
kerana kereta
itu bewarna gelap, lakarannya jelas.Apa lagi kanak-kanak ini pun
melakarlah melahirkan kreativitinya. Hari itu bapa dan ibunya
bermotosikal
ke
tempat kerja kerana laluannya sesak sempena perayaan Thaipusam.

Penuh sebelah kanan dia beredar ke sebelah kiri kereta. Dilakarnya
gambar ibu dan ayahnya, gambarnya sendiri, lukisan ayam, kucing dan
sebagainya mengikut imaginasinya. Kejadian itu langsung tak disedari
si
pembantu rumah.

Pulang petang itu, terkejut badaklah pasangan itu melihat kereta
yang baru setahun dibeli dengan bayaran ansuran, berbatik-batik. Si
bapa
yang
belum pun masuk ke rumah terus menjerit, "Siapa punya kerja ni?"
Pembantu
rumah yang tersentak dengan jeritan itu berlari keluar. Dia juga
beristighfar.

Mukanya merah padam ketakutan tambah-tambah melihat wajah bengis
tuannya. Sekali lagi diajukan pertanyaan keras kepadanya, dia terus
mengatakan

"Tak tahu... !" "Duduk di rumah sepanjang hari tak tahu, apa kau
buat?" herdik si isteri lagi.

Si anak yang mendengar suara ayahnya, tiba-tiba berlari keluar
dari bilik.

Dengan penuh manja dia berkata "Ita buat ayahhh.. cantik kan !"
katanya menerkam ayahnya ingin bermanja seperti selalu. Si ayah yang
hilang
sabar merentap ranting kecil pokok bunga raya di depannya, terus
dipukul
bertalu-talu tapak tangan anaknya. Si anak yang tak mengerti apa-apa
terlolong-lolong kesakitan sekaligus ketakutan. Puas memukul tapak
tangan, si ayah memukul pula belakang tangan anaknya. Si ibu cuma
mendiamkan

diri, mungkin setuju dan berasa puas dengan hukuman yang dikenakan.

Pembantu rumah melopong, tak tahu nak buat apa-apa. Si bapa cukup
rakus memukul-mukul tangan kanan dan kemudian tangan kiri anaknya.

Selepas si bapa masuk ke rumah dituruti si ibu, pembantu rumah
menggendong anak kecil itu, membawanya ke bilik. Dilihatnya tapak
tangan dan belakang tangan si anak kecil calar balar.

Pembantu rumah memandikan anak kecil itu. Sambil menyiram air
sambil dia menangis. Anak kecil itu pula terjerit-jerit menahan
kepedihan
sebaik calar-balar itu terkena air. Si pembantu rumah kemudian
menidurkan
anak kecil itu. Si bapa sengaja membiarkan anak itu tidur bersama
pembantu rumah.

Keesokkan harinya, kedua-dua belah tangan si anak bengkak.. Pembantu
rumah mengadu. "Sapukan minyak gamat tu!" balas tuannya, bapa si
anak.

Pulang dari kerja, dia tidak melayan anak kecil itu yang
menghabiskan masa di bilik pembantu. Si bapa konon mahu mengajar
anaknya.

Tiga hari berlalu, si ayah langsung tidak menjenguk anaknya sementara
si
ibu
juga
begitu tetapi setiap hari bertanya kepada pembantu rumah.

"Ita demam... " jawap pembantunya ringkas.

"Bagi minum panadol tu," balas si ibu.

Sebelum si ibu masuk bilik tidur dia menjenguk bilik pembantunya.
Apabila dilihat anaknya Ita dalam pelukan pembantu rumah, dia
menutup
semula

pintu.

Masuk hari keempat, pembantu rumah memberitahu tuannya bahawa suhu
badan Ita terlalu panas.

"Petang nanti kita bawa ke klinik. Pukul 5.00 siap" kata majikannya
itu.

Sampai waktunya si anak yang longlai dibawa ke klinik. Doktor
mengarahnya ia dirujuk ke hospital kerana keadaannya serius.

Setelah seminggu di wad pediatrik doktor memanggil bapa dan ibu
kanak-kanak itu.

"Tiada pilihan.." katanya yang mencadangkan agar kedua-dua tangan
kanak-kanak itu dipotong kerana gangren yang terjadi sudah terlalu
teruk.

"Ia sudah bernanah, demi nyawanya tangan perlu dipotong dari siku
ke bawah" kata doktor.

Si bapa dan ibu bagaikan terkena halilintar mendengar kata-kata
itu.

Terasa diri tunggang terbalik, tapi apalah dapat dikatakan. Si ibu
meraung merangkul si anak. Dengan berat hati dan lelehan air mata
isterinya, si bapa terketar-ketar menandatangani surat kebenaran
pembedahan.

Keluar dari bilik pembedahan, selepas ubat bius yang dikenakan
habis, si anak menangis kesakitan. Dia juga terpinga-pinga melihat
kedua-dua

tangannya berbalut putih. Direnung muka ayah dan ibunya. Kemudian ke
wajah pembantu rumah. Dia mengerutkan dahi melihat mereka semua
menangis..

Dalam seksaan menahan sakit, si anak yang keletah bersuara dalam
linangan air mata..

"Abah.. Mama... Ita tak buat lagi. Ita tak mau ayah pukul. Ita tak
mau jahat. Ita sayang abah.. sayang mama." katanya berulang kali
membuatkan si ibu gagal menahan rasa.

"Ita juga sayang Kak Narti.." katanya memandang wajah pembantu
rumah, sekaligus membuatkan gadis dari Surabaya itu meraung seperti
histeria.

"Abah.. bagilah balik tangan Ita. Buat apa ambil.. Ita janji tak
buat lagi! Ita nak makan macam mana? Nak main macam mana? Ita janji
tak conteng kereta lagi," katanya bertalu-talu. Bagaikan gugur jantung si
ibu mendengar kata-kata anaknya.

Meraung dia sekuat hati namun takdir yang sudah terjadi, tiada
manusia dapat menahannya.

ANTARA ANAK DAN KERETA…YANG MANA LEBIH BEHARGA…

Tuesday, April 28, 2009

Norish menangis ,bekas suami nak rampas anak2?

Share










SATU demi satu prosedur perlu dituruti apabila tiga kes aktres cantik Norish Karman di Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam menjalani prosiding secara serentak semalam.

Disebabkan itu, kes penjagaan anak telah pun ditangguh ke 19 Jun depan bagi pihak Norish atau nama sebenarnya Nor’asikin Karman, 35, mengemukakan pembelaan.

Peguam syarie Akhbardin yang mewakili Norish atau NK memohon kepada Hakim Syarie Abu Bakar Mohd Daud untuk membicarakan kes di Dewan 1 itu ke Dewan 2.

Selang beberapa minit selepas itu, dua kes lagi perlu menjalani prosiding di Dewan 2.

Sementara menunggu prosiding di Dewan 2, NK sempat berbual dengan anak tirinya, Alesha Nur, 15, yang dianggapnya seperti anak kandungnya sendiri tetapi hubungan mereka terpisah apabila Alesha tidak dibenarkan berjumpa dengannya setelah berada di bawah jagaan bekas suaminya, Datuk Hashimuddin Abdul Kadir.

Dalam perbualan itu, NK berkata dia kecewa apabila mendapat tahu bekas suaminya mahu mengambil anak-anaknya pula.

Dalam seronok berbual sambil membuka ‘loudspeaker’, tiba-tiba saja NK menitiskan air mata.

Ditanya kepadanya sebab dia menangis, ‘Saya sedih pasal bekas suami nak ambil anak-anak.

“Alesha Nur tinggal dengan bapanya. Dia tak dibenarkan berjumpa dengan saya dan perbualan kami pun secara curi-curi di telefon.

“Setiap kali dia call, saya akan rasa sedih sebab saya merinduinya. Dah lama saya tak jumpa dengannya setelah saya bercerai dengan bapanya,” kata NK di Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam semalam.

Dalam pada itu, perbicaraan tuntutan nafkah oleh Norish terhadap bekas suaminya semalam telah ditangguhkan ke 17 Jun depan untuk penghujahan di Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam.

Proses sulh (perundingan) nafkah pula ditetapkan pada 7 Mei ini di Mahkamah Rendah Syariah Petaling Jaya.

Dalam tuntutan itu, NK meminta supaya bekas suaminya menyediakan wang nafkah anak-anak sebanyak RM1500 setiap orang, wang sewa rumah dan wang untuk dibayar kepada pembantu rumah.

NK dan Hashimuddin, 61, bernikah pada 11 Januari 1998 di Perlis. Pasangan itu bercerai di Mahkamah Rendah Syariah Petaling Jaya, pada 15 Julai 2008 tetapi tiada perintah hadanah (penjagaan anak) dikeluarkan.

Berdasarkan rundingan majlis sulh, kedua pihak bersetuju hak jagaan anak diberikan kepada NK sementara Hashimuddin mendapat hak lawatan.

Latest,Gambar Wardina dan hubby and 2 daughters..

Share








Di sekitar majlis perkahwinan adik Wardina...

Mengimbau kembali,wardina and hubby berkenalan thru internet..bila hati dah terpaut,mereka wat blind date,annd that guy propose wardina..
masa tue wardina tgh hawt and glemer cos berlakon citer spanar jaya,senario the movie,and etc...
ditambah wardina dulu bekas ratu dewi remaja...

laki dia arkitek tak silap sensasi.. :)

Petua 8P buat pasangan kekasih dan suami isteri

Share








1) P yang pertama ialah 'puji' iaitu setiap pasangan perlu saling memuji antara satu sama lain dalam semua aspek kehidupan seperti masakan atau ucapan terim! a kasih apabila diberi pertolongan.

2) Katanya, P kedua ialah 'peluk' yang mana pasangan suami isteri hendaklah selalu peluk memeluk antara satu sama lain sekerap mungkin pada setiap hari kerana pelukan itu adalah belaian penuh kasih sayang.

3) P seterusnya ialah 'penghargaan' di mana amalan memberi hadiah boleh menambah kasih sayang.

Baca lagi..

Pondan bersilat belasah peragut

Share








Pondan berusia 28 tahun itu dikatakan bersilat, bergelut dan sempat menendang perut suspek sebelum beg tangannya dilarikan di Jalan Tun Razak pada awal pagi.

Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Pahang, Bahagian Risikan dan Operasi, Supritendan Nordin Mustapha berkata, dalam kejadian pukul 1.30 pagi, mangsa yang sedang menunggu rakannya didatangi seorang lelaki tidak dikenali.

"Mangsa didatangi suspek yang menunggang motosikal. Suspek kemudian mendekati mangsa untuk berbual. Tiba-tiba, suspek merentap beg tangan yang disangkut di bahunya.

"Ketika bergelut, mangsa yang bekerja sendiri itu sempat melawan dan menendang perut suspek. Suspek bagaimanapun dapat melarikan diri bersama beg tangan mangsa," katanya ketika ditemui di sini semalam.

Menurut beliau, dalam pergelutan itu juga, mangsa cedera di muka akibat ditumbuk oleh suspek.

Pesta ponteng Teluk Chempedak - Pelajar lelaki, perempuan berpeluk-pelukan dalam air

Share








KUANTAN - Di Kuala Lumpur, kompleks beli-belah, kafe siber dan taman rekreasi kerap dijadikan tempat tumpuan ponteng sekolah.

Rupa-rupanya pelajar di sini lagi hebat. Mereka berkumpul di sekitar pantai Teluk Chempedak bagaikan ada satu pesta di situ. Lebih berani pelajar lelaki dan perempuan tanpa segan silu dipandang pengunjung lain sama-sama mandi-manda dan berpeluk-pelukan dalam air.

Tidak dinafikan pusat peranginan itu memang popular sebagai destinasi 'pesta ponteng' terutama di lokasi yang terlindung di sebalik Bukit Pelindung.

Tinjauan Kosmo! semalam, setelah mendapat maklumat daripada orang ramai mendapati tidak kurang 15 pelajar lelaki dan perempuan lengkap berpakaian sekolah sedang asyik berpesta ponteng dan mandi-manda.

Kebanyakan pelajar lelaki membuka baju masing-masing manakala yang perempuan berseluar panjang ketat dan berbaju kemeja T.

Mereka kelihatan begitu riang sekali sambil menjerit-jerit kegembiraan lebih-lebih lagi apabila si lelaki cuba memeluk.

Di pantai pula, beberapa pelajar yang tidak mandi hanya melepak sambil menghisap rokok atau tidur di pondok rehat yang disediakan oleh pihak Majlis Perbandaran Kuantan (MPK) di situ.

Kumpulan pelajar tersebut dilihat datang ke pusat perkelahan itu secara beransur-ansur sejak pukul 7.30 pagi dengan menunggang motosikal kapcai yang diletakkan di satu sudut tempat letak kereta MPK.

Sunday, April 26, 2009

Aging Model

Share









Amazing!
A 20 year old model photographed as if she were 10,20,30,40,50 and 60 years old
A series of pictures with the same model in different ages, everything done with amazing make-up and lighting.

(Vogue Paris with Eniko Mihalik by Inez van Lamsweerde and Vinoodh Matadin styled by Carine Roitfeld, make-up by Lisa Butler)

10 years old:


20 years old:




30 years old:



40 years old:



50 years old:



60 years old:

Friday, April 24, 2009

Miliki bibir Menawan Dengan Lip Ice

Share







Kecantikan adalah harus bagi setiap wanita..
Bagi saya,kecantikan natural adalah penting…bibir yang sihat dan natural pasti menambahkan keserian diwajah..Bibir yang cantik haruslah kelihatan lembut,lembab,licin dan tidak kekeringan..


bibir seperti ini pastinya impian setiap gadis..
Bagi saya,saya amat menyukai product penjagaan bibir Lip Ice..

Dulu bibir saya sering mengalami kerekahan kerana kering dan kelihatan pucat jika tidak memakai lipstick..mcm Lindsay lohan bibirnya pucat tak bermaya..


Tetapi sebagai remaja,lipstick membuatkan saya kelihatan jauh lebih tua,malahan,menyebabkan bibir saya semakin kering…arghhh…kadang-kadang warnanya amat tak sesuai..

Kakak saya pula mempunyai bibir yang sihat dan cantik.bibirnya kelihatan pink dan merah semulajadi membuatkan saya tertanya-tanya apa yang diamalkan kakak.Rupa-rupanya dia menggunakan Lip Ice Sheer Colour..

Selain mempunyai rasa buah strawberry, LipIce Sheer Color memang ajaib. Lipbalm itu berwarna putih tetapi selepas disapu di bibir, ia bertukar warna dan menukarkan tona warna bibir kepada warna pink natural yang sangat menawan…Masa tue saya masih
bersekolah di tingkatan 4.
Jadi bila saya selalu pinjam Lip Ice kakak,dia bising dan suruh saya dapatkan sendiri…ciss..Kedekut..Sampai sekarang saya sering memakai Lip Ice ,tak kiralah siang semasa nak ke pejabat mahupun malam,kerana Lip Ice bukan sahaja mencantikkan bibir malahan memberikan penjagaan bibir yang berkesan..

Pilihan saya tentulah Lip Ice Sheer Colour,Serlahkan warna bibir pink natural anda!! Lipice fruity pula saya pakai semasa dirumah,rasa buah strawberry memang best sgt…
Saya akan pakai Lipice fruity strawberry dan Lip Ice pot balm semasa tidur untuk menjaga kelembapan bibir saya.Bekerja di dalam suasana aircond akan mengeringkan bibir,jadi Lip Ice sentiasa ada dalam Hand bag..

Terbaru saya join contest yang dianjurkan Lip Ice Bibir menawan.Manalah tahu kot-kot saya dapat menghiasi cover majalah hot “REMAJA” bersama duta produk Lisa Surihani(owh,my feveret actress).Bestnyeee~~




Selain dari dapat bersama Lisa surihani bagi menghiasi majalah REMAJA..Pemenang tempat pertama juga bakal menerima hadiah wang tunai bernilai RM3000.00,12 isu majalah Remaja percuma,serta product Lipice bernilai RM500.00..

Untuk pemenang gelaran Miss Popular pula bakal dipaparkan di dalam majalah REMAJA,menerima wang tunai RM1000.00,12 isu majalah Remaja,serta produk Lip Ice bernilai RM300.

10 org Finalis contest ini bakal dipaparkan di dalam majalah REMAJA juga,menerima wang tunai bernilai RM500 ,6 isu majalah Remaja,dan produk Lip Ice bernilai RM300.

50 hadiah sagu hati pun ader taw…
Free Lip Ice gift Set iaitu “hand mirror” dan dua jenis fruity LipIce..





Menarik kan…
Ni la gambar yang saya untuk menyertai contest nie…Kengkawan jangan lupa Vote saya tau….cari gambar saya melalui emel : fuhyoo@gmail.com



Kalau anda diluar sana rasa minat nak join,apalagi cepat2 la register kat www.lipice.com.my (peraduan bibir menawan)…

Contest ini bermula sejak 1st April sehingga 31 May 2009.Dan hanya terbuka untuk peserta berumur 13 tahun hingga 25 tahun je….huh nasib baik la saya muda lagi dan layak menyertai… J

Jangan lepaskan peluang yang ada,mana tau contest ini bakal merubah masa depan anda…

Thursday, April 23, 2009

Rumah dan kereta untuk dijual dengan harga muarh RM16k je

Share







House for sale/ rent ….3 bedrooms, 2 bathrooms

Lokasi : Gombak Setia

Hold : Freehold

Availability : 2 units left

Price : RM16,000 + car

Klik sini utk tengok gambar rumah dan kereta ..

Adakah anda di dalam golongan ini? (KETAHUI PERSONALITI aNDA)

Share







Ingatlah!!
Jika kamu dimarah, kamu diam.
Jika kamu difitnah, kamu senyum
dan
Jika kamu dikeji, kamu ketawa....
Nescaya dengan berbuat demikian....
kamu tergolong dalam golongan orang-orang yang.....
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;




yang dah 3 tahun tak korek telinga...huargh huargh huargh!

Wednesday, April 22, 2009

Emelda Rosmila,merubah Adlin jd gentle

Share










Hoho...Sensasi tgh update blog sambil layan Jangan Tidur Lagi..tgk si Emelda komen pasal tunang tersayangnye..
she's very cute and lovable kan...baik,soft...i loike..

aku tak brapa sukew ngan adlin,especially lepas kontroversi memakai salib,and he wears subang..uh..die tak tahu ke pakai subang hukumnya haram menjadi wali..anak nak kawen nanti camana?
huhuhu

anyway,i can see that he very the sayang dgn Emelda yg shweet nie...nampak la adlin makin berubah,jd soft sket kan,..
baguih la tue...Aku sukew bila lelaki sanggup berubah utk wanita yg dicintai...
bukankah itew romantik..~~

Selain loving couple,emelda dan adlin,aku pon suke ngan Irma dan nabil..very the sesuai kan...actually,nabil dan irma,masing2 takdela berpeluk sakan,or over acting,menyebabkan kiter tak jelik melihat derang,agak sopan gakla derang ie...teraccident tue tak apa..cos nampak mcm tak menyakitkan hati mcm sesetengah kapel sengaja dan terhegeh2...

oh,perampas memang la dibenci walau secantik mana pun...sebab nampak sgt,dengan muka yg cantik,tp hatinya hodoh...

Lagi Erra ngan Engku Emra pun loving yeh..wpun dulu kecian ngan hans,tp hakikatnye Erra mmg sesuai ngan Engku Emran..rasanya Engku Emran lebih sesuia membimbing Erra..lgpun hans kan non muslim,drink,social...hmm,no komen la...Love is blind..

Roslin tak Pernah tiduri Faizah

Share








PETALING JAYA – “Saya terkejut, tidak sangka dia beri kenyataan begitu! Sumpah, kami tidak pernah bersama!”

Itu jawapan tegas pemain badminton negara, Muhammad Roslin Hashim di Mahkamah Rendah Syariah di sini semalam ketika ditanya sama ada dia pernah mengadakan hubungan seks dengan isterinya, Faizah Mohamad sebelum lafaz cerai yang diucapkan di luar mahkamah pada 11 Februari lalu.

Faizah, 32, yang mendengar keterangan Roslin bagaimanapun hanya memandang ke arah ahli keluarganya di belakang sambil menggelengkan kepala kerana dalam keterangannya sebelum itu Faizah mendakwa mereka pernah bersama.

Kedua-duanya hadir bagi perbicaraan pengesahan lafaz cerai luar mahkamah yang difailkan Faizah selaku plaintif pada 20 Februari lalu.

Peguam syarie, Musa Awang yang mewakili Faizah ternyata tidak berpuas hati dengan keterangan Roslin dan bertanya sekali lagi: “Benarkah? Sebab plaintif (Faizah) kata ada (seks)?”

Roslin, 34, bagaimanapun mendakwa dia terkejut dengan kenyataan Faizah dan sanggup bersumpah sekali lagi bagi menafikan keterangan isterinya.

Sehubungan itu, Hakim Syarie, Jamil Ahmad menangguhkan kes itu pada 12 Mei depan untuk keputusan pengesahan lafaz cerai mereka berikutan timbulnya percanggahan keterangan berhubung isu persetubuhan.

P/S: uik,...byk puleks gosip pasal mamat nie...ntahla,suka2 hati nak cerai..kalau takmo kahwin,jgnla kahwin...gilo!

Jackie chan cakap,org cina harus dikawal,jgn terlalu bebas

Share








KOMEN pelakon terkenal filem aksi Jackie Chan mengenai 'orang China wajar dikontrol' mengundang reaksi negatif dari berbagai pihak terutamanya di negeri kelahirannya di Hong Kong dan Taiwan.

Chan memberi komen ini ketika berucap di sebuah forum di Province China Selatan Hainan. Katanya, sebuah masyarakat yang bebas tidak semestinya memberi manfaat kepada negara China secara khusus.

"Saya tidak berapa pasti samada kebebasan itu bagus atau tidak," kata Chan baru-baru ini.

"Perlahan-lahan saya mula merasakan kita kaum China sepatutnya dikawal. Kalau tidak dikawal, kita akan buat sesuka hati kita," kata Chan.

Seterusnya, Chan berkata, "Kebebasan yang dikecapi di Hong Kong dan Taiwan telah membuat masyarakat di situ "chaotic" (tidak menentu)."

Komen kritis Chan mengundang reaksi yang positif dari tokoh dan pemimpin kesatuan bisnes tapi tidak dari mereka yang menggubal undang-undang di Taiwan dan Hong Kong.

"Dia telah menghina kaum China. Orang China bukannya seperti haiwan peliharaan," kata penggubal pro-demokrasi Hong Kong, Leung Kwok-hung.

"Masyarakat China perlukan sebuah sistem demokrasi yang melindung hak asasi manusia dan undang-undang," sambungnya.

Seorang lagi penggubal undang-undang, Albert Ho, pula menyifatkan kenyataan Chan itu sebagai 'racist' atau berbaur perkauman.

"Semua orang di seluruh dunia boleh menguruskan negara mereka dengan baik. Kenapa pula orang China tidak boleh berbuat demikian?"

Komen Chan yang panas itu mendapat liputan meluas dari media di Hong Kong dan Taiwan, tapi tidak di media di negara China.

Ini adalah kerana populariti Chan cukup disegani di negara China disebabkan dia banyak membantu mempromosikan sukan Olympik.

Chan juga adalah Naib Pengerusi bagi Persatuan Filem China (China Film Association) sebuah persatuan yang mendapat pengiktirafan di China.


P/S:Manusia nie tak perfect,dan tak sebijak mana,oleh itu kita perlu ada guidance atau panduan,pegangan dan guidline,kalau terlalu bebas dan tiada pegangan,maka manusia itu adalah seperti haiwan..makan segala2,anjing kucing,biawak,katak,sumenye makan,bogel sana bogel sini...dah mcm haiwan..ada akai ,pakai la...kalau tak boleh sgt2 nak pikiaq,ikut je panduan dan pegangan..

Prince Harry couple ngan Hos TV.

Share








PRINCE Harry, yang telah berpisah dengan teman wanitanya Chelsy Davy tiga bulan yang lalu, kini dikhabarkan rapat dengan hos televisyen popular, Caroline Flack.

Harry dan Flack dilihat berada di sebuah flat di Fulham, West London, Jumaat lalu.

"Mereka cukup gembira dan anda boleh mendengar muzik, gelak tawa dan bunyi dentingan gelas dari luar rumah. Harry dan Caroline amat mesra, mereka ketawa dan berjenaka...Bahasa badan mereka juga menunjukkan mereka selesa antara satu sama lain," kata sumber.

Bergaya dengan kemeja-t berwarna putih, Harry dilihat tersenyum ketika berjenaka dengan hos berusia 27 tahun itu.

Jurucakap Flack bagaimanapun berkata:

"Mereka tidak menjalinkan hubungan romantik. Mereka hanya kawan. Saya percaya mereka pergi ke tempat lain, tetapi saya tidak pasti di mana."

Flack, hos program Gladiators telah mengenali Harry sejak setahun lalu. Namun begitu, hubungan antara mereka tidak pernah diketahui khalayak.

Mereka diperkenalkan oleh rakan mereka, Natalie Pinkham.


P/S:huhuhu...makin hensem la prince harry nie...masa kecik,dia tak comel pown....abgnye prince william yg menyerlah sebab hensem dan muka iras princess Diana...Haary nie ikut muka bapak la...prince charles...kans

Faizah nafi tiada dara atau lesbian

Share








ISTERI jaguh badminton negara Roslin Hashim, Faizah Mohamad yang menanti pengesahan lafaz cerai oleh Mahkamah Rendah Syariah Petaling Jaya pada 12 Mei ini sudah lali dengan tohmahan yang dilemparkan pada dirinya.

Banyak perkara yang telah mengguris hati Faizah sejak menjadi isteri Roslin.

Antara tohmahan yang paling menyedihkannya ialah cakap-cakap sumbang yang mengatakan dia tiada dara.

Faizah menafikan dakwaan yang mengatakan dirinya sudah tiada dara sebelum berkahwin dengan Roslin.

“Perkara itu tidak betul. Saya ada juga mendengarnya. Bukan itu sahaja, ada juga yang mendakwa saya lesbian. Apabila mendengarnya, saya abaikan sahaja cerita itu,” jawabnya.

Faizah juga menganggap permohonan injuksi yang dibuat oleh pihak suaminya, Roslin terhadap dia dan abangnya adalah pelik, mengejutkan dan tidak perlu dibuat dari awal.

Permohonan yang dibuat di Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur pada 13 Mac itu telah ditarik balik oleh peguam syarie Roslizam Rahim yang mewakili Roslin setelah kes lafaz cerai Roslin dan Faizah telah selesai semalam.

Permohonan itu dibuat bagi menghalang responden iaitu Faizah dan abangnya, Zulkifli Mohamad daripada mengeluarkan sebarang kenyataan kepada mana-mana media yang boleh menjejaskan reputasi dan memprejudiskan kes.

Perkahwinan Roslin dan Faizah yang berlangsung pada 30 Januari lalu telah menimbulkan kontroversi apabila Roslin mengaku melafazkan cerai terhadap isterinya selepas 12 hari mereka bernikah.

Berikutan itu, Faizah telah memfailkan permohonan pengesahan lafaz cerai di Mahkamah Rendah Syariah Petaling Jaya manakala Roslin juga berbuat demikian di Mahkamah Rendah Syariah yang sama.

Namun begitu, Faizah berkata dia masih menghormati dan redha dengan setiap keputusan mahkamah.

“Saya berharap keputusan pada 12 Mei ini biarlah yang positif, dan cepat diselesaikan. Saya tak nak kes ini bertangguh lagi.

“Saya sudah redha dengan apa-apa keputusan dan berdoa agar Tuhan dapat memberikan petunjuk,” luah Faizah ketika dihubungi semalam.

Menurut Faizah, perkahwinannya dengan Roslin telah diaturkan oleh kakak iparnya, Rafidah dan produser Raja Azmi.

Roslin dan Faizah mula berkenalan sejak Hari Raya Haji pada tahun 2005 di rumah Raja Azmi.

Sejak itu, mereka menjalinkan hubungan dan sentiasa berhubung melalui telefon.

Sekali-sekala, mereka akan meluangkan masa bersama di luar secara beramai-ramai.

Selepas ditunangkan pada 1 November tahun lalu, Faizah mula rapat dengan Roslin dan mula keluar berdua sebelum bernikah pada 31 Januari lalu.

“Sepanjang saya mengenali dia, saya tengok dia ok dan timbul perasaan sayang kepadanya. Saya fikir semua ini terletak kepada jodoh.

“Saya hanya menuruti apa yang diaturkan dan menganggap perkahwinan yang diatur oleh kakak ipar saya dan kakak angkat Roslin itu adalah suatu perkara yang baik,” ujar Faizah.

Lalu, Faizah berkata kisah silam yang dilaluinya ini akan terus diabadikan sebagai pengajaran untuk masa akan datang.

“Saya akan lebih berhati-hati pada masa akan datang dalam memilih jodoh. Tetapi jodoh ditangan Tuhan.

“Saya rasa serik pun ada sebab terlalu percayakan orang. Rupa-rupanya orang yang nampak baik ini boleh menjadi ‘musuh dalam selimut’,” katanya.

Dalam masa yang sama, Faizah turut meluahkan rasa syukurnya atas sokongan positif yang diberikan oleh orang ramai.

“Alhamdulillah, saya rasa terharu dan sedih apabila ramai juga yang menyokong saya dan menasihatkan saya supaya bersabar serta berkata perkara ini ada hikmah disebaliknya,” tutur Faizah yang bekerja sebagai Eksekutif Operasi di salah sebuah syarikat di Puchong.

Kes lafaz cerai Roslin-Faizah selesai, pengesahan 12 Mei

Share







PETALING JAYA: Kes lafaz cerai jaguh badminton negara Muhammad Roslin Hashim, 34, dengan isterinya, Faizah Mohamad, 32 di Mahkamah Rendah Syariah di sini telah selesai dan menunggu pengesahan lafaz cerai itu pada 12 Mei depan.

Justeru, permohonan injuksi yang dibuat oleh Roslin terhadap Faizah pada 13 Mac lalu di Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur telah ditarik balik hari ini oleh peguam syarie Roslizam Rahim yang mewakili Roslin.


Faizah Mohamad ketika hadir ke Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur pada 13 Mac lalu.

Kedua-dua keputusan mahkamah itu disahkan oleh peguam syarie Roslizam Rahim yang mewakili Roslin, peguam syarie Musa Awang yang mewakili Faizah termasuk Faizah sendiri.

Permohonan itu dibuat bagi menghalang responden iaitu Faizah dan abangnya, Zulkifli Musa daripada mengeluarkan sebarang kenyataan kepada mana-mana media yang boleh menjejaskan reputasi dan memprejudiskan kes.

Perkahwinan Roslin dan Faizah yang berlangsung pada 30 Januari lalu telah menimbulkan kontroversi apabila Roslin mengaku melafazkan cerai terhadap isterinya selepas 12 hari mereka bernikah.

Berikutan itu, Faizah telah memfailkan permohonan pengesahan lafaz cerai di Mahkamah Rendah Syariah di sini manakala Roslin juga berbuat demikian di Mahkamah Rendah Syariah di sini.



P/S: Ada satu kenyataan di mahkamah,Roslin bersumpah tidak pernah melakukan hubungan seksual dengan Faizah..TP Faizah plak btgtau peguamnye bahawa mereka ada melakukan hubungan seks.Roslin siap bersumpah2 katanya tak pernah...huhuhu..citer dlm kelambu pun nak kuarkan kew?

Perkahwinan Aidil dan Rita Sah.

Share








Rita dah pregnant 6 bulan...tp perutnye tak nampak kans..

KUALA LUMPUR: Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan, di sini hari ini mengesahkan pernikahan aktres Rita Rudaini Mohammad @ Mokhtar dengan pemain bola sepak kebangsaan, Mohamad Aidil Zafuan Abd Radzak.

Pengesahan itu dilakukan oleh Hakim Rendah Mahkamah Syariah, Mohd. Yunus Mohamad Zin pada pagi tadi.

“Alhamdulillah, kami telah menerima pengesahan nikah di sini. Selepas ini kami hanya menunggu tarikh daripada peguam Boestamam Ahmad untuk mendaftar pernikahan kami di Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI),” kata Aidil.

Aidil dan Rita bagaimanapun menafikan yang mereka sengaja melambatkan urusan pendaftaran nikah.

“Kami bukan lambat tetapi sebab masing-masing sibuk dengan kerja. Dia (Aidil) sibuk dengan kerjanya (bola sepak) dan saya pula sibuk dengan ‘shooting’.

“Lagipun, kami perlu menunggu peguam kami menguruskan hal ini,” kata Rita yang sedang sarat mengandung enam bulan.

Ditanya adakah mereka akan dikenakan denda kerana lewat mendaftar pernikahan, Rita dan Aidil menjawab: “Kami belum tahu lagi dan semuanya tiada masalah.”

Rita, 32, dan Mohamad Aidil Zafuan, 21, mengejutkan industri hiburan tanah air dengan berita perkahwinan mereka di Songkla, Thailand pada 25 Februari tahun lalu.

Perkara itu disahkan oleh keluarga Aidil yang hanya mengetahui mengenai perkara itu 10 bulan kemudiannya.

Siti hanya berselendang..akan berubah pakai tudung perlahan2...

Share








KUALA LUMPUR: Penyanyi tersohor, Datuk Siti Nurhaliza Tarudin meminta peminat memberi masa kepadanya untuk memakai tudung sepenuhnya.

Siti Nurhaliza, 29, mengakui sejak pulang menunaikan ibadat haji pada 27 Disember lalu, peminat amat berharap dia memakai tudung, bukan sekadar selendang untuk menutup rambut.

“Saya harap beri sedikit masa kerana saya masih aktif dalam bidang ini (industri hiburan).

“Isu ini sudah saya jawab bahawa saya hanya berselendang bukan memakai tudung selepas bergelar hajah,” katanya yang dihubungi semalam.






Penyanyi Wanita Popular Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH 2008) itu berkata, mungkin ada peminat membuat anggapan negatif mengenai tindakannya yang hanya memakai tudung pada majlis tertentu.

“Saya akui selesa memakai selendang kecuali untuk disesuaikan dengan persembahan tertentu yang perlu memakai tudung.


“Ini kerana saya tidak mahu perubahan drastik. Insya-Allah, saya akan lakukan perubahan ini secara perlahan-lahan dan harap peminat bersabar,” katanya.

Ahad lalu, seorang peminat menegur Siti Nurhaliza menerusi ruangan i-Metro dalam Metro Ahad mengatakan penyanyi itu tidak konsisten memakai tudung kerana dalam video klip, rambut ditutup, tetapi leher terdedah.

Peminat terbabit turut menegur rambut penyanyi wanita nombor satu negara itu terdedah pada waktu santai.

Perkara itu juga pernah dibangkit beberapa peminat lain yang memberi pendapat jika fesyen Siti Nurhaliza sebegitu, lebih baik membuka terus tudung atau selendang kerana imej dulu lebih cantik.

Siti Nurhaliza sebelum ini pernah menyatakan dia bersedia menerima apa saja maklum balas daripada peminat mengenai penampilannya sekarang sama ada positif atau negatif.

Dia berkata, tidak mahu melakukan perubahan drastik, sebaliknya dilakukan secara perlahan-lahan.

Kes Jamal Ugut Isteri Ditangguh 10 Jun Depan

Share








BINCANG…berbincang dengan isterinya, Fatimatuzahra Samad.


SHAH ALAM: Perbicaraan penyanyi, Jamal Abdillah, atau nama sebenarnya Jamal Ubaidillah Ali, 49, yang didakwa mengugut isterinya menerusi SMS dua tahun lalu ditangguhkan pada 10 Jun depan oleh Mahkamah Majistret di sini, semalam.

Majistret Norkamilah Aziz menetapkan tarikh itu selepas peguam Jamal Abdillah, Datuk Taqiyuddin Yahya meminta perbicaraan berkenaan ditangguhkan kerana mengendalikan kes bunuh di Mahkamah Tinggi di sini, yang perlu diberikan keutamaan.

Taqiyuddin berkata, pihaknya bersedia meneruskan perbicaraan penyanyi terbabit semalam, bagaimanapun beliau menerima arahan supaya memberi keutamaan mengendalikan kes mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan itu daripada Pejabat Pendaftar Mahkamah Tinggi di sini.

“Ini berikutan Pesuruhjaya Jaya Kehakiman Abang Iskandar Abang Hashim yang mendengar kes bunuh itu akan ditukarkan ke Kuala Lumpur,” katanya.





Pendakwaan dilakukan Timbalan Pendakwa Raya Siti Syakimah Ibrahim.

Jamal Abdillah yang menerima Anugerah Sepanjang Hayat, Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2008 12 April lalu kelihatan tenang ketika berada dalam kandang tertuduh.

Ako Mustapha di Penjara 3 Bulan dan Denda

Share








Pelakon Ako Mustapha yang mengaku bersalah berhubung kes khalwat dengan seorang perempuan bukan Muslim ataupun bukan muhrimnya, Anang Sagunting hari ini dijatuhkan hukuman denda RM3,000 dan penjara 3 bulan di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur, Kuala Lumpur.
Keputusan itu dibuat oleh Hakim Syarie Wan Mahyuddin Wan Muhammad kerana Ako atas kes khalwat dan dianggap telah menghina mahkamah setelah gagal menghadirkan diri semasa sebutan kes yang lalu.

Bagaimanapun, Pegam Syarie, Zuri Zabuddin Budiman yang mewakilinya membuat permohonan untuk penggantungan perintah sementara menunggu rayuan terhadap kedua-dua hukuman tersebut dan memfailkan permohonan tersebut pada petang ini.

Keputusan sama ada rayuan Ako diterima atau ditolak akan diketahui pada pukul 2.30 petang ini.
Dimaklumkan, Ako juga sedang berada dalam tahanan pihak berkuasa.


Keputusan sama ada rayuan Ako diterima atau ditolak akan diketahui pada pukul 2.30 petang ini.

Ako didakwa mengikut Seksyen 29(1)(a) Enakmen Jenayah Syariah Selangor 1995 yang membawa denda maksimum RM3,000 atau penjara dua tahun atau kedua-duanya sekali.

Ako, 37, yang berkahwin dengan Kartina, 29, pada 17 Januari lalu dituduh berkhalwat dengan Anang Sagunting, 25, di Oakleaf Park Kondominium, Persiaran Bukit Antarabangsa di sini, sekitar jam 1.20 pagi, pada 27 Jun 2007.

Januari lalu, Hakim Syarie Wan Mahyuddin Wan Muhammad telah membenarkan permohonan pihak pendakwa untuk mengeluarkan waran tangkap terhadap Ako setelah empat kali dia gagal hadir ke mahkamah, dan menetapkan tarikh hari ini untuk sebutan semula kes.

Memey mengaku gambar Memey-norman hak peribadinya

Share










Artikel terbaru memapar’kan kisah Memey Suhaiza yang mengakui bahawa gambar sambutan Hari Jadi’nya bersama Norman Hakim adalah hak milik peribadi dan beliau tidak mengetahui bagaimana gambar tersebut boleh tersebar. mungkin terdapat orang terdekat yang tidak merestui hubungan mereka, lantas gambar tersebut di’jadi’kan bukti percintaan mereka. Namun, Memey Suhaiza cuma mengakui bahawa hubungan mereka hanya’lah sekadar kawan baik.


Memey Suhaiza telah di’pertanggungjawab’kan memegang watak seorang pengoda dalam drama ‘Mingguan Lelaki’ sebagai Fara. Watak tersebut di’gambar’kan sebagai seorang penyanyi, penggoda manja-manja. Dia cuba memikat lelaki yang boleh memberi kepentingan untuk dirinya. Dia juga seorang yang suka melawa.

Sunday, April 19, 2009

Idot of the year

Share







Oh my god...jangan cuba di rumah okies

Jokes:Sakit Jiwa nyer

Share







Disebuah hospital sakit jiwa, ada seorang pesakit mental dikurung didalam
sebuah bilik. Kerjanya tiap tiap hari menyanyi, pagi petang siang malam dia
menyanyi, tak penat-penat, kalau dah betul betul penat, barulah dia tidur.
Lagu yang paling dia suka lagu 60-an, semua lagu dia tahu, dari jefridin, a
halim, L ramle. Tapi yang peliknya, dia suka nyanyi sambil telentang,
agak-agak lepas sejam, dia nyanyi sambil meniarap, selepas sejam telentang
pulak, begitulah cara dia nyanyi, kejap telentang kejap meniarap, sampailah
malam.

Siwarder penjaga hospital ni rasa heran jugak tapi malas nak tanya, tapi
satu hari dia tanya jugak " Tanya sikit bang, kenapa kalau nyanyi, sekejap
telentang, sekejap meniarap" Jawap pesakit mental tu " Kalau telentang tu
side A, meniarap tu side B la bodoh

hahahahahaha........rupa2nye masih guna 'cassette'......ingatkan dah
advance...guna CD!

Thursday, April 16, 2009

Artis tak berani tampilkan diri..

Share







kiter dengar ada seorang pelakon wanita ini masih tidak berani munculkan diri di mana-mana majlis hiburan kerana masih tidak bersedia untuk bertemu dengan wartawan. Menurut sumber yang boleh dipercayai, pelakon ini telah mendapat undangan daripada pihak penganjur kerana dia merupakan salah seorang calon akhir, tetapi dia masih ragu-ragu sama ada mahu hadir atau tidak.

kiter pun tidak faham dengan pelakon wanita ini. Apa yang dia hendak takutkan? Kalau dia di pihak yang betul, mengapa perlu takut? Lagipun, ramai wartawan di luar sana yang sudah malas melayan kerenah pelakon kontroversi ini. Mungkin ini sebabnya dia tidak mahu hadir. Takut tidak dilayan oleh wartawan walaupun berjaya memenangi anugerah.

Dalam masa yang sama, ada juga cakap-cakap yang mengatakan si pelakon ini sibuk bertanya kepada ramai orang sama ada dia perlu hadir atau tidak. Buat survey agaknya. Tapi yang kelakarnya, dia sempat berpesan jangan beritahu kepada orang lain. Kononnya dia hanya bertanya kepada individu itu seorang sahaja. Padahal, semua sudah tahu yang dia sibuk bertanya ke sana ke mari.

P/S:Guess who??aku rasa tak lain tak bukan tentulah si memey tue..fasha ada je masa majlis,lgpun fasha takde kaitan ngan isu "dipihak betul" atau tak..aku serkap jarang je ok..lu pikirlah sendiri

Lawak pendek je

Share







Lawak 1: Dipecat

Majikan : Kamu di pecat!
Pekerja : Tapi saya tidak melakukan apa-apa!!
Majikan : Itu lah sebabnya mengapa kamu di pecat...

Lawak 2: Keretapi pukul berapa?

Satu pagi di stesen keretapi... Ada satu makcik tu dia tanya penjaga tiket.
Makcik: Nak, keretapi sampai jam berapa??
penjaga tiket : yang dari Alor Setar sampai jam 2 petang, yang dari Kota Bharu sampai jam 1 petang, yang dari Kuala Lumpur sampai jam 4 petang, yang dari Gemas pulak satu jam lagi sampai la. Makcik nak pergi mana??
Makcik: Tak ke mana. Makcik nak melintas rel aja. Terima kasih lah anak, ni maknanya takde lah keretapi lalu sekarang kan... ? Terimakasih banyak-banyak. Makcik tumpang lalu ye... "

Salah selipar

Share







Seorang bapa pergi dengan anaknya untuk berjalan-jalan menghirup udara segar, belum berapa jauh berjalan, si bapa baru sedar bahawa selipar yang dipakainya berlainan warna, yang kanan merah dan yang kiri berwarna biru.

Kerana malas untuk kembali ke rumah, ia menyuruh anaknya untuk pulang mengambilkan selipar yang betul, dan sementara itu dia menunggu dibawah pohon yang rendang.

Setelah berapa lama, si anak kembali dengan tangan kosong.

"Kenapa kamu tidak bawa seliparnya .....?!!", kata bapa dengan susah hati.

"Sia-sia je pak.., selipar yang dirumah juga berlainan warna..."

Esok baru cabut

Share







Ada sepasang pengantin baru berada di kamar pengantin, di malam pertama. Pada tengah malam itu, tiba-tiba isterinya mengerang, “Adoi.. Sakitnya bang… ! Macam mana ni bang..?”

Suaminya lantas menenangkan isterinya, “Jangan nangis Sayang.. Nanti emak ayah dengar.. Mereka mungkin belum tidur lagi tu..” Kebetulan bilik mertua hanya bersebelahan kamar tidur pengantin.

Tapi kerana tidak dapat menahan sakit, isterinya tambah kuat mengerang. Mahu tidak mahu, si suami pun berkata, kali ini kuat sedikit suaranya: “Sabar Sayang! Tahan saja.. Esok baru cabut.”

Sejak dari tadi bapa mertua lelaki masih belum tidur. Dia memang terdengar anak perempuannya mengerang, tadi dia tidak peduli, biasalah malam pengantin, fikirnya. Tapi kali ini dia sudah hilang sabar. Dia bangun, pergi ke bilik sebelah lantas menendang pintu kamar pengantin.

Dengan rasa geram bapa mertua berteriak: “Ni apa kena ni? Tak faham ke? Anak aku boleh mati kalau besok baru kau nak cabut! CABUT SEKARANG JUGA!”

Terkejut besarlah kedua pengantin tu. Sambil tersipu-sipu pengantin perempuan pun berkata kepada ayahnya: “Abah, takkan sakit gigi pun boleh mati.. Lagipun manalah ada Klinik Gigi yang buka 24 jam?”.

Sekolah gigolo

Share








KUALA LUMPUR: Dia hanya mahu menjadi pengiring sosial sambilan, tetapi kursus yang diikutinya mewajibkannya berbogel di depan kamera untuk hidangan mata pelanggan wanita yang kehausan belaian termasuk isteri ahli perniagaan dan VIP.

Apabila berat hati untuk berbuat demikian, lelaki yang mahu dikenali sebagai David dimaklumkan satu daripada syarat ketika berkursus dalam ‘sekolah gigolo’ itu perlu berbogel.

Difahamkan, sindiket pelacuran tempatan dikesan mewujudkan sekolah gigolo itu khusus untuk melatih pemuda tampan yang ingin mencari wang mudah melalui pekerjaan sebagai pelacur sambilan lelaki untuk melayani wanita mewah tapi kesunyian.

Menyedari gambar bogelnya mungkin diedarkan di Internet, apatah lagi boleh mengaibkannya dan keluarga, David segera menarik diri daripada menyertai sekolah gigolo terbabit.




David, 24, ketika mendedahkan kewujudan sekolah gigolo itu kepada Harian Metro, berkata dia terpikat dengan iklan jawatan kosong yang menawarkan kerjaya pengiring sosial sambilan dengan gaji lumayan dan faedah bulanan lain.




Dia yang berasal dari ibu kota, berkata pekerjaan berkenaan hanya dibuka kepada lelaki tampan berusia bawah 24 tahun.

“Saya menghubungi nombor telefon tertera dan dijawab seorang lelaki bernama Sam yang meminta saya menelefon semula, 25 Februari lalu,” katanya.

“Pada hari itu, saya menelefon Sam, tapi rakan sekerjanya menjawab panggilan dan meminta saya datang ke sebuah pusat beli-belah di Cheras,” katanya ketika ditemui bersama Ketua Jabatan Aduan Awam MCA, Datuk Michael Chong.

Di situ, rakan Sam berkenaan sempat mengambil gambar wajahnya menggunakan telefon bimbit.

Bagaimanapun, kata David, perbualan hanya beberapa minit sebelum lelaki itu meminta diri dengan alasan tempat berkenaan tidak sesuai untuk berbincang.

Menurutnya, mereka bertemu kali kedua Sabtu lalu apabila lelaki itu membawanya berjumpa Sam di sebuah pangsapuri di Cheras, kononnya untuk sesi kursus tertutup.

“Sebaik bertemu lelaki berusia 40-an itu, saya diarahkan Sam membuka semua pakaian bagi memudahkan sesi penggambaran dilakukan.

“Sam memberitahu, gambar tubuh saya dalam keadaan telanjang bulat perlu diambil bagi membolehkan pelanggan memilih menerusi katalog album,” katanya.

Dia yang enggan berbogel bagaimanapun akur dengan arahan itu, namun memastikan bahagian alat sulit ditutup dengan tangan.

Sam tidak senang dengan perbuatan David lalu memintanya tidak berasa malu berikutan gambar berkenaan akan dijadikan modal menarik perhatian pelanggan.

David berkata, Sam mendakwa dia boleh mendapat wang mudah dengan hanya menjadi teman sosial di ranjang dengan melayani wanita berusia 30 hingga 40 tahun dengan bayaran perkhidmatan RM300 sejam.

“Syarat terbabit dipersetujui dan Sam meminta saya bersedia menjalankan tugas dalam tempoh beberapa hari. Dia beritahu akan menghubungi saya untuk memberitahu nama dan lokasi pelanggan yang perlu diberi layanan istimewa.

“Selepas pulang ke rumah dan menanti panggilan tugas pertama dengan penuh debaran, saya tiba-tiba terfikir apa akan terjadi jika gambar bogel saya dilihat individu mengenali saya atau disalahgunakan dan dimasukkan ke Internet,” katanya.

Berikutan itu, dia yang bekerja sebagai jurujual menyesal menemui sindiket pelacuran terbabit.

“Ia kesilapan terbesar dilakukan dalam hidup saya. Saya bimbang sindiket pelacuran terbabit memperdagangkan gambar bogel saya hingga sampai ke pengetahuan keluarga,” katanya.

Sementara itu, seorang bekas gigolo yang hanya mahu dikenali sebagai, Pat, 27, mengakui mula terjebak dengan kegiatan pelacur sambilan selepas tertarik tawaran pekerjaan sebagai pengiring sosial.

Menurutnya, tawaran melalui iklan itu membawa kepada perkenalannya dengan seorang lelaki bernama Jimmy yang memintanya datang ke sebuah rumah teres di Sungai Besi untuk berkursus.

“Saya diberikan penerangan tugas ditawarkan lebih kepada gigolo dengan melayan pelanggan wanita pelbagai lapisan dan tahap usia sama ada di hotel, karaoke atau di lokasi ditetapkan.

“Tugas berkenaan dijalankan hampir setiap minggu tanpa mengira masa dan saya diminta sentiasa bersedia untuk dihubungi,” katanya yang bekerja sebagai eksekutif pemasaran sebuah syarikat alat ganti kenderaan.

Dia terlebih dulu diberi latihan selain diminta berbogel untuk dirakam gambar bagi dimasukkan ke dalam katalog untuk diberikan kepada pelanggan.

“Dua tahun bergelumang kerja kotor itu membuatkan saya mula keliru kerana sudah mempunyai seorang teman wanita dan bakal melangsungkan perkahwinan.

“Walaupun boleh memperoleh pendapatan hingga RM4,000 sebulan, saya berundur November lalu dan menumpukan perhatian kepada rumah tangga,” katanya.

Mengulas kegiatan terbabit, Chong berkata, pihaknya menyedari aktiviti segelintir sindiket gigolo yang berselindung di sebalik kerjaya pengiring sosial.

Dia berkata, golongan pengiring sosial itu bagaimanapun tidak jauh bezanya dengan pelacur berikutan mereka turut menawarkan perkhidmatan seks kepada pelanggan dengan menerima bayaran lumayan

Dynas keguguran (kandungan 7 bulan) semasa malam anugerah bintang fofuler

Share








Takziah di ucapkan pada Dynas yang keguguran pada malam kemuncak Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2008 (ABPBH08).

Dalam temuramah dengan Berita Harian hari ini, pemenang Pelakon TV Wanita Popular di ABPBH08 ini memberitahu bayinya yang berusia tujuh bulan itu dikebumikan selepas solat Jumaat.

Kata Dynas, tidak disangka yang dia akan mengalami keguguran sekali lagi selepas kali pertamanya tahun lalu. Namun dia dan suami reda dengan apa yang berlaku.

“Mujurlah suami begitu memahami keadaan yang dialami. Ingat lagi sewaktu saya disahkan hamil, dialah insan yang paling gembira. Kami akur menerima ketentuan ini dengan hati terbuka biarpun sedih juga untuk dikenang.”


P/S: huh keguguran 7 bulan...sakitnyeeeeee...kesian dynas...bahaya sgt keguguran 7 bulan boleh membawa maut,maklumlah bayi dah lengkap kan...kesian dynas..bersabarlah ye

Wednesday, April 15, 2009

Pervert Doktor:DON'T LET YOUR WIFE / GIRLFRIEND TO GO ALONE TO SEE A DOCTOR

Share








Dear Friends and Everyone,

I would like to call all your attention here in order to help me to spread this news. thatday my girlfriend when to this clinic (Poliklinik Dan Surgeri Lim at No. 19, Jalan 11 Desa Jaya, Kepong 52100 KL) to see doctor for not feeling well (fever,flu and headache) at 1.30pm. At first the doctor (Name: Doctor Lim Sheng Chio) has done the standard check up for the fever and flu,then when my GF tell him that she also have headache and stomachache he asked her to lay on the bed for further check-up. Upon on the bed he use his right hand to slide in into her shirt and under her bra (this is a hand to breast situation without removing her shirt and bra) and start to press her breast in another word I can say is molesting.

The way he press isn't the way to check anything!!!! then my GF (girlfrined) ask whether what is he checking. He reply that he is check on her lung pressure. I must say all this while there is no nurse attend this check up,in the standard procedure whenever a doctor check on his patient a nurse must be present to witness all this. Instead the nurse only sit at outside the nurse counter.

After he press her breast he start to go lower to the abdomen part where my GF had an appendix operation removal last year. My GF start to feel a bit pain when he press on the operation part and sound the doctor for a pain.

Later he start to slide his hand further down to her private part without removing her pants and panty. He start to slide up and down for a second and my GF start to ask him what is he checking and his reply also check her lung pressure. On my opinion is a way to check the lung pressure????

After that he ask my GF to turn to side and his left hand again slide into he private part while his right hand feeling on her thigh. Immediately my GF ask him to stop.

Anyway my GF was a bit scare and didn't do anything at that time and take the medicine and left the clinic straight away and call me. After heard all this from my GF, I went to the clinic at 6pm after work and ask him whether did he molest one of his patient this afternoon and he reply he seen many patient this afternoon.

He ask me what is her name, I was very angry and shout at him why should he touch her private part. Immediately he reply he only pressing her abdomen, how do he know whom I'm referring to???? this is a question. I shout at him again whether he did it or not but he insist he didn't do it.

Later I went to the police station and lodge a report for his act. I will also make a repot to the MMA (Malaysia Medical Association). Attn to Dr. A. Raja Mohan.Tel: 03-40420617 .

For your information this MMA you can complaint anything about your dissatisfactory against any doctor in Malaysia. Whether they charge you extra to molesting any case they will investigate.

I know this story is a bit too long, sorry for taking so many times of yours but I have shorten the story already. I hope this is a good experience to all girls/women out there to be careful when seeing a doctor. Always ask a nurse to be present all the times when you see a doctor...

Thanks & best regards,


Chan Yeuw Munn
Evelyn L F Chong

Memey dan Norman Mesra sambut birthday..

Share










P/S: duh,nampak sgt they all memang ada hubungan kans...lagi nangis2 kata tak bersalah..oh puhleasee

Lagi Aduan pasal Proton Persona?

Share







MERUJUK kepada surat Azliana Rashidah Abd. Rahaman bertajuk Kualiti sebenar kereta Proton saya bertarikh 19 Mac 2009, saya juga sudah bosan dengan masalah Proton Pesona saya. Mula-mula saya beli, hati memang seronok. Tetapi keseronokan tersebut hanya seketika.

l Antena: Tidak dapat menerima gelombang dengan baik. Langsung saya bawa kereta saya ke Pusat Servis Millenium di Mutiara Damansara. Radio saya ditanggalkan. Kata mekanik, set radio akan dihantar kepada pengeluar asal di Pulau Pinang. Setelah menunggu lebih kurang dua minggu, saya menelefon pusat servis tersebut, mekanik tersebut bertanya nombor surat aduan, saya tidak ingat. Langsung mekanik tersebut minta nama penuh dan nombor pendaftaran kereta. Kata mekanik tersebut tiada dalam daftar sistem mereka.

Dengan perasaan tidak puas hati, saya pergi ke pusat servis tersebut, rupanya set radio saya langsung tidak dihantar ke Pulau Pinang seperti yang dijanjikan. Memang aduan saya langsung tidak didaftarkan.

l Cermin pandang sisi: Saya hampir tidak perasan kereta di sebelah kanan saya, ketika mana saya hendak mengambil lorong kanan. Saya perlu melihat dekat dengan cermin tersebut untuk mempastikan lorong benar-benar selamat untuk dimasuki. Saya pernah memiliki kereta MyVi, langsung tiada masalah sebegini.

Masalah bau minyak petrol, memang saya akui turut berlaku kepada kereta saya. Semasa saya dapati bau petrol kuat buat pertama kali dahulu, saya membuka tempat duduk belakang. Saya dapati penutup bulat telah beralih, tidak di posisi sebenar. Proses ini saya telah dan akan lakukan sekiranya masalah ini berlaku. Sampai bilakah harus begini.

l Kunci berpusat: Kerosakan instrumen ini telah beberapa kali berlaku. Akibat sudah penat dengan kerenah pusat servis Proton, saya mengambil risiko membaikinya dengan kos sendiri di kedai aksesori yang pada hemat saya lebih mahir daripada mekanik Proton.

AHMAD SARUJI ABDUL AZIZ
Bandar Sri Damansara

UMO

What goes around come around

Share







One day a man saw a old lady, stranded on the side of the road, but even in the dim light of day, he could see she needed help. So he pulled up in front of her Mercedes and got out. His Pontiac was still sputtering when he approached her.
Even with the smile on his face, she was worried. No one had stopped to help for the last hour or so. Was he going to hurt her? He didn't look safe; he looked poor and hungry.

He could see that she was frightened, standing out there in the cold. He knew how she felt. It was that chill which only fear can put in you.

He said, 'I'm here to help you, ma'am. Why don't you wait in the car where it's warm? By the way, my name is Bryan Anderson.'

Well, all she had was a flat tire, but for an old lady, that was bad enough. Bryan crawled under the car looking for a place to put the jack, skinning his knuckles a time or two. Soon he was able to change the tire. But he had to get dirty and his hands hurt.

As he was tightening up the lug nuts, she rolled down the window and began to talk to him. She told him that she was from St. Louis and was only just passing through. She couldn't thank him enough for coming to her aid.

Bryan just smiled as he closed her trunk. The lady asked how much she owed him. Any amount would have been all right with her. She already imagined all the awful things that could have happened had he not stopped. Bryan never thought twice about being paid. This was not a job to him. This was helping someone in need, and God knows there were plenty, who had given him a hand in the past. He had lived his whole life that way, and it never occurred to him to act any other way.

He told her that if she really wanted to pay him back, the next time she saw someone who needed help, she could give that person the assistance they needed, and Bryan added, 'And think of me.'

He waited until she started her car and drove off. It had been a cold and depressing day, but he felt good as he headed for home, disappearing into the twilight.

A f ew miles down the road the lady saw a small cafe. She went in to grab a bite to eat, and take the chill off before she made the last leg of her trip home. It was a dingy looking restaurant. Outside were two old gas pumps. The whole scene was unfamiliar to her. The waitress came over and brought a clean towel to wipe her wet hair. She had a sweet smile, one that even being on her feet for the whole day couldn't erase. The lady noticed the waitress was nearly eight months pregnant, but she never let the strain and aches change her attitude. The old lady wondered how someone who had so little could be so giving to a stranger. Then she remembered Bryan ..

After the lady finished her meal, she paid with a hundred dollar bill. The waitress quickly went to get change for her hundred dollar bill, but the old lady had slipped right out the door. She was gone by the time the waitress came back. The waitress wondered where the lady could be. Then she noticed something written on the na pkin.

There were tears in her eyes when she read what the lady wrote: 'You don't owe me anything. I have
Been there too. Somebody once helped me out, the way I'm helping you. If you really want to pay me back, here is what you do: Do not let this chain of love end with you.'

Under the napkin were four more $100 bills.

Well, there were tables to clear, sugar bowls to fill, and people to serve, but the waitress made it through another day. That night when she got home from work and climbed into bed, she was thinking about the
Money and what the lady had written. How could the lady have known how much she and her husband needed it? With the baby due next month, it was going to be hard....

She knew how worried her husband was, and as he lay sleeping next to her, she gave him a soft kiss and whispered soft and low, 'Everything's going to be all right. I love you, Bryan Anderson.'

There is an old saying 'What goes around comes around.' Today I sent you this story, and I'm asking you to pass it on. Let this light shine. God works in mysteries ways and sometimes puts people in our lives for a reason.

Don't delete it, don't return it. Simply, pass this on to a friend...

Tuesday, April 14, 2009

Oh my god..they look alike,,..so similar..kans

Share



















Related Posts with Thumbnails

Anda Pelawat yang ke-